Un gălăţean cu ingeniozitate/ Tehnologia care inovează izolaţiile frigorifice

Un gălăţean cu ingeniozitate/ Tehnologia care inovează izolaţiile frigorifice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cunoscut pentru Trabantul său electric, gălăţeanul Marin Dobre a găsit recent o soluţie ingenioasă şi pentru afacerea de care se ocupă, cea cu caroserii frigorifice. Este vorba despre tehnologia „SubZero”, care foloseşte poliuretanul în loc de polistiren la izolaţiile de toate tipurile, inclusiv la vanelor şi boxurile frigorifice. Gălăţeanul a aflat despre dispozitivul inovator, folosit pe scară largă în SUA, citind pe internet. A făcut o investiţie de 38.000 de dolari şi şi-a comandat utilajul pe care l-a folosit, pentru început, la izolarea unei vane frigorifice pentru o autoutilară de transportat peşte.

„Tehnologia aceasta utilizează sprayatul poliuretanului, asigurând astfel o etanşeitate totală a incintei. Poliuretanul are ca efect o pierdere energetică de două ori mai mică decât în vechea tehnologie, cu polistiren, sau cea care nu utiliza sprayatul. În toată lumea, imobilele se izolează cu poliuretan tocmai datorită coeficientului mic de pierdere energetică, dar şi datorită faptului că materialul izolat respiră în continuare, nu cum se întâmplă în cazul polistirenului, folosit cel mai des la noi”, spune gălăţeanul.

Acesta intenţionează să colaboreze cu Facultatea de Mecanică a Universităţii „Dunărea de Jos”, mai exact cu catedra de Autovehicule Rutiere şi cu Centrul de Excelenţă în Domeniul Materialelor Plastice, pentru ca aplicaţiile spumei poliuretanice şi performanţele caroseriei frigorifice realizate prin tehnologia „SubZero” să fie testate. "Marin Dobre este un entuziast în tot ce face în domeniul ingineriei, fiind printre puţinii absolvenţi de-ai noştri care ne sprijină în continuare", ne-a spus şi Cătălin Fetecău, decanul Facultăţii de Mecanică.

Citit 4328 ori Ultima modificare Luni, 03 Martie 2014 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.