ACUZAȚII GRAVE la adresa Spitalului Judeţean. Un pacient RUPE TĂCEREA (AUDIO)

ACUZAȚII GRAVE la adresa Spitalului Judeţean. Un pacient RUPE TĂCEREA (AUDIO)
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Gălăţeanul susţine că a fost pus să cumpere materiale sanitare fără chitanţă * Bărbatul mai afirmă că unii dintre pacienţii instituţiei sunt zilnic victime ale delăsării, indiferenţei, incompetenţei, corupţiei şi lipsei de instruire a unei părţi a personalului medical


În plină perioadă de controale făcute în secţiile de chirurgie ale spitalelor, un gălăţean iese la rampă cu acuzaţii revoltătoare la adresa unei părţi a personalului medical din secţia Chirurgie II a Spitalului Judeţean. Citită pe îndelete, plângerea bărbatului pare să dea glas frustrărilor adunate de-a lungul timpului de o bună parte a gălăţenilor care au avut de-a face cu această unitate sanitară.

“Domnule, nu am timp de dumneata!"

Florin Radu a fost internat în secţia Chirurgie II a Judeţeanului în ultima zi din luna martie a.c., cu un diagnostic destul de uşor: hernie inghinală pe partea dreaptă. Povesteşte că în ziua internării i-au fost aşezate "sub nas" trei sau patru formulare pe care asistenta le-a sintetizat astfel: ”Nu furi, nu dai în cap, nu fugi, accepţi tratamentul, accepţi operaţia. Semnează!”.
A rugat-o pe angajată să îi lase câteva minute în care să poată citi ceea ce urmează să semneze. “Domnule, nu am timp de dumneata! Dacă vrei neapărat, am să îţi las un exemplar din formulare după ce le semnezi”, a venit prompt reacţia iritată a asistentei. Neavând ce face a semnat pe fiecare dintre foi, în câte un singur exemplar. Bineînţeles, nici la aproape o lună şi jumătate de atunci, bărbatului nu i s-a dat încă să citească ceea ce a semnat.

Plasă fără chitanţă

Florin Radu spune că în prima zi de spitalizare a cumpărat de la asistenta-şefă Dorneanu o plasă din polipropilenă, pe care medicii urmau să o folosească în timpul operaţiei. "I-am achitat suma de 80 de lei, fără a primi însă în schimb şi o chitanţă. Chitanţa am primit-o, la insistenţele mele, abia 14 zile mai târziu. Am vorbit şi cu alţi pacienţi şi ştiu că nu am fost nici primul şi nici ultimul bolnav care a cumpărat diverse produse medicale de la asistenta Dorneanu", explică bărbatul.

După operaţie, lăsat fără calmant

Încă de la internare, gălăţeanul spune că le-a atras atenţia asistentelor şi medicilor că este alergic la un antibiotic, deşi nu mai ştia exact care este acesta. Singurul test care i s-a făcut însă, pe 1 aprilie a.c., a fost cel de toleranţă la anestezic. Atât după terminarea operaţiei, cât şi în timpul perioadei de recuperare, bărbatul spune că i-au fost injectate calmante şi antibiotice fără a fi în prealabil testat.
"În seara zilei de 3.04.2014, între 18.30 - 19.00, mi-a fost injectat în braţul drept un ser (branula era fixată aproape de încheietura mâinii stângi) despre care am aflat, la insistenţele mele, că este “anticoagulant”. După cel mult 30 de minute, am început să resimt durere în braţul drept, dar şi durere puternică şi arsuri în zona operaţiei. În jurul orei 20.00, am solicitat asistentei de serviciu să vină să verifice simptomele (între timp îmi crescuse şi temperatura), însă aceasta a refuzat, afirmând că “sunt foarte ocupată, aşa că va trebui să aşteptaţi să vină asistenta din schimbul 3", mai spune Florin Radu.
O oră mai târziu, bărbatul şi-a încercat din nou norocul, dar tot ce a obţinut a fost o pungă cu gheaţă. Uitându-se cu mai multă atenţie pe corp a observat că pielea i se umpluse de pete şi umflături roşii, un posibil semn de alergie. Abia atunci asistentele i-au dat un tratament. În seara respectivă, doar la puţin timp de la operaţie, gălăţeanul spune că a fost lăsat fără niciun calmant.

Aparatul de ras desigilat

În timpul pregătirii pentru operaţie, bărbatul povesteşte că infirmiera de serviciu i-a ras cu un bic părul de pe o aluniţă. "Aparatul era pe masă, desigilat şi fără capac de protecţie. Mi se pare suspect că lama sau aparatul de ras nu figurează pe lista materialelor folosite pentru mine, aşa cum ar fi trebuit. Mai mult, am văzut că aceeaşi asistentă a folosit şi pe un alt pacient un aparat asemănător, scos din geanta ei", adaugă Florin Radu.
În materialul pe care ni l-a trimis pe adresa redacţiei, gălăţeanul mai semnalează numeroase alte nereguli, al căror martor a fost în spital. Printre ele, faptul că uşa la salon era lăsată deschisă în acelaşi timp cu geamul, pentru aerisire. Drept urmare, Florin Radu a răcit, la puţin timp după operaţie, lucru total contraindicat. După ce a fost externat, a mers la cabinetul de alergologie din policlinica spitalului, pentru ca medicul să stabilească exact ce i-a produs reacţia alergică. A fost trimis înapoi la Chirurgie II, pentru lista cu medicamentele care i-au fost administrate pe perioada internării, însă spune că asistenta-şefă Dorneanu a refuzat să vorbească cu el, furnizându-i lista de medicamente abia după intervenţia managerului spitalului.
"Era obligaţia ei să-mi furnizeze acea listă, după cum prevede articolul 23 din Legea 46/2003", ne-a mai povestit bărbatul, care susţine că are dovezi audio şi video pentru o parte dintre acuzaţiile aduse. Pentru că a insistat să-i fie respectate drepturile de pacient, gălăţeanul a fost trimis şi la un control psihiatric pe perioada internării.
Am cerut un punct de vedere oficial şi de la Spitalul Judeţean. Poziţia conducerii instituţiei a fost că în prezent se derulează o cercetare adminstrativă, ca urmare a plângerii depuse de Florin Radu. "Fiecare punct al plângerii este analizat separat şi, după finalizarea anchetei, vor fi date şi concluziile", se mai arată în răspunsul spitalului.

În cazul în care aţi trecut prin situaţii similare sau cunoaşteţi astfel de abuzuri vă rugăm să ni le semnalaţi la adresa de mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 43551 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Mai 2014 10:33

74 comentarii

 • postat de unul bun
  Miercuri, 09 Septembrie 2015 14:14
  188.26.159.***
  la spitalul bagdasar , brancardierii in urgente unii cu cazier inchisoare droguri puternice
  0
  0
  Raportează
 • postat de Aurelia
  Joi, 17 Iulie 2014 19:31
  188.27.51.***
  Cu ce sa incept....?? de 12 ani traiesc un sindrom post traumatic in urma unei operatii facute la Galati, L a Spitalul sus mentionat.
  Acesta lucru imi produce si acum dificultati si in ala lua o decizie de a ma re-opera chiar si in alta parte, dar...intrebarea este: DACA se va intampla la fel??
  Actul chirurgical a decurs as zice normal{ adica am supravietuit}....dar ce sa vezi??
  DACA in tot timpul operatiei, facute de Dr Firescu, anestezist dr. Bacalbasa, desi sub anestezie zis ''generala'', intubata fiind, am fost COMPLET constienta si am simtit durerea aferenta { taietura de sub sani si pana jos de tot} si am auzit TOT.
  Ceea ce i-am adus la cunostinta chirurgului acest lucru, spunandu-i cu nedumerire:
  --''D-l doctor, daca v-as spune ca am simtiti si auzit tot ce ati vorbit in timpul operatiei, m-ati crede??'' el mi-a raspuns laconic si totodata cu intentia de a ma convinge ca aceasta ar tine de ''normal'':
  --''Nu ati fi prima, doamna!''
  Asa ca?? .........

  Dupa ce s-a terminat operatia care a durat 3 oret tubul pt ca ''S-AR PUTEA SA MAI FIE NEVOIE SA-L INTRODUCEM IAR..''
  Mergea pe ideea ca S-AR PUTEA...exista o probabilitate, motiv pt care urma sa mor cu zile.

  Pentru ca incercam sa raman in viata cu ff mare efort si dificultate in sensul ca ma sufocam....am realizat ca nu am scapare, decat numai daca repet acest gest prin care sa atrag atentia sa mi-l scoata ca era cazul!
  Tubul nu imi era util, ba dimpotriva! Nu ma lasa sa respir.
  Atunci, stiind ca am mana legata de pat, imbilizata fiind, si singura cuc.....in liniste scot sunetul '''mmmmm'' si totodata am incercat si reusit sa LOVESC usor cu palma in salteaua patului care din fericire era IDENTICA cu banchetele din trenurile de alta data din comunism..era imbracata in vinilin si era TARE ca si consistenta, ceea ce m=-a ajutat......si astfel s-a auzut un zgomot oarecare...ca de era saltea normala, mi se tragea moartea SIIIGUR!

