Iubirea care mişcă sori şi stele…/ „Fenomenul” Dragoş Iftimie

Iubirea care mişcă sori şi stele…/ „Fenomenul” Dragoş Iftimie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cunoaştem cu toţii povestea lui Dragoş Iftimie, elev la Liceul de Artă, care luptă cu cancerul. Exemplară, în cazul lui Dragoş, este mobilizarea pe care a declanşat-o profesorul său de filozofie, Doru Căstăian, care a conceput şi a mediatizat o scrisoare de suflet, ce a sensibilizat atât de multe inimi încât, din 27 februarie şi până acum aproape s-au strâns cei 30.000 de euro necesari băiatului pentru tratament cu protoni la Munchen.

Iniţiativa profesorului Căstăian a declanşat, pe Facebook, dar şi în presa locală şi naţională, un val de omenie: persoane cu suflet mare, din toată lumea, au contribuit la renaşterea speranţei lui Dragoş. Pe plan local, colegii lui de la Liceul de Artă, dar şi elevii de la CNVA şi Casa de Cultură a Sindicatelor au organizat câte un spectacol caritabil; oameni care îl cunosc, dar şi care nu îl cunosc personal îi trimit, continuu, mesaje de încurajare; Alexandra Heisu a făcut un afiş cu numerele de cont, pe care l-a distribuit pe Facebook; Cluburile Infinity, Scena şi Restaurantul Gourmand Food au acceptat să doneze încasările pe o zi pentru el; Geenie Cafe oferă cArtEsenţa Simonei Toma cu autograf celor care aleg să-şi bea cafeaua acolo, ajutându-l astfel pe Dragoş; profesorul Ioan Tudor nu s-a sfiit să organizeze o colectă la Biserica Precista. Universitatea Danubius de asemenea, a organizat o colectă pentru el. Bloggerii au postat pe paginile lor povestea lui Dragoş. Inclusiv Ziarul de Cluj, oraşul unde tânărul a fost internat, săptămâna aceasta, pentru o nouă şedinţă de chimioterapie, i-a mediatizat cazul. Într-un cuvânt, fiecare a contribuit, după propriile posibilităţi, astfel încât Dragoş să poată urma acel tratament costisitor în Germania.

Astă-seară, începând cu ora 18,00, Dragoş se va afla în sala Teatrului Dramatic, la spectacolul pe care colegii lui l-au organizat pentru el. Dumnezeu să-i dea puterea de care are nevoie pentru a învinge boala.

Citit 3415 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Martie 2014 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.