Cât cozonac pot mânca diabeticii de Paşti

Cât cozonac pot mânca diabeticii de Paşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fiind o boală cronică aflată în strânsă legătură cu alimentaţia diabetul nu trebuie neglijat nici în perioada sărbătorilor. Totuşi, pentru ca tentaţiile să nu se transforme într-un chin, şi diabeticii au la îndemână câteva alternative prin care pot simţi că sărbătorile nu au trecut pe lângă ei. Prima regulă este că puteţi înlocui pâinea din timpul mesei cu o felie de cozonac, preparat cu zaharină, pe care să o mâncaţi ca desert. „Dintre îndulcitorii artificiali trebuie să excludem fructoza, din cauza efectelor secundare pe care le are”, atrage atenţia medicul nutriţionist Magdalena Moroşanu.

Grijă mare trebuie avută şi în privinţa alimentelor grase, mai ales dacă acestea sunt mâncate în timpul serii. În privinţa băuturilor alcoolice, este recomandat un pahar de vin, preferabil sec, pe zi. Se pot alege şi băuturi alcoolice rafinate neîndulcite, cum ar fi coniac, whiskey sau ţuică.

Limitele normale ale glicemiei pentru un diabetic sunt de 110 – 120, pe nemâncate, şi de cel mult 140, la cel puţin două ore după masă.

Citit 2874 ori Ultima modificare Joi, 17 Aprilie 2014 16:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.