Casă pentru boschetari şi groapă de gunoi: Focar de infecţie la fostul Centru de Transfuzii

Casă pentru boschetari şi groapă de gunoi: Focar de infecţie la fostul Centru de Transfuzii

Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
7 comentarii

De ani buni, vechiul Centru de Transfuzii, din Ţiglina 1, abandonat de autorităţi, constituie un adevărat focar de infecţie, animat cu brio de boschetari, şobolani şi câini. Ferestrele nu mai există demult, iar ramele din lemn au fost şi ele folosite pentru foc de către cei fără acoperiş deasupra capului. Mâzgălelile de pe pereţii exteriori şi interiori sunt o nimica toată pe lângă ce surprize îţi rezervă podelele. Acestea sunt pline de gunoaie de tot felul, fără a putea să mai distingi de la ce provin. Unele gunoaie sunt chiar în saci speciali pentru deşeuri menajere, semn că oamenii din zonă s-au obişnuit cu mizeria din interior şi au transformat clădirea în groapă de gunoi. Când am fost noi în zonă, singurii locuitori vizibili ai fostului Centru de Transfuzii erau câinii, trei pui negri care se jucau printre moloz, cartoane, pungi şi bucăţi de lemn. Înăuntru, nu prea poţi rezista mult din cauza mirosului pregnant de urină şi fecale. Îţi vine să verşi la propriu după primele cinci secunde, aşa că îţi trebuie măruntaie puternice ca să stai un minut întreg, apoi să mai şi verifici cum stă treaba la etaj. Când vremea e călduroasă, probabil că nici măcar nu te poţi apropia de locul respectiv. Locatarii blocurilor dimprejur s-au tot plâns că nu mai suportă mizeria şi gălăgia făcută de boschetarii care îşi găsesc refugiu acolo. Din păcate, până acum nimeni nu a făcut nimic pentru a salva clădirea şi de a le reda liniştea cetăţenilor din zonă.

Răzgândiri şi lipsă de bani

Clădirea fostului centru a fost preluată de mai bine de cinci ani de Consiliul Local Galaţi, de la Ministerul Sănătăţii. De atunci şi până în prezent, nu s-au găsit bani pentru reabilitarea acesteia, care ar costa în jur de 500.000 de lei. În 2010, CJ şi-a manifestat, prin Hotărârea nr. 558 din 22 decembrie, intenţia de a prelua clădirea, dar văzând care este starea imobilului nu a mai vrut preluarea. În concluzie, reabilitarea clădirii a rămas cam în aer, cel puţin până acum, asta dacă nu cumva municipalitatea nu va lua vreo decizie minunată anul acesta.


Citit 2626 ori Ultima modificare Marți, 06 Mai 2014 18:32

7 comentarii

 • postat de galatean Miercuri, 07 Mai 2014 21:47 89.136.2.*** Link la comentariu
  0
  5

  Consiliul Judetului Galati solicitat preluarea acestui imobil printr-o hotarare in anul 2010, tocmai pt. a-l salva de la deteriorare. S-a lovit insa de refuzul CONSILIULUI LOCAL al municipiului Galati (format din consilierii alesi de galateni pt. binele comunitatii si nu invers). Nu este adevarat ca CJG n-a mai vrut preluarea, nu dezinformati. In 2010 gradul de degradare nu era asa mare ca acum.
  Nu l-au dat nici la CJG, nu l-a reabilitat nici Primaria. Au preferat sa-l lase sa se degradeze si sa ajunga o ruina. Au existat zeci de reclamatii de la cetateni dar in zadar. Mai indrazneste cineva sa-l regrete pe fostul primar care ne-a mancat zilele 12 ANI ?
  Deci, pe cand Presedinte era Eugen Chebac s-a dorit sa se faca ceva util cu acest spatiu dar nu s-a vrut. Trebuie sa le "multumiti" sau mai bine zis "sa le multumim" inca o data alesilor locali pt. starea actuala.

  Raportează
 • postat de un dezgustat observator Miercuri, 07 Mai 2014 21:01 5.13.181.*** Link la comentariu
  0
  3

  TOT FOCAR DE INFECTIE ESTE SI CHIOSCUL ABANDONAT DE LANGA BLOCUL PS13 A,TIGLINA 1, SCARA DIN STR. BRAILEI. LIPIT DE ACESTA, MASCAND MIZERIA DIN CEL ABANDONAT, E UNUL CARE VINDE ALIMENTE.
  SI TREC MATURATORII ZILNIC PE LANGA MIZERIA CRUNTA DIN CHIOSCUL CU PRICINA, DAR AU O TEAMA SI EI...O FI BANTUIT. DOMNUL PRIMAR STIE BLOCUL, A LOCUIT LA SCARA VECINA. UN EFORT VA RUGAM!!!!!!

  Raportează
 • postat de @CETATEANUL Miercuri, 07 Mai 2014 15:55 5.13.231.*** Link la comentariu
  0
  7

  El merge numai cu BMW-ul, cum naiba sa vada ce este pe trotuare...

  Raportează
 • postat de sanitar Miercuri, 07 Mai 2014 13:58 89.136.0.*** Link la comentariu
  0
  8

  Bine ca avem bani pentru chindii!! Nu se putea face acolo cu minim de efort uncentru pentru oropsitii Galatiului?

  Raportează
 • postat de galatean Miercuri, 07 Mai 2014 09:49 5.13.162.*** Link la comentariu
  1
  14

  @Marius Stanica mi-a luat-o inainte cu intrebarea ! Exact acelasi lucru voiam sa-i intreb si eu pe "desteptii" din primarie . Concluzia mea este ca : NU SE VREA !!! Si daca ar fi singurul exemplu......... !?!

  Raportează
 • postat de CETATEANUL Miercuri, 07 Mai 2014 09:16 5.13.208.*** Link la comentariu
  0
  13

  focare de infectii la casa rosie fostul mall, fostelepuncte -oficii ale postei romane ETC ETC...
  CE FACI DL PRIMAR CU NOUL ORAS MODERNIZAT? IMPLICATE CA SUNT DESTULE SOLUTII SI COBOARA PE PICIOARE PE AMBELE TROTUARE DE LA INELUL DE ROCADA PE STRADA BRAILEI SI MAI DEPARTE PE DOMNEASCA SI TOT MAI DEPARTE PE TROTUARELE ORASULUI CA VE-I RAMANE FARA PICIOARE!!!!!NU CHELTUI BANII PE DIVERSE EVENIMENTE AIUREA ......!!

  Raportează
 • postat de Marius Stanica Miercuri, 07 Mai 2014 07:43 213.218.53.*** Link la comentariu
  2
  25

  nu puteau sa il dea in inchiriere cu suma modica pentru diverse firme care sa il si intretina ???

  dar autoritatile galatene sunt polul prostiei in Romania !!!

  peste tot numai mocirla, gunoaie si paragina !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.