Brânză de Sibiu, falsificată cu lapte de soia?

Brânză de Sibiu, falsificată cu lapte de soia?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Atenție la brânzeturile cumpărate din piață sau magazine, mai ales dacă brânza e prezentată ca fiind de la Sibiu, au atras atenţia, zilele acestea, reprezentanţii Asociaţiei Crescătorilor de Ovine și Caprine din acest judeţ. Ei semnalează că în diverse pieţe din întreaga ţară se găseşte, în această perioadă, un tip de brânză făcută cu lapte de soia importat din Bulgaria care e prezentată, doar ca să atragă clienţii, ca fiind brânză de Sibiu. În hala de brânzeturi din Piaţa Centrală a Galaţiului este un singur producător autorizat care aduce, ocazional şi brânză de la Sibiu. „Acum avem la vânzare doar telemea de oi adusă din Sibiu, restul produselor noastre fiind de la turmele din Insula Mare a Brăilei”, ne-a spus doamna care comercializa brânzeturile în Hala din Piaţa Centrală.

Capcana specialităţilor din brânză

La rândul lor, Comisarii de la Protecţia Consumatorului atrag atenţia că, în goana după delicatese, dar şi după preţuri mici, cumpărători pot cădea în altă capcană. „În diverse controale am întâlnit, de exemplu, „specialitate Akadia”. Aceasta e prezentată ca fiind brânză feta, dar are în compoziţie doar 40 la sută proteine din lapte, restul fiind uleuri vegetale. Unii cumpără untar, în loc de unt, primul fiind un amestec de grăsimi vegetale cu unt. De regulă, genul acesta de specialităţi se găsesc şi în supermarketuri şi sunt aşezate lângă raionul cu brânzeturi, cumpărătorii putând fi uşor induşi în eroare”, ne-a spus Carmen Tudor, comisarul-şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Galaţi.

Citit 2923 ori Ultima modificare Joi, 17 Aprilie 2014 17:11

1 comentariu

 • postat de Hai sa ne aflam in-treaba
  Sâmbătă, 19 Aprilie 2014 08:38
  5.13.207.***
  Si? O obligatie de afisare a ingredientelor langa eticheta fiecarui produs de la vanzare vrac le-ati reamintit? O amenda ca sa le improspatati memoria le+ati dat, doamna sotia afaceristului de tunuri Luciano Tudor? S+au v+ati treyit si dvs. vorbind asa, ca tot au venit reporterii, iar in rest Al de Sus cu mila? La cate neregului sunt in magayinele galatene, inclusiv hzpermarketuri, se vede ca dvs. sunteti mai mult in birou iar in rest in concediu, in yile libere, in vacanta, in aer...
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.