28 aprilie - Ziua Internaţională pentru Securitate şi Sănătate în Muncă

28 aprilie - Ziua Internaţională pentru Securitate şi Sănătate în Muncă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

28 aprilie este Ziua Internaţională pentru Securitate şi Sănătate în Muncă, marcată anual, din 1996 încoace, de Organizaţia Internaţională a Muncii, cu scopul promovării prevenirii accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale la nivel global.

Cu această ocazie, şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi desfăşoară campanii de sensibilizare asupra tendinţelor emergente în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi asupra numărului mare de accidente de muncă şi boli profesionale la nivel mondial. Tema din acest an a Zilei Internaţionale pentru Securitate şi Sănătate în Muncă este „Securitate şi sănătate la utilizarea substanţelor chimice în muncă”.

Pentru a marca această zi, Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi desfăşoară acţiuni atât la sediul propriu, cât şi la sediile unor angajatori din judeţul Galaţi. La aceste acţiuni participă conducători de unităţi, reprezentanţi ai serviciilor interne şi externe de prevenire şi protecţie, lucrători desemnaţi, membri ai Comitetelor de Securitate şi Sănătate în Muncă, reprezentanţi ai sindicatelor, inspectori de muncă.

Foarte important este faptul că, în ultimii ani, la nivelul judeţului Galaţi, se înregistrează o scădere considerabilă a numărului de persoane accidentate. Dacă în 2007 s-au înregistrat 171 de accidentaţi, din care 19 decedaţi, în 2013 numărul persoanelor accidentate a scăzut la 99, din care şase accidentaţi mortal. Această situaţie este determinată de eforturile conjugate ale celor care au răspunderi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă: angajatori, lucrători, persoane cu atribuţii şi, nu în ultimul rând, inspectori de muncă.

Citit 925 ori Ultima modificare Luni, 28 Aprilie 2014 12:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.