  ..........si numai ce se iveste de nicaieri o asistenta tinerica si zambitoare, care se opreste la o oarecare distanta de patul meu{ de parca o mancam!}
  Continui sa fac semn cu degetele mainii mele drepte ca si cum am zice: ''vino-ncoa!'' ca mana stanga era cu perfuzie, langa un perete}
  Atunci, ea continua sa se apropie de patul meu, nedumerita...habar nu avea pe ce lume se afla!!desi din cauza acelui tub cu care fusesem intubata in timpul operatiei si care INCA mai era in plamanii mei, INUTIL, fara ventilator, eu ca sa respir scoteam un zgomot asemanator celor din filmele de groaza ..cu montri....asadar era cate se poate de EVIDEMT ca trageam de fiecare clipa ca SA TRAIESC!...

  Ii fac semn cu degetele mainiimele drepte care era catre ea, ca incheietura era legata de pat , si ea se apropie de patul meu.

  Mentionez ca mi se activase acel instinct de supravietuire de care multi auzim, dar din fericire nu il traim!
  Aceasta asistenta extrem de tanara, parca era pe bulevard...asa mergea catre mine si zambea, senina...
  Pt ca eu continuam sa fac acel semn de ''vino-ncoa'' cu degetele mainii legate, spre marele meu NOROC, si spre nefericirea ei, isi pune mana ei stanga in mana mea dreapta.
  Ce mai aveam de facut??? decat sa fac ce am facut:
  Am strans-o cu infinita DISPERARE a omului care moare!!! ea era SALVAREA mea!! Nu i-am dat drumul desi ea, in acea clipa a scos un tipat de durere.
  A TZIPAT de durere!! ''ca din gura de sarpe'' dar eu nu i-am dat drumul nici atunci din stransoare!!
  Doar era SALVAREA MEA!! nu-i asa??

  Acele cateva secunde mi s-au parut enorme....si cu mana ei stanga blocata in mana mea dreapta, ce a facut??
  Cu mana ei dreapta, a prins CAUSUL { capatul} tubului cu pricina, si printr-o miscare absolut fulgearoare ca cea a unui sarpe cand musca, SMULGAND , pur si simplu dintr-o miscare extrem de rapida, acel furtun, care imi obstructiona caile respiratorii, si atunci am revenit la viata, m-am simtit eliberata..
  ..
  Am inceput sa tusesc, sa expectorez toate secretiile si saliva acumulata de 7 ore incontinuu...
  Atunci mi-a venit in'' ajutor'' aceeasi tanara asistenta, orientandu-mi capul pe o parte, si aducandu-mi un cerceaf de pe un pat alaturat, plin de sange proaspat in care sa pot tusi si sa expectorez solutia pe care mi-au pulverizat-o in plamani in vederea intubarii....
  In acel moment crucial din viata mea, sub presiunea durerii pe care i-am pricinuit-o, A STIUT ce avea de facut!
  Dar intrebarea este: DE CE PANA ATUNCI NU A STIUT??''
  Cand mergem sa ne operam, de fapt, cui ne incredintam VIATA??
  Poate HAZARDULUI, sau e vina noastra ca suntem inconstienti??
  Eu am mers la Spital in regim de Urgenta ca facusem icter mecanic. Si cati oameni isi pierd vietile in atatea moduri absolut absurde si de NEIMAGINAT???
  Cum putem califica aceasta atitudine a semenilor nostrii?? pe care noi ii platim!
  Mentionez ca este evident ca am fost cat se ;oate de ''atenta cu cei doi medici, dar...
  ........era sa fie TOTUL IN ZADAR!
  Multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat zile sa mai traiesc.
  Multa sanatate si sa aveti NOROC in toate.
  1
  3
  Raportează
 • postat de viorel
  Duminică, 08 Iunie 2014 16:55
  86.126.25.***
  sotia mea cand a nascut i sa cerut o lista mare :ata ,seringi ,pastile etc. cam de 400 ron.
  a nascut la ora 21 .totul ok insa dimineata am fost sunat la ora 5 ca i sa furat sacosa cu madicamente si sau folosit de la alta pacienta si trebuie sa iau altele. nu se mai pune ca am dat bani la primul doctor si la a doua mana adica la al doilea doctor ,la anstezist si la sistenta .sa va fie rusine domnilor doctori ,unii se imprumuta de bani ca sa mergeti voi cu masini scumpe si sa locuiti in ditamai vilele si sa va faceti concedii in nu stiu ce taramuri.dar in primul rand sa le fie rusine primilor hoti din tara adica parlamentarilor
  1
  6
  Raportează
 • postat de Eu
  Sâmbătă, 31 Mai 2014 22:59
  95.77.196.***
  Sotul meu este operat pe cord deschis de 2 ori. Intr-o zi ia fost rau si s-a prezentat la urgenta la Spitalul judetean,nu i s-a facut nicio investigatie, iar medicul de garda a strigat la el ca nu are de unde sa-i dea alta inimasi la trimis acasa.
  0
  7
  Raportează
 • postat de operatie
  Luni, 26 Mai 2014 22:22
  95.76.37.***
  Si spitalul de copii are aceeasi linie ... am dat pentru copil, la o simpla operatie 2000 roni acum 4 ani , pentru ca aveau o lista lunga de medicamente, seringi, etc... si era sa moara pe masa de operatie ... datorita incompetentei unui medic anestezist care nu a stiut sa puna sonda gastro-stomaca fara sa raneasca faringele-laringele copilului si cand s-a trezit din anestezie cantitatea de sange a refulat din stomac ...cu mare greutate l-au reanimat si au aspirat sangele din stomac... si tot eu eram de vina... ce medici...la privat poate ar fi altfel...
  1
  9
  Raportează
 • postat de io
  Vineri, 23 Mai 2014 17:38
  95.76.33.***
  LA VOT ȘI DEMOLAȚI MAFIA .
  2
  10
  Raportează
 • postat de sophi
  Vineri, 23 Mai 2014 00:32
  86.127.215.***
  multumim pentru cuvintele de lauda asadar domnilor care criticati sistemul sanitar si care aruncati cu pietre veniti si vedeti si batrinii abandonati cu zilele de care familia nu isi mai aduce aminte dupa ce le -au donat casa. veniti si vedeti cum unii dintre ei sunt jigniti de catre cei dragi ,,ca nu te mai stringe d-zeu odata,,
  venti si vedeti cum se manifesta cind sunt in sevraj alcoolic .acei care credeti ca ii maltratam pe toti pacientii. veniti si vedeti si lucrurile de cealalta baricada.vedeti si cealalta parte a paharului .daca lururile merg asa100%cum spuneti dumneavoastra atunci de pe poarta spitalului ar iesi toti in cosciug asa ca de ce sa fim ipocriti si nu vrem sa cultivam si partea buna a sistemului atunci cind cei dragi noua ajung pe mina sistemului mai mlt morti decit vii si apoi pe picioarele dumnealor pleaca acasa .asadar dumneavoasta prin conduita dumneavoastra si prin amenintarile la care ne supuneti zi de zinu faceti decit sa ne inraiiti si in felul acesta nu se va schimba nimic asadar ce tie nu iti place altuia nu ii face
  22
  7
  Raportează
 • postat de Simona
  Joi, 22 Mai 2014 16:49
  92.87.95.***
  Cu siguranta sistemul este de vina, pt ca NU vin oamenii competenti in functii , ci pe criterii politice si bineinteles cei deja compromisi...gen bacalbasa mare politician.. desi nu-mi este clar, ce face el pt orasul asta? ..de aici pleaca multe nereguli. Daca nu se renunta odata la aceasta mentalitate de a sustine incompetenta din considerente politice, e greu sa schimbi ceva. Platim niste servicii de control , gen DNA.. ce fac?
  Nu e corect sa blamam intreg personalul medical din Sp. Judetean, sunt si oameni de omenie competenti printre ei. Eu am fost impresionata de curatenia, corectitudinea si mai ales profesionalismul personalului de la Chirurgie 2 la dnul dr. Firescu. Sa nu uitam ca bolnavii sunt si ei cu diferite caractere, unii sunt recalcitranti, altii violenti.. si cati bolnavi nu au trecut prin paturile acestui spital "mizerabil" si au fost salvati datorita competentei medicilor de acolo. Si hai sa fim realisti, ca avem destui medicii capabili in spital care isi fac datoria. Nu pot fi bagati toti in aceeasi oala. Dr Firescu impreuna cu echipa lui de medici tineri, este un profesionist de exceptie si un bun manager pt sectia lui.Eu nu sunt de aceeasi parere cu domnul care a fost nemultumit de cum a fost tratat la Chirurgie 2. Il cred.. poate a fost si ghinionul lui , dar parerea mea e alta. Datorita profesionalismului de care a dat dovada echipa dlui dr Firescu acum 7 luni, tatal meu traieste si azi. Multumesc pe aceasta cale si le doresc multa sanatate.
  3
  8
  Raportează
 • postat de Anca
  Joi, 22 Mai 2014 07:44
  5.13.238.***
  Cred ca un singur cuvant este suficient pentru a caracteriza sistemul sanitar din Galati:INCOMPETENTA. Restul e poveste..Si un sfat:daca aveti probleme de sanatate mergeti la Bucuresti,Iasi,Targu Mures sau Brasov.
  2
  14
  Raportează
 • postat de crystal
  Miercuri, 21 Mai 2014 10:10
  95.77.107.***
  asta e de cand lumea in sistemul zombi sanitar, esti pus sa aduci de acasa pansament, fase, spirt , sa faci vanzare de la chioscul lor fara sa primesti bon fiscal, etc.
  Pe de alta parte "medicii" ca numai medici adevarati nu sunt, adevaratii medici au plecat demult afara, se ocupa cu pusul de silicoane, eliberari de retete false si prelucrari date de pacienti morti ca sa incaseze banii.
  Toti fura pe rupte de la ministrul sanatatii si pana la ultimul doctor.
  Cum a zis luci in primul comentariu, sa fugi din tara unde vezi cu ochii si sa nu te mai uiti inapoi.
  3
  12
  Raportează
 • postat de DOROBAT MARIANA OLIMPIA
  Joi, 15 Mai 2014 16:26
  89.122.188.***
  BUNA ZIUA TUTUROR. VAD MULTE COMENTARII SI NUMAI CUVINTE DE RAU. EI BINE EU NU POT SPUNE ACELASI LUCRU, AM AVUT PARINTII SI FRATELE INTERNAT IN SPITALUL JUDETEAN GALATI SECTIA DE CHIRURGIE II , EXACT LA PROFESORUL FIRESCU si ASISTENTA SEFA DORNEANU. AS DORI SA LE MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU CA AU DAT DOVADA DE MULT PROFESIONALISM SI DATORITA LOR FRATELE MEU TRAIESTE SI ASTAZI. O CURATENIE EXEMPLARA PE SECTIA DE CHIRURGIE II AS PUTEA SPUNE. AM VAZUT MULTI PACIENTI BOLNAVI SI CARE AU FOST TRATATI ASA CUM TREBUIE. FRATELE MEU A AVUT NEVOIE DE 2 INTERVENTII CHIRURGICALE FOARTE GRELE SI CARE S-AU REALIZAT CU SUCCES. DACA AR FI SA NE LUAM DUPA TOATE COMENTARIILE AR INSEMNA CA PE SECTIA DE CHIRURGIE II NIMENI NU ISI FACE DATORIA ....... EU NU POT SPUNE ACEST LUCRU. MA REPET TOATA STIMA SI RESPECTUL MEU PENTRU TOTI MEDICII SECTIEI DE CHIRURGIE II CONDUS DE PROFESORUL DR FIRESCU SI PENTRU TOT COLECTIVUL MEDICAL DE PE ACEASTA SECTIE CONDUS DE DOAMNA ASISTENTA SEFA DORNEANU GETA.
  MULTUMESC SI COLECTIVULUI DE LA TERAPIE INTENSIVA CONDUS DE DOMNA DOCTOR LUPU NICOLETA . VA MULTUMESC CA EXISTATI. MARIANA
  23
  9
  Raportează
 • postat de VIOREL
  Joi, 15 Mai 2014 09:52
  5.13.236.***
  Comunicat de presă:

  Unitățile sanitare publice primesc o nouă lovitură: pensionarea unei întregi generații de asistente medicale  Reducerea vârstei de pensionare de la 65 de ani la cca. 60 de ani (59 de ani și 10 luni) a asistentelor medicale, prevăzută de Legea nr. 53/24.04.2014, forțează ieșirea la pensie a peste 4000 de asistente medicale din sectorul sanitar public. În această situație se află o întreagă generație de asistente medicale, respectiv cele născute în perioada 1950 -1954.

  Prin intermediul acestei modificări unitățile sanitare publice primesc o puternică lovitură, ce amplifică deficitul de personal și slăbește și mai mult capacitatea acestora de acordare a serviciilor medicale.

  Modificarea prevederilor legale a constituit o surpriză neplăcută atât pentru Ministerul Sănătății cât și pentru managerii unităților sanitare publice, aceștia neavând timp să pregătească o strategie de înlocuire a asistentelor ce urmează a fi pensionate. Impactul negativ este accentuat atât de faptul că, în contextul legal actual, majoritatea posturilor celor ce pleacă ar trebui să fie blocate cât și de faptul că odată cu plecarea acestei generații se pierde și întreaga experiență profesională acumulată de salariate. Mai mult decât atât, în condițiile în care angajările în spitale au fost blocate în ultimii ani, se ratează și transferul firesc de experiență de la o generație la alta, calitatea serviciilor medicale fiind astfel profund afectată.

  Am solicitat Ministerului Sănătății intervenția de urgență pentru remedierea acestei situații, principala măsură constituind-o, în opinia noastră, prelungirea activității asistentelor medicale aflate în această situație până la angajarea personalului ce ar trebui să le înlocuiască. În acest sens, Federația „Solidaritatea Sanitară” din România a emis și un punct de vedere (atașat prezentului comunicat) în care indică interpretarea prevederilor legale aplicabilă în această situație.

  De asemenea, am solicitat Ministerului Sănătății să inițieze modificarea vârstei de pensionare a asistentelor medicale/asistenților medicali în sensul în care acestea să poată opta între vârsta standard de pensionare (cea prevăzută de Legea nr. 263/2010) și 65 de ani. Considerăm astfel că vârsta standard de pensionare de 65 de ani pentru asistentele medicale/asistenții medicali nu trebuie să fie obligatorie, ci opțională.


  Președinte,
  Rotilă Viorel
  8
  7
  Raportează
 • postat de Florin R.
  Miercuri, 14 Mai 2014 19:51
  89.137.220.***
  @ASISTENTA DE SERVICIU

  Mi-ar place sa cred ca sunteti acea singura asistenta care isi facea datoria parca cu insufletire, sau macar cea care isi facea treaba mecanic, dar si-o facea si pacientii se simteau cat de cat intr-o relativa siguranta(daca aveau probleme stiau ca cineva se va ocupa de ei).

  Sper ca nu sunteti dintre celelalte 3-4 (in afara de infirmiere) care, in decursul celor 9 zile de spitalizare pe care le-am avut, si-au incalcat in mod repetat indatoririle (fara nicio legatura cu vreo eventuala lipsa de materiale sau a sistemului de lucru) fata de majoritatea pacientilor din salon.

  Dar mai ales sper ca nu sunteti una din acele asistente care:
  - au refuzat sa ia legatura cu medicul curant pentru a "rezolva" o raceala capatata tot acolo...
  - au tratat cu superficialitate un caz de alergie medicamentoasa, asta dupa ce tot ele ar fi trebuit sa testeze medicamentele mai intai...

  Sau poate sunteti acea asistenta caruia i-am solicitat asistenta pentru ca aveam o durere puternica in mana stanga si care mi-a inchis usa in nas pentru ca trebuia sa doarma??
  6
  12
  Raportează
 • postat de VLAD TEPES
  Miercuri, 14 Mai 2014 18:52
  194.239.195.***
  @Asistenta de serviciu,intr-o mana ai dreptate,dar in cealalta si in gura hammm,impreuna cu doctorul de serviciu cititi (in timpul liber nu cand sunteti de garda)ce scrie sorin,este cu totul si cu totul strain de voi(s.j. galati)aceasta norma morala si profesionala.Sa stai inconjurat de caini(mizerie,microbi)intrun spital judetean,ca si doctor si sa te complaci in aceasta situatie(pentru ca un tigan borat iubeste cainii, la propriu nu la figurat)este un 6 nu un l pentru ;coloana vertebrala;domnilor doctori si doamnelor asistente de servici.(BUGETARI LA STATUL ROMAN,nu la stat si luat spaga)
  5
  8
  Raportează
 • postat de cusila
  Miercuri, 14 Mai 2014 14:42
  89.121.158.***
  ortopedia (medicii chirurgi) ia bani pentru proteza desi unele sunt gratuite adica pe programul national de protezare gratuita ( un nr. alocat in fiecare luna), adica iti recomanda o asistenta de la sala de operatii ( IZA) care ti le aduce prin comanda ,ca sa mai aiba si comision .
  1
  11
  Raportează
 • postat de ASISTENTA DE SERVICIU
  Miercuri, 14 Mai 2014 13:37
  86.127.215.***
  STIMATI GALATENI , ASA CUM DUMNEAVOASTRA VRETI SA INFIINTATI O MISCARE DE REVOLTA A PACIENTILOR IMPOTRIVA CADRELOR MEDICALE, VOM INFIINTA SI NOI O MISCARE DE REVOLTA SI REVENDICARE A DREPTURILOR NOASTRE PRIN CARE NU VA PERMITEM SA NE AMESTECATI IN MALAXORUL CELOR MAI JOSNICE CUVINTE DIN VOCABULARUL LIMBII ROMANE. NU MERITAM ASA CEVA CEI MAI MULTI DINTRE NOI. INTELEGEM NEMULTUMIRILE MULTORA DINTRE DUMNEAVOASTRA LEGATE DE SISTEMUL SANITAR , DAR DE AICI SI PANA A JIGNI O INTREAGA TAGMA DE OAMENI EXTREM DE SERIOSI SI DEVOTATI MESERIEI PE CARE O FAC E O CALE LUNGA . DACA AR TREBUI SA CAUTAM VINOVATI II GASIM DE AMBELE PARTI .DUMNEAVOASTRA CA BENEFICIARI AI SERVICIILOR MEDICALE DE FFFFF MULTI ANI INCERCATI PE TOATE CAILE SA OCOLITI CALEA DREAPTA SI LEGALA A REZOLVARII PROBLEMELOR MEDICALE SI ATUNCI ATI APELAT LA TOT FELUL DE TERTIPURI ;CUNOSTINTE ,PILE , RELATII SI ASA S-A CREAT TIPUL DE OBLIGATII ADICA SPAGA . NU ESTE CORECT SA FIM TOTI TRATATI LA FEL . SUNT OAMENI FOARTE DEDICATI IN SISTEM CARE AU SACRIFICAT SANATATE, FAMILIE PENTRU A FI ALATURI DE DUMNEAVOASTRA SI DE FAMILIILE DUMNEAVOASTRA LA NEVOIE SI DURERE, DAR SE UITA REPEDE, BINELE NU CONTEAZA ,CAZURILE IZOLATE CARE VA CREIAZA NEMULTUMIRI DEVIN SUBIECTE DE PRESA SI VA ALIATI , IMPOTRIVA CUI?AVETI DREPTURI DAR SI INDATORIRI CA SI NOI. SUNTEM MULTI SI DE O PARTE SI DE CEALALTA SI FOARTE DIFERITI . DACA EU AM OBLIGATIA CONFORM UNOR NORME SA MA COMPORT INTR-UN ANUME FEL, AM UN PROTOCOL DE INDEPLINIT CARE CONTRAVINE DORINTELOR DUMNEAVOASTRA ASTA NU INSEAMNA CA SUNT JAVRA, SCURSURA ETC.SI DUMNEAVOASTRA AVETI OBLIGATIA SA RESPECTATI OAMENII IN HALATE ALBE CARE DE CELE MAI MULTE ORI VA ALINA DUREAREA, VA IMPRASTIE TEMERILE ,VA IMBRATISEAZA COPILUL, VA TINE MAMA DE MANA . VA DORIM MULTA SANATATE SI CAT MAI PUTINE VIZITE LA MEDIC.....
  22
  17
  Raportează
 • postat de MARCEL
  Miercuri, 14 Mai 2014 12:39
  89.122.191.***
  pentru MARCELA sora mea era in concediu maternal ,eu am fost internat la urgente Iar pe asistenta o cheama ANISOARA si eu nu ma ascund sub alt nume .CUM sa nu te superi cind te cearta o infirmiera PENTU O PERNA CE ERA PE ALT PAT.EU AM RELATAT UN FAPT REAL SI AM SI INREGISTRAREA CU DOAMNA CHEBAC ,CARE IN LOC SA ISI CEARA SCUZE PENTRU COMPORTAMENTUL SUBORDONATEI SALE A AFIRMAT CA MA DA AFARA DIN SPITAL . CHIAR TU ANISOARA AI SUNA O PE SORA MEA SA AI SPUI CA VREI SA MA INTERNEZI LA PSIHIATRIE PENTRU CA NU VA CONVENIT CIND AM CERUT SA VA LEGITIMATI CA NU AVEA-TI NICI O LEGITIMATIE LA VEDERE
  3
  9
  Raportează
 • postat de Maricica
  Miercuri, 14 Mai 2014 12:16
  5.13.155.***
  Pentru Marcela (Anisoara), fratele meu a fost internat in regim de urgenta in sectia Chirurgie I si a fost tratat dupa externare in Chirurgie II, (supuratie posoperatorie). Iar " saraca " infirmiera sa nu mai acuze pacientii ca dispar pernele si ca sunt nespalati. Madam Marcela l-ai cunoscut pe fratele meu doar in acea conjunctura, asa ca tine-ti parerile pentru tine! Eu am un deosebit respect pentru anumite persoane care lucreaza acolo si nu o sa imi schimb parerea, doar pentru ca s-au purtat execrabil cu el cateva persoane!
  5
  8
  Raportează
 • postat de Alin
  Miercuri, 14 Mai 2014 11:48
  5.13.239.***
  1. am avut acum 2 ani o matusa internata la ortopedie pt ca a alunecat si avea probleme cu piciorul ( mai exact la sold ) . a fost internata la etajul 5 pe dreapta , nu stiu a cata camera . o camera mizerabila , noaptea era plin de gandaci. ieseau gandaci din toate partile incat am fost nevoit sa vin cu un spray de gandaci sa dau pe acolo si binenteles ca asa zisu doctor gogulescu nu avea nimic de spus , ba mai mult ..." daca nu va convine puteti sa va duceti acasa " . binenteles ca a doua zi matusii mele i sau dat 2 hartii pe una scria " injectii, seringa, manusi, etc etc" ....un bonulet de numai 340 ron . pe a doua hartie era trecuta tija ce trebuia pusa la sold , erai mai multe tipuri si pretul pe masura . am ales o tija 700 ron ( nu sa dat nici o chitanta nimic nimic) + 700 lei spaga la doctor pt operatie + cheltuiala la asistente timp de 4 zile ( 300 lei ) .
  tin sa precizez ca in salon mai era o doamna ce era singura, nu venea nimeni la ea...si nu avea bani de operatie . desi cotiza la CAS sau toate kkturile astea de sanatate , asa zis domn doctor gogulescu ia zis clar si raspicat ca o sa aibe timp de ea sa o opereze atunci cand citez " ai si tu timp sa vii pana la mine in birou sa discutam asupra operatiei " ....adik voia bani . o asistenta mai dragutza chiar ia dat de inteles doamnei zicand " doamna, chiar nu aveti pe cine sa sunati sa vina sa vorbeasca cu domnul doctor ??? " sa vorbeasca ce ??? zic eu foarte revoltat.... la care asistenta " pai tu esti mai tanar, stii cum e cand trebuie sa te operezi ? trebuie una alta.. " . au trecut 4 zile, matusa mea si operata si externata iar acea doamna care nu avea bani tot acolo statea si nimeni nu o baga in seama .

  2. la UPU se moare pe capate , doamne fereste sa ajungi acolo . stai si te rogi de ei sa te bage in seama .
  3. anul trecut un coleg a avut un accident , a ajuns la urgente ...ma rog probleme cu o mana ( dreapta), a ajuns la acelas domn gogulescu . mana colegului , probabil din cauza impactului sau nu stiu , ii amortea . radiografii , bani dati in stanga dreapta... si criminalul ( ca nu am cum sa il fac altfel ) ii pune " diagnostic" colegului spunand ca trebuie sa ii amputeze mana ca are muschiul nu stiu care de la mana zdrobit si de aia nu prea isi mai simte mana si ca trebuie amputata de la umar. DECI VA DATI SEAMA ???? OM IN TOATA FIREA SA NU MAI AIBE O MANA , SI DREAPTA . la rugamintile familiei si a prietenilor l-am convins sa se duca la bucuresti , doctorul gogulescu cand a auzit asta nu a fost de acord cu externarea ( ca deh , nu isi mai lua el banii pe operatie, spaga etc ) . cu scandal din partea familiei a fost externat si dus la bucuresti, medicii cand l-au vazut l-au intrebat ce e cu tine aici ???colegul a spus toata povestea si la care medicul care era pe sectie ( nu mai stiu exact la ce spital sa dus , cred ca floreasca sau nu mai stiu ) ia spus ce mana sa amputezi ma nebunule , ca tu ai probleme cu venele si e o problema minora . mai exact, venele trebuiau nu stiu cum dilatate ca sa circule sangele calumea prin ele ....ca de asta ii amortea lui mana . ia dat un tratament ( niste pastile ) sa le ia timp de 2 saptamani si mana lui sia revenit complet . medicul si asistentele de la bucuresti isi faceau cruce cand au auzit ca la galati i sa zis ca trebuie mana amputata .
  4. Spitalul judetean galati mi-a omorat un var . se simtea rau, tomografie la galati etc.... diagnostic o tumoare pe creier . binenteles ca am plecat la bucuresti , operat totul bine . dupa operatie trebuia sa mai faca cate sedinte de citostatice , doar ca familia nu putea sa il mai tina in spitalul din bucuresti din cauza banilor asa ca au decis cu acordul medicului de la bucuresti sa il transfere la spitalul din galati si au prescris DOZA exacta pt citostatice. eii ce sa va zic ??? azi ca si cum a ajuns la spitalul jud. din galati , a doua zi a murit . DECE ???? pt k o idioata de asistenta sef chiar, ia gresit doza ( ia pus mai mult ) si a murit din cauza dozei mari de citostatica . parintii lau sunat pe doctorul de la bucuresti si asta cand a auzit sa turbeze, " va rog sa mio dati la telefon pe asistenta sefa care ia administrat doza"....tatal baiatului ii da telefonului asistente, ii spune ca e doctorul care la operat la bucuresti si ca vrea sa vorbeasca cu ea si intentionat el apasa pe speaker ....la care doctorul zice ( eram de fata ) " cum pl mea ma sa va moara baiatul in spital , adik eu ma chinui 9 ore sa il operez pe creier si sa traiasca si voi sunteti retardati ??? nu sunteti in stare sa cititi naibii ca am scris acolo exact doza care trebuie administrata " ...la care asistenta sefa inchide telefonul in nas ,si spune catre tatal baiatului " SE MAI INTAMPLA " . si a plecat . in clipa aia voiam sa o omor pe bune, chit ca mergeam la puscarie....voiam sa o omor. binenteles ca ia amenintat cu judecata , la biopsie a iesit faptul ca problema decesului era doza mare administrata la citostatice . scria negru pe alb .
  si cate exemple sa va mai dau ???
  0
  21
  Raportează
 • postat de Sorin
  Marți, 13 Mai 2014 23:24
  5.13.228.***
  “Odata admis printre membrii profesiunii de medic:Ma angajez solemn sa-mi consacru viata in slujba umanitatii;

  Voi pastra profesorilor mei respectul si recunostinta care le sunt datorate;

  Voi exercita profesiunea cu constiinta si demnitate;

  Sanatatea pacientilor va fi pentru mine obligatie sacra;

  Voi pastra secretele incredintate de pacienti chiar si dupa decesul acestora;

  Voi mentine prin toate mijloacele onoarea si nobila traditie a profesiunii de medic;

  Colegii mei vor fi fratii mei;

  Nu voi ingadui sa se interpuna intre datoria mea si pacient consideratii de nationalitate, rasa, religie, partid sau stare sociala;

  Voi pastra respectul deplin pentru viata umana de la inceputurile sale chiar sub amenintare si nu voi utiliza cunostintele mele medicale contrar legilor umanitatii.

  Fac acest juramant in mod solemn, liber, pe onoare!”
  Atat
  1
  15
  Raportează
 • postat de PACIENTUL ROMAN
  Marți, 13 Mai 2014 22:59
  5.13.236.***
  STIMATI GALATENI, HAIDETI SA INFIINTAM O MISCARE DE REVOLTA A PACIENTILOR IMPOTRIVA SPITALULUI JUDETEAN SI A SISTEMULUI SANITAR, SA POSTAM IMEDIAT PE FACEBOOK, PE ACEASTA ADRESA DE E-MAIL TOT CE NI SE INTAMPLA IN CALITATE DE PACIENTI IN RELATIE CU MEDICII SI ASISTENTII DIN SISTEM!
  HAIDETI SA-I DEMASCAM IN FIECARE ZI, SA DEMASCAM CORUPTIA, SPAGILE PE CARE NI LE CER, SA-I NOMINALIZAM PRIN RETELELE DE SOCIALIZARE PE TOTI CEI CARE NE UMILESC, NE CALCA DEMNITATEA IN PICIOARE, SA FACEM UN BLOG UNDE SA SCRIEM CUM SE NUMESC MEDICII SI ASISTENTELE CARE NE BATJOCORESC, NE CER BANI, NE ADRESEAZA CUVINTE INJURIOASE, NE OMOARA PE CEI DRAGI, NE CER BANI PENTRU ANGAJARE SI PROMOVARE!
  DACA INSTITUTIILE STATULUI NU FAC NIMIC IMPOTRIVA MAFIEI SI CORUPTIEI DIN SANATATE HAIDETI NOI, CETATENII SA -I DEMASCAM, SA LE DAM NUMELE AICI IN ZIAR, PE FACEBOOK, PE BLOG, SA-I DAM IN VILEAG CU NEMERNICIA LOR, CU MAFIA LOR CU TOT!
  VOM SCRIE, DESPRE TOTI MEDICII SI ASISTENTELE CARE NE CER SPAGA, CARE NE LASA SA SUFERIM SI NE ADRESEAZA CUVINTE INGROZITOARE, CARE NE EXPLOATEAZA SUFERINTA SI DUREREA!
  ESTE O CALE MEDIATICA DE A INCEPE LUPTA CU MAFIOTII, CORUPTII DE MEDICI, SA SCRIEM CAT NE-AU CERUT SI AM DAT SPAGA! SA POVESTIM FIECARE INTAMPLARE, PROASTA INGRIJIRE PE CARE AM PRIMIT-O DE LA MEDICI SI ASISTENTE!
  TRAIM IN ERA COMUNICARII VIRTUALE, A SATULUI GLOBAL, SA STIE TOATA LUMEA CINE NE SUNT MEDICII ROMANI CARE AU GRIJA SA SUFERIM CHINURI SI UMILINTE GROAZNICE IN SISTEMUL DE SANATATE!
  SCRIIND CA AM DAT SPAGA LA MEDICI SE VA INTELEGE CA AM FOST CONSTRANSI, FORTATI SA DAM SPAGA PENTRU CA ALTFEL NE LASA IN CHINURI SI DURERE SI SUFERINTA,
  TOTI CEI CARE ATI FOST INTERNATI STITI UMILINTELE LA CARE SUNTEM SUPUSI IN SPITALE, MAI GROAZNICE CA BOALA INASASI!
  ACEASTA SA FIE FORMA DE A-I DEMASCA PE TOTI CEI CARE SE NUMESC MEDICI - MENGELE!!
  CAND NE VOR LUA PLICURILE CU BANI SA SE TEAMA CA VOR APAREA IMEDIAT PE FACEBOOK, PE E-MAIL, PE BLOG, SI POATE, INTR-UN TARZIU LA POLITIE!
  2
  26
  Raportează
 • postat de un cetatean
  Marți, 13 Mai 2014 21:58
  5.13.136.***
  Mergeti la particulari pt. ca, suma pe care o dati ca spaga incepand cu doctorii si terminand cu femeia de serviciu (trebuie sa ii dati si ei ca sa va schimbe asternutul =)) ) adunata, face cat suma platita la un spital privat. Deci tot acolo ajungeti. Dar din pacate unii CRED ca au drepturi si insista sa mearga la spitale de stat chiar daca sunt asigurati.Oameni buni ! Pe doctori ii doare undeva de DREPTURILE SI ASIGURARILE voastre.
  2
  14
  Raportează
 • postat de mihai
  Marți, 13 Mai 2014 21:40
  84.117.42.***
  Exterminarea oamenilor lent dar sigur se face acum in spitale si se stie ca cei de sus au primit ordin sa omoare cat mai multi ca sa nu se mai plateasaca pensii etc. Se doreste imputinarea populatiei planetei si acum sunt metode mai subtile cum sunt cele din spitale sau otravirea cu alimente cu E-uri. Personalul nu e calificat pt ca ce poti sa ceri de la niste asistente care 90% sunt c..urve si umbla numai prin cluburi si la agatat de barbati de bani gata. Astea nu te mai fac bine ci te distrug. Coruptie, mizerie, spagi. Aveti grija sa votati tot pe bacalbasa si mafia psd care a ridicat furtul si coruptia la nivel de stat. Nu votati cei care au mai fost.
  6
  13
  Raportează
 • postat de adi
  Marți, 13 Mai 2014 21:28
  5.13.183.***
  dr vasile. sefa de sectie de la oncologie ar trebui cercetata de DNA
  1
  22
  Raportează
 • postat de * Tirpitz
  Marți, 13 Mai 2014 20:40
  5.13.229.***
  Rectific suma la proteza de sold, 2000-3000 RONI, important. De aceea am vrut sa subliniez inca o data cum isi pot insusi "bietii" medici bani de la stat si spaga de la pacienti, care e separata. Intrebati-l pe marele chirurg ortoped Gogulescu care si-a adus si odrasla tot in spitalul judetean unde opereaza taticul, caci asta se practica, rudele toate daca se poate, sa fie si ele la adapost.
  1
  18
  Raportează
 • postat de Eleonora
  Marți, 13 Mai 2014 20:34
  92.86.68.***
  Si eu am avut o experienta trista cu mama mea, bolnava de cancer de colon, operata la "Fundeni" si trimisa dupa 1 an la Galati pentru reluarea tratamentului. Dr Vasile de la Oncologie. asistentele si infirmierele s-au purtat mizerabll cu ea, desi am avut grija sa "ung" pe toata lumea. Din cauza epuizarii fizice, mama a lesinat la toaleta, a cazut cu capul in WC si am gasit-o ranita la cap, fara sa fie macar pansata. A fost "incurajata" cu vorbele: " Mamaie, cat ai de gand sa mai traiesti?" S-a stins, sarmana, la o saptamana de la externare, considerandu-se , de catre "minunata" dr. Vasile ca se afla in stare ameliorata. Mama a fost de profesie educatoare, foarte iubita de copii si apreciata de parintii acestora. Mare nenorocire sa ajunga cineva la Spitalul Judetean "Sf, Apostol Andrei" Galati!
  1
  31
  Raportează
 • postat de T irpitz
  Marți, 13 Mai 2014 20:30
  5.13.229.***
  javrele de asistente din spitalul judetean, ca asta prezentata de acest domn, sunt instruite de medici, de aceea au un asemenea comportament. Dar si pacientii scot cu usurinta bnii din buzunar, au falsa impresie ca medicul respectiv e un zeu, nu e nici un zeu, e platit ca sa-si exercite meseria de medic, mai e si obosit ca preda la facultatea de medicina, mai are si un cabinet particular si mai merge si la o clinica privata. Pai daca nu-i place cum e platit de statul roman sa mearga in strinatate si sa faca garzi peste garzi si sa munceasca sa-i iasa pe nas ca acolo nimeni nu-i da in plus nimic si nici nu-si permite sa-si bata joc de pacienti. Asistentele sunt si astea niste toante, majoritatea facute pe banda rulanta care habar nu au sa-ti ia singe din vena, te invinesteste, faci hematoame si nu o duce capul macar sa-ti aduca o punga cu ghiata. Niste prostance care habar nu au ce trebuie sa faca ca si asistente medicale. Medicii sunt spagari si mari nesimtiti, mai ales cei de la ortopedie. De ce nu sunt afisate la vedere drepturile pacientului? Amaritul de pacient nu stie ca exista lege pt. decontarea medicamentelor dar reteta trebuie parafata obligatoriu si de medicul sef de sectie nu numai de medicul care te-a operat sau in grija caruia esti daca ai sosit si cu ambulanta la urgenta. Exista si medici care deconteaza retetele pacientilor, e simplu, sunt in posesia datelor pacientilor, pot cere inca o factura de la farmacia de unde te trimite chiar el sa cumperi medicatia si isi insuseste banii tai cind vrea el, caci facrmaciile sunt ale consoartelor sau ale celor din ministerul sanatatii. O proteza de sold de ex. cam cit costa, intre 200-300 roni deci mana cereasca pt. dom' doctor, nu? Dr. iti pune o piesa chinezeasca si tu, pacient disperat, crezi ca ti-o fi pus vreun titan. Am scris si pe fb ministrului actual si fostului ministru cu argumente cu tot, nu-i intereseaza, nu dau doi bani decit daca li se clatina scaunul din cauza de DNA sau a unor averi nejustificate pentru ca sunt pusi in functii tot de niste peronaje asemanatoare lor. Nu avem nici o sansa sa iesim din acest cerc vicios. Multumim din inima partidului, oricare ar fi el, caci cadrele obediente se rotesc si slujesc pe taticii lor atit cit trebuie.
  1
  19
  Raportează
 • postat de maxim georgel
  Marți, 13 Mai 2014 20:07
  37.117.68.***
  Din pacate in acel spital miserabil anul trecut am pierdut tatal si soacra , dar rabdare oameni buni traiti ia Romania , din pacate tara uitata de Dumnezeu.insanatosire grabnica Florine , tine tare.
  1
  16
  Raportează
 • postat de adine
  Marți, 13 Mai 2014 20:03
  79.116.100.***
  In primul rand nu mai cred de mult ca nu exista fonduri. Tara asta e inca foarte bogata, dar gestionata foarte prost in mod intentionat. Si eu am avut din pacate o experienta cu doctorita Vasile de la oncologie, cand tatal meu a fost pe acolo bolnav fiind de cancer. Am avut senzatia ca suntem intr-un lagar de exterminare, baga mai multi pacienti in cabinetul ei nu le facea mai nimic si-i trimitea din nou afara fara sa vorbeasca cu cei care ii insoteau, fara explicatii, nimic, nimic. Iar noi asteptam cu sufletul la gura nici noi nu stiam exact ce. Cand in sfarsit am gasit-o cand era de garda, am intrebat-o ce poate sa-mi spuna de starea tatalui meu. Pregatisem si niste bani 50 RON(acum 8 ani). Mi-a spus ca nu stie despre cine este vorba si sa vin a doua zi dimineata la cabinet cu o poza a tatalui meu ca sa-si dea seama despre cine e vorba(de parca tatal meu nu fusese internat acolo, nu avea fisa).De emotie am uitat sa-i dau banii si cand sa plec mi-au cazut banii din mapa cu documente pe care o aveam la mine. M-am fastacit ca o proasta si am luat banii si i-am zis ca sunt pentru ea. Bineinteles ca i-a luat. A doua zi m-am invoit(o zi invoire de la servici inseamna o zi neplatita din salariu)si m-am prezentat cu poza tatalui meu la cabinetul doamnei (daca o pot numi doamna) doctor. I-am spus de ce am venit si dumneaei mi-a spus ca nu-si aminteste(fusesem cu o seara inainte) de mine si sa stiu ca are o memorie foarte buna. Da, sunt convinsa ca are o memorie foarte buna, memorase ca au fost doar 50 RON si i a considerat ca e sub tariful ei. Tata a murit intre timp iar eu evit cat pot spitalul Judetean din Galati ca urmare a acestei experiente si a altora imparatsite de cunoscuti.Mai spun una scurta. Tatal unei colege, om in varsta bolnav de diabet, orb, cu laba piciorului taiata, urma sa intre la operatie (tot la sp.Judetean) sa-i taie piciorul de la genunchi. Omul pregatit cu banii in mana pentru doctor si anestezist(orb fiind). Ce credeti?Au luat doctorii banii? I-au luat. Ce, credeati ca i-au spus bietului om napastuit de soarta, sa-si tina banii pentru el?N-am fost acolo, dar nu-mi iese din minte aceasta imagine decaderii umane.
  1
  22
  Raportează
 • postat de Disperare
  Marți, 13 Mai 2014 19:39
  5.13.236.***
  Felicitari domnule jurnalist Remus Basalic pentru articol!
  Ati constatat ca acest subiect este dureros pentru intreaga opinie publica!
  Dar ce veti face mai departe? Va continuati demersul?
  Aratati toate aceste opinii exprimate si organelor de politie, DNA, Parchet, poate vor declansa o ancheta serioasa fata de atrocitatile care se intampla in spitalul judetean! Aratati si managerului Spitalului ce spun pacientii despre personalul medical!
  Cu fiecare zi care trece, mafia, coruptia, dezastrul uman, incompetenta criminala cresc in Spitalul Judetean si medicilor si asistentilor medicali nu le pasa de nimeni si nimic!
  In spitalul judetean in SECTIA CHIRURGIE PLASTICA SI REPARATORIE SE FAC OPERATII ESTETICE, " AFACEREA SILICOANELOR = COMPARABILA CU SPITALUL DE ARSI BUCURESTI, PE MII DE EURO??? SI AICI IN SPITAL SE MONTEAZA SILICOANE PE BANII CASEI DE ASIGURARI, PE BANII CELOR CARE CONTRIBUIM LA SISTEMUL DE ASIGURARI DE SANATATE!
  Ce se va intampla si maine, si poimaine? Tot nimic? Acesti medici nemernici, fara Dumnezeu vor continua sa umileasca, sa sfideze sa nenoroceasca sute de oameni!
  1
  24
  Raportează
 • postat de ionel
  Marți, 13 Mai 2014 19:25
  5.13.180.***
  sa-u spus mari adevaruri in toate comentariile.DAR SA FIM DREPTI MAI SUNT SECTII IN CARE TREBURILE MERG APROAPE NORMAL: CARDIOLOGIE UNDE TOTI MEDICII ISI FAC BINE DE TOT TREABA ESTE CURAT AICI AM FOST INTERNAT LA DR. NICHITA CE SA MINII PE SF.ANDREI TREABA SI-o FACE BINE D-NA DOCTOR CRED DIN SPUSELE UNOR CUNOSTINTE SI LA DIABETICI -DR. MOROSANU estEO.k LA INTERNE LA DR. PAVEL LA DR. IACOB.mERGE TREABA BINE DAR IN REST VAI SI AMAR DE ASTIA SUNTEM NOI ASA SUNT SI DOCTORII SI SPITALELE
  12
  5
  Raportează
 • postat de Bibicu
  Marți, 13 Mai 2014 19:12
  5.13.226.***
  Atâta timp cât prin Legea Sănătății, proiect aflat în dezbatere publică, nu se vor introduce prevederi clare care să separe activitatea medicală de stat de cea privată, nu vom avea niciodată suficiente fonduri pentru sănătate. Medicii trebuie să aleagă: lucrează în structuri private (spitale,policlinici, cabinete, etc.) sau în unități finanțate din bugetul de stat. Apreciez profesionalismul unor medici chirurgi, dar nu pot fi de acord cu aceia care internează pacientul în unitatea de stat la care este angajat, după care îl transferă și îl operează în clinica proprie și după ce încasează cu sau fără documente fiscale costul operației, îl întoarce în clinica de stat unde statul suportă toate costurile tratamentului. Întrebare: Crede cineva că poate conlucra cinstit o persoană privată cu o persoană publică?
  SOLUTIA: ori la stat ori în privat, iar ANI să urmărească dacă se respectă această separare. Abaterile să fie considerate infracțiuni.
  0
  13
  Raportează
 • postat de Mihai
  Marți, 13 Mai 2014 18:59
  95.76.37.***
  Voi ăstia de la Viața Libera...parcă ați descoperit apa calda. E de notorietate faptul ca dacă vrei sa mori te internezi în Spitalul Județean Galați. În loc sa faceți o serie de anchete serioase va comportați de parcă nu ați ști ce mizerie de spital este și cata hoție și cata incompetenta.
  3
  19
  Raportează
 • postat de corneteanu
  Marți, 13 Mai 2014 18:02
  92.85.152.***
  Marele bacalbasa citeste si el chestiile astea sau il doar la cornet? Mama ei de viata de animale ce le avem
  1
  26
  Raportează
 • postat de Florina
  Marți, 13 Mai 2014 17:29
  89.122.189.***
  Da. Spitalul arata ca un lagar de exterminare. E foarte murdar. E dezordine. Intra si iese cine vrea. Maidanezii si-au gasit adapost prin curte si pe holuri la inrtare. Acest spital a avut vreodata un maneger? Daca da, duca-se! Rusine! Medicii nu trebuie sa accepte marionete impuse politic. Mai sunt in spital profesionisti adevarati. Lasati-i sa-si faca treaba.
  3
  24
  Raportează
 • postat de Florina
  Marți, 13 Mai 2014 17:24
  89.122.189.***
  Da. Spitalul arata ca un lagar de exterminare. E foarte murdar. E dezordine. Intra si iese cine vrea. Maidanezii si-au gasit adapost prin curte si pe holuri la inrtare. Acest spital a avut vreodata un maneger? Daca da, duca-se! Rusine! Medicii nu trebuie sa accepte marionete impuse politic. Mai sunt in spital profesionisti adevarati. Lasati-i sa-si faca treaba.
  3
  17
  Raportează
 • postat de Kasanova
  Marți, 13 Mai 2014 17:12
  79.116.110.***
  Asa zisul Spital de Urgenta functioneaza dupa chipul si asemanarea cu marele anestezist Bacalbasa.Ce vreau sa spun: faptul ca doctorii care lucreaza acolo,cu mici exceptii, sunt depasiti fizic,moral si stiintific. Se lucreaza pe principiul lungeste-i boala ca sa mearga spaga.Exista multa mizerie fizica si psihica,nimic nu functioneaza normal,doctorii fac schimb de pacienti intre ei de parca ar fi clienti nu oameni cu probleme. Din cate stiu eu, Geta Dorneanu e asistenta de incredere a dr Firescu, iar tupeul ei provine din aceasta postura. Dl din articol a uitat insa sa precizeze si darul care l-a dat chirurgului care l-a operat si mai ales cand,inainte sau dupa?
  2
  21
  Raportează
 • postat de ariciul
  Marți, 13 Mai 2014 16:09
  5.13.166.***
  am trimitere la gastrointerologie de o saptamana.programare cu actele necesare tot in regula.nici in ziua de azi nu am beneficiat de nici un tratament,fiindca asistenta domnului schiopu ne-a spus ca dansul e bolnav si e in medical.programati-ma la alt doctor.mergeti jos la fisier.la fisier ;nu avem la cine sa va reprogramam,fiindca doctorul Botezatu este supraaglomerat.mergeti la asistenta si va rezolva dansa.pai de acolo vin.nu stiu.deci .am inceput seviciul,de tratat nu m-am tratat.nu stiu ce am avut,nu stiu daca inca mai am,dar nu mai stiu ce sa fac decat sa astept si daca mi-o fi rau tare sa chem salvarea.oare am zis bine?SALVAREA?sant genul de OM care nu da mita,dar imi place sa recunosc ,calitatea muncii unui om,dupa ce mi-a facut un serviciu.NU inainte
  0
  20
  Raportează
 • postat de traumatizant
  Marți, 13 Mai 2014 16:03
  85.120.166.***
  Să relatez si eu aici , ce mi s-a întîmplat.
  Tatăl meu a fost diagnisticat de dr. chirurg Chicoş cu tumoră malignă la colon.
  Întrucât i se umflau picioarele şi avea burta mare, fără să fiu chirurg sau altefel de medic am bănuit că are altceva şi am mers cu el la un doctor de la spitalul judeţean la secţia Chirurgie 3 - Aici, aşa cum bănuiam şi eu, a fost internat pentru 2 sau 3 zile şi i s-a pus diagnosticul - ciroză hepatică şi a fost transferat pe secţia medicală . Mergeam lună de lună cu el la spital şi de fiecare dată mă certam cu medicii, pe unele asistenle el chiar le-a înjurat supărat fiind că ele îşi beau cafeaua iar el aştepta pe la uşi pt. analize. O dată i-a făcut tratament aiurea cred şi a făcut encefalopatie portală. L-au internat la reanimare la Bacalbaşa, pe atunci era şef de secţie cred. Nimeni, dar nimeni nu-i dădea nici o şansă la viaţa, toţi au spus că este pe moarte şi că nu mai iese din comă. Cum bacalbaşa nu era de găsit iar eu voiam să-l iau acasă să moară pe patul lui, am ţipat la toată lumea, la toţi care îmi ieseau în cale spunândule că chiar dacă nu este bacalbaşa, trebuie să fie o soluţie pentru a-l lua acasă să moară pe patul lui. Cu 7 rînduri de transpiraţie pe mine am reuşit să-l externez să-l iau acasă pentru a închide ochii pe patul lui. Era decembrie şi era şi mare sărbătoare în ziua extrernării. Brancardierii l-au scos cu patul de la reanimare, era plin de sânge şi urină, îmbibat pot spune întrucât nu au reuşit să-i pună sondă chiar dacă el era în comă şi l-au rănit încât era în acea zonă mult sânge. Au scos brancardierii patul de la reanimare pe la UPU, l-au luat pe tatăl meu pe jumătate gol, de sus ningea, şi l-au pus în salvare. Le-am atras atenţias că va răci pentru că era mai mult gol iar afară ningea şi era foarte frig iar ei mi-au spus " haideţi doamnă ce credeţi că mai faceţi om de aici" . Am urcat cu el în salvare, asistenta a urcat în faţă cu şoferul întrucât îi era frică să nu moară. Pe biletul de iesire din spital doctoriţa a scris - alimentaţie fără proteină. Mi s-a părut bizară chestia deoarece nimeni nu-i mai dădea nici o şansă la viaţă totuşi i se recomanda alimentaţie fără proteină. Am intrat pe net să caut alimentaţie fără proteină şi ca aliment am găsit mărul. Două sau 3 zile l-am păzit cu lumînarea, i-am udat buzele cu apă iar a treia zi a mişcat buzele, i-am dat un pic de zeamă de portocală apoi a patra zi i-am copt un măr în foc şi am făcut piure pe care l-a mâncat. Încet încet, l-am scos din comă şi întrucât s-a încăpăţânat să moară, am mers la medic la Galaţi şi i-am spus că nu a murit şi dacă trebuie să-i facă cumva tratament în continuare. NU M-AU CREZUT ba chiar m-au întrebat, CUM NU A MURIT - IMPOSIBIL CU AŞA ANALIZE SĂ MAI TRĂIASCĂ. Experienţa cu spitalul judeţean mi-a lăsat un gust foarte amar . Sunt şi medici buni acolo, mergând aşa des în 3 ani cât a mai trăit tatăl meu am tot avut de a face cu ei ca să spun aşa.
  1
  21
  Raportează
 • postat de Marcela
  Marți, 13 Mai 2014 15:59
  5.13.228.***
  Marcel invata sa scrii si apoi comenteaza.de ce nu te-ai internat la sora ta,asistenta in chir 2?
  Ptr ca stia ce fel de om esti,un recalcitrant,vesnic nemultumit si pus pe cearta.
  Te-ai purtat oribil cu saraca infirmiera si te-ai tipat la dr.Chebac ca un nebun....
  26
  9
  Raportează
 • postat de NELA
  Marți, 13 Mai 2014 15:04
  89.122.80.***
  acelasi lucru se intampla si la sectia urologie.daca nu am mers la cabinet sa DECARTAM BANII,a doua zi a facut externarea sotului meu,fara ca macar sa scrie diagnosticul corect.evitati pe cat puteti DR TUTA DE LA UROLOGIE.nu au suflet,nu au un dram de respect fara de bolnav,doar partea materiala care le intra in buzunar atat ii intereseaza.nu platesti,nici nu se uita la tine ca si pacient.rusine la acesti asa zisi medici.SPITALUL DE URGENTA A AJUNS SPITALUL MORTII.TE DUCI VIU SI IESI IN PATRU SCANDURI DE ACOLO.nu le doresc la acesti medici decat aceeasi suferinta si durere pina or pleca si ei pe lumea cealalta.RUSINE,RUSINE SI GREATA FATA DE ACESTI DR.
  0
  24
  Raportează
 • postat de georgeta
  Marți, 13 Mai 2014 14:19
  89.137.223.***
  Azi o saptamana mi-am ingropat sora decedata de mormanul de nesimtire si desumanizare din acest abator uman de moarte !Sfarsitul vietii materiale era previzibil ! Sictirul,desinteresul,nesimtirea si abrutizarea medicilor m-a paralizat! Nu-mi pot plange durerea din cauza revoltei ! Ma rog Bunului Dumnezeu sa-mi dea puterea sa nu-i mai judec si sa pot ierta ! Cred din toata inima ca fiecare din cei care trateaza o fiinta umana doar prin prisma banilor ce le pot iesi din buzunar ,sa aiba parte de chinurile iadului si aici si dincolo. O matroana de bordel,cu un tupeu asemenea brutelor din filmele horror,despre care se spunea ca e medicul de garda de la urgente,a stabilit ca sora mea are irizipel,desi flictenele si ranile de pe picior se datorau tromboflebitei si lipsei circulatiei periferice. S-au perindat pe langa sora meaa intimp de SAPTE ore,patru medici,unul mai competent decat celalaaat care n-au vrut sa -si insuseasca in sectie un muribund,ca sa nu le creasca mortalitatea.Dupa patru ore de stat cu fereastra deschisa la cap in sala de primire urgente,m-a chemat din hol sa-i dau apa,avand deja buzele descoamate de temperatura si deshidratare.Am vazut ca avea o perfuzie care nu functiona si am intrebat-o cand i-a pus perfuzia." La venire "! N-a vazut nimeni din armata de cadre medicale ca perfuzia nu functioneaza.Am simtit nevoia sa urlu si sa sparg tot. O imbecila de doctor cardiolog s-a lasat asteptata la urgente 2 ORE ! 2 ORE ! vineri 2 mai ! Cand dupa scandalul facut a catadicsit sa coboare,desi i-am atras atentia tuturor bolilor surorii mele si a indicatiei date de medicul ei de la Fundeni in dimineata acelei zile ,ca trebuie sa i se faca o injectie anume,mi-a replicat cu tafna ca nu primeste indicatii de la nimeni ! A murit in zori,plimbata pe la Infectioase si retur !A fost un OM cu renume in Galati si nu numai,a murit tratata cu insolenta si lipsa de profesinalism ! Si daca era om al strazii,medicul e unealata lui Dumnezeu pe pamant care TREBUIE sa aiba grija de trupul lui ! Din pacate,fara exceptie,la Galati uneltele lui satan sunt numiti impropriu medici .....Iar matroana de la primiri,una bruneta,tupeista,galagioasa.....care pleaca in mod cert dupa fiecare tura cu cel putin 3-4ooo lei,mi-ar placa s-o vad in catuse ! M-as simti eliberata de revolta si scarba adunata !
  1
  48
  Raportează
 • postat de MARCEL
  Marți, 13 Mai 2014 14:17
  89.122.191.***
  am patit si eu aclasi tratament fiind internat la SECTIA DOAMNEI CHEBAC {doamna s-a comportat ca si cum ar fi proprietara a sectiei}vrea sa va spun ca aceste practici sunt considerate ca normale domnul Doctor TRUS recomandindu-mi sa merg acasa sa ma linistesc iar asistenta marcica de la CUDALBI AVRUT SA MA TRANSFERE LA PHIATRIE CIND LE AM CERUT SA SE LEGITIMEZE SAU SA POARTE ECUSONUL,A CESTE PRACTICI SUNT CUNOSCUTE DAR FIIND INTRO CASTRA SE APARA UNIIPE ALTII.Daca domnii ziaristi ar dori ar gasi cel putin 15cazuri zilnice dar problema cea mai mare este ca NU SE VA LUA NICI O MASURA IMPOTRIVA ACESTOR SCURSURI CE SE VOR EUROPENI . VA POT SPUNE MAI MULTE DOMNULE DIRETOR AL SPITALULUI JUDETEAN DACA VA INTERESEAZA---dar ma indaiesc
  4
  21
  Raportează
 • postat de Pacient ,,cu state vechi!
  Marți, 13 Mai 2014 13:50
  5.13.159.***
  ...e mare jale in asa zisul spital de urgenta(de urgenta sa te trimita pe cealalta lume) sf Apostol Andrei, chiar si sfantul s-ar rasuci in mormant daca ar sti cu adevarat ce se intampla cu actul medical de la Galati...sunt un pacient cu cateva internari pe la Urologie cu crize la rinichi(pietre), dar de trei ori am ajuns la urgente si spre norocul meu am eliminat spontan piatra in spital spre necazul doctorului Tuta, ca nu a mai putut sa-si faca ,,chita'' si de la mine!?...am vazut cu ochii mei si am auzit cu urechile mele mai acum un an si ceva cum se adresa maria sa Doctorul Tuta unui pensionar cu testiculele umflate cat o minge de handbal si anume: Mai nene, nu ai banii astia te duci sa te operezi unde vrei mata in tara asta, eu nu sunt obligat sa te operez(moca adaug eu)!!!...plangea saracul batran ca nu avea de unde sa aduca spaga...nu mai stiu ce sa mai intamplat cu batranul, pentru ca am fost externat...anul asta in luna ianuarie am facut din nou o criza de toate ,,frumusetea'' (pentru cine stie) si cand am aflat ca de garda este chiar dr. Tuta, am facut cale intoarsa si fuga la spitalul militar, acolo am ramas placut surprins cat de repede sau miscat cadrele medicale cu mine...calmante, ecografie, consultatie, tratament si trimitere spre o chirurgie urologica...imediat nu am mai stat pe ganduri, am contactat spitalul C I Parhon din Iasi, m-am deplasat acolo pentru consult si programare iar in februarie am si fost operat prin metoda NLP(galatiul nu cred ca e in stare so practice) de un doctor chiar galatean de al nostru...dar, am ramas profund impresionat de felul cum am fost tratat acolo, am avut aproape non stop asistenta in salon, mancarea era servita chiar la pat in salon in vesela de unica folosinta, medicul meu curant(al doilea dupa seful clinicii de urologie), ma luat pur si simplu de mana cobaorand 3 etaje pentru a-mi face programarea pentru operatie(asta la prima deplasare la spital)...este incredibil ce oameni sunt in clinica de Urologie Iasi a sp. CI Parhon, cinste lor...tinerii medici rezidenti opereaza cot la cot cu medicii cu state vechi...e o adevarata scoala de medicina la Iasi...am vazut clar ce inseamna actul medical de un inalt nivel profesional...la plecarea din spital, biletul de externare este scos la imprimanta sa inteleaga fiecare ce si cum a fost cu internarea si cu mentiunea la urma ca...citez:..,,Ne-a facut placere sa colaboram cu dvs si va asiguram ca orice pacient veti trimite catre servicul nostru va fi tratat cu maxima atentie si inalt profesionalism''...ce a mai spui la asemenea cuvinte?!...deci galatiul e varza in materie de spitale...!!!
  0
  32
  Raportează
 • postat de GEORGE
  Marți, 13 Mai 2014 13:23
  217.73.162.***
  PROPUN SA NU MAI VOTAM PSD, ATAT TIMP CAT MEDICUL BUFON ARE SPRIJINUL PARTIDULUI! BACALBASA ESTE CEL MAI VINOVAT PENTRU SITUATIA DIN SPITAL, PLUS CA STIE CE SE INTAMPLA ACOLO SI NU IA NICIO MASURA! DOAR ASA SCAPAM DE CEL INTERESAT DOAR DE CAINI, CU TOATE CA A FACUT MEDICINA UMANA! EU NU VOTEZ PSD CAT RAMANE BACALBASA PRESEDINTE CJ!!!
  4
  32
  Raportează
 • postat de keti
  Marți, 13 Mai 2014 12:56
  213.233.104.***
  Felicitari domnule Radu. Va rog sa mergeti si la ambulatoriu si in special chirurgie estetica reparatorie. Desi ieri luni 12 mai aveau program si doctorita Lazescu dar si Chirila una de la opt la noua si a doua de la noua la zece, prima a venit la noua fara cinci si a plecat la noua, vociferand ca i s_a terminat programul.. A doua nu amai venit deloc. In timpul asta prosti cu mbaini ,picioare, guri 'cusute asteptau ----. Asta e spitalul judetean o mizerie de cladire si o si mai mare mizerie de oameni de la infirmiere, doctori, consiliu de administratie..
  1
  30
  Raportează
 • postat de Esculap
  Marți, 13 Mai 2014 12:40
  5.13.208.***
  La spitalul asta a fost director si sef de sectie, Bacalbasa, pana acum doi ani. Acum conduce spitalul de la carma judetului. La gara PSD, nesimtirea si coruptia, dar , atentie totusi cu cine votati, si nu uitati ca Hitler a ajuns cancelar, in 1933 prin votul germanilor!
  2
  26
  Raportează
 • postat de ion
  Marți, 13 Mai 2014 11:46
  5.13.142.***
  Respect Florin Radu!
  Stimate domn, ati atins un punct sensibil al medicinei galatene. din pacate fiecare pacient operat pe acea sectie are multe acuzatii de adus dar de frica, refuza sa o faca. Ne-ar fi placut sa dati si nume, dar oricum, am inteles cam despre cine este vorba, prof dr F.D
  1
  41
  Raportează
 • postat de potential pacient
  Marți, 13 Mai 2014 11:43
  86.124.200.***
  Domnule..bine ca-i scapat cu viata !!!!!! Ma ingrozesc cat sunt de nesimtiti , de prosti , de hoti ,de incompetenti..incepand de la personalul medical de la internari si pana la seful de sectie care te umileste, te jecmaneste, incalificabil..si mai au pretentii sa fie respectati, platiti asa cum se cuvine..!
  1
  40
  Raportează
 • postat de Geanina
  Marți, 13 Mai 2014 11:40
  5.13.233.***
  Ceea ce se întâmplă în spitalele gălățene nu reprezinta o noutate.Țin minte ca acum câțiva ani, sora mea a fost luata cu ambulanta de acasă întrucât a căzut în inconștiență din cauze nici acum știute....pe lângă faptul.ca doua ore a fost lăsată aruncata pe o.targa în Upu când a început sa aibă frisoane și sa intre în colaps a trebuit sa ma așez în genunchi în fata unei asistente sa ii facă ceva ca sa nu moara....a fost trimisa de la Ana la Carafa și apoi dusa în secție de ginecologie unde se presupunea ca trebuia operata ca nu știu ce complicație de sarcina extrauterina are...când am văzut doctorul care trebuia sa o opereze, am crezut ca nu vad bine...madam Goguleasca care era ținută de doua asistente de brate ca sa poată merge pe picioare....după ce a măcelărit o bine.

  Și a dat seama ca nu e de competenta ei și a trimis o înapoi în Upu....A dat Dumnezeu de și agrement singura și a plecat la București pentru ca la noi, pe lângă incompetenta și delăsare, banii îți.spun cuvântul....Acum doi ani de zile, am avut amândouă un.accident de circulație, am fost duse la urgenta în Brăila apoi transferate la Galați....medicul de la chirurgie toracica....doamne, sa ii dea dumnezeu sănătate domnului Lovin dar și asistentelor care au fost lângă mine tot timpul...În schimb, pe secția de neuro unde era sora mea internata...nu mai știu ce medic era de garda dar când sora mea a mers la control la el, a.fostvdata afara din cabinet deși fusese internata cu un hematom pe creier....Și nu încetez sa ