Mihaela Mihalache din Lieşti: "Mama cu doi copii handicapaţi" a schimbat lumea

Mihaela Mihalache din Lieşti: "Mama cu doi copii handicapaţi" a schimbat lumea
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ce poate fi în sufletul unei mame când le ţine lumânarea propriilor copii rugându-se să nu-i moară? Ce poate fi în sufletul aceleiaşi mame când fetiţa pe care tocmai a adus-o pe lume e declarată sănătoasă, iar două săptămâni mai târziu se sufocă şi îi transmite starea cumplită fratelui ei, bolnav, intrând în comă împreună? Ce-a putut simţi când a rămas pe drumuri cu băiatul în scaun rulant şi fetiţa în braţe, privită de sus de localnicii din Lieşti, drept „mama cu doi handicapaţi”? Resemnare şi neputinţă? Ei bine nu! Mihaela Mihalache a ales să schimbe lumea! Să o facă mai frumoasă nu doar pentru copiii ei, Marius-Valentin şi Raluca, ci şi pentru alţi copii la fel, cu dizabilităţi fizice, psihice şi asociate.

Când imposibilul devine posibil

La fiecare 15 septembrie, Mihaelei îi plângea inima că toţi copiii merg la şcoală, numai ai ei nu. Aşa că s-a dus la primarul Iulian Boţ cerând un spaţiu cât de mic unde să aducă trei-patru copii cu dizabilităţi, să aibă grădiniţa lor. I s-a dat un loc la grădiniţa din sat, dar părinţii copiilor şi una dintre educatoare s-au opus: „Ce să caute handicapaţii lângă copiii noştri?!”. Dar nu s-a lăsat: „Am luptat chit că unii îmi spuneau: «Dă-i, nu te mai chinui!» Merg în patru labe, fac tumbe numai să zâmbească şi copiii mei, şi alţii pe lângă ei!”.
În 2010, Mihaela Mihalache a reuşit, cu sprijinul primarului Boţ şi al Fundaţiei „Inimă de Copil” din Galaţi, să înfiinţeze o grădiniţă care astăzi îi poartă numele: Centrul de zi pentru copii cu dizabilităţi „Mihaela” din Lieşti. Aici, copiii ei, Valentin de 19 ani şi Raluca de 11 ani, ambii în scaun rulant, şi alţi 12 copii cu dizabilităţi beneficiază de kinetoterapie, consiliere psihologică, terapie prin artă şi recuperare. Din asistentul personal al copiilor ei, Mihaela a devenit, cu sprijinul „Inimă de Copil”, lucrător social prin arte combinate.
Pe 4 martie, în Centru a fost mare serbare: fetiţele, costumate în ghiocei, şi băieţii, în roşu, ca nişte maci, au cântat, au dansat şi au spus poezii pentru mamele lor. Iar după, au avut parte de o surpriză plină de haz: Mihaela s-a transformat în clovn!
Ce-ar mai fi de spus? Că în 2010 Mihaela Mihalache a primit Premiul „Până în pânzele albe” în cadrul Galei Premiilor Participării Publice, iar în 2011 Centrul a primit Premiul III la Gala Societăţii Civile. Pentru că Mihaela a schimbat lumea!

Citit 3465 ori Ultima modificare Vineri, 07 Martie 2014 16:31

8 comentarii

 • postat de ella
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 16:03
  95.77.107.***
  Asta da femeia anului. O mama cu 100 de inimi care e la asa nenorocire sa mai zimbeasca si sa intinda o mina de ajutor si altor neajutorati.Pentru acesti copii loviti de soarta nu intinde nimeni un leu.Trebuie sa te lupti cu morile de vint ca sa reusesti ceva.Bine ca politicienii nostri merg pe meleaguri straine,ca de a inceput sa le puta Rominica,ca se cearta de la osul mai mare,ca una zic azi si alta miine,dupa cum bate vintul.Avem niste conducatori de tot risul.Macar daca ar invata de la o femeie simpla ,saraca si batuta de dumnezeu, dar care e pusa totusi pe fapte mari.Azi de ziua femeii,draga Mihaela toate florile din lume si multa,multa sanatate tie si celorr dragi tie.
  0
  7
  Raportează
 • postat de cetatean
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 10:24
  89.137.138.***
  ACEASTA FEMEIE ESTE FEMEIA ANULUI S , NU TOATE SUSTINUTELE LPOLITIC AJUNSE IN FUNTIE. ACESTA FEMEIE MERITA TOATA LAUDA DIN LUME, ESTE DE APRECIAT. FELICITARI SCUMPA DOAMNA .SI CATE MAI SUNT CA DUMNEAVOASTRA. AS VREA SA VA CUNOSC PERSONAL.AM SI EU UN ARTICOL CARE MI-A UMPLUT SUFLETUL DE BUCURIE.BRAVOOOOOOOOOOOOOOOO
  0
  11
  Raportează
 • postat de poate citeste articolul si domnul senator SCARLAT ...are posibilitati sa ajute
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 09:26
  185.26.182.***
  Iti urez o zi a femeii în care să te bucuri de fiecare rază de soare, de fiecare fir de ghiocel si de multă dragoste!

  La mulți ani plini de speranță, vise și idealuri!
  0
  11
  Raportează
 • postat de Mateescu
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 09:01
  5.13.203.***
  Felicitari MIHAELA ! Esti o femeie deosebita,o sotie intelegatoare si o mama extraordinara ! Pentru ,,LUMINA'' care o raspandesti in jurul tau ,Dumnezeu sa te binecuvanteze!
  La multi ani !........mama EROU.
  0
  14
  Raportează
 • postat de marcel stroia
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 08:20
  89.42.178.***
  bravo mihaela....de 10 ori bravoooo,,,,cu aceasta initiativa ai dat dovada de curaj ,si totodata o lectie intrgii omeniri ai acestei tari ,prin vota ta dumnezeu tia dat acea puter sa crezi in acea zi benevica pentru speranta ta;;; aici trebuia implicat si cei ce sint pe scaune suu puse, dar trebuiau sa-i fi coborit din nori ca sa vada mai bine,bravo domnule primar,,,, un ecsemplu demn de urmat si de alti demnitari ca dumneavoastra
  0
  10
  Raportează
 • postat de Lacatus
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 08:16
  92.82.240.***
  Felicitari din tot sufletul,Mihaela!
  Apreciez efortul,inteligenta si daruirea de care dai dovada si,mai ale ,modestia cu care ti/ai asumat misiunea!Sunt calitati din ce in ce mai rare,intr/o lume in care se pot strecura, cu usurinta, mediocritati cu titlu de valori!Tu esti o valoare reala !Tot respectul!
  Felicitari Fundatia Inima de Copil
  Elisabeta Lacatus
  1
  13
  Raportează
 • postat de NONI
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 05:51
  79.116.96.***
  Bravo frumos gest din partea unor oameni cu suflet nobil .Iar celor care au bani de intorc cu lopata si nu ajuta semenii Rusineeee .
  0
  14
  Raportează
 • postat de crystal
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 04:37
  89.137.136.***
  Bravo primarului Bot pentru acest gest.
  Fundatia Principesa Margareta ajuta foarte multi romani . Si asta e posibil si datorita optiunii de redirectionare a 2% din impozit catre aceasta fundatie care e aleasa de destui romani cu suflet mare.
  Chiar daca fundatia se ocupa mai mult de copiii-genii din familiile sarace sau de batranii din aziluri dar macar faceti o incercare poate vor construi o mica scoala speciala si cu ajutorul Principelui Radu de Romania.
  http://www.fpmr.ro/
  La Multi Ani Mihaela Mihalache de 8 martie si multa sanatate copiilor.
  1
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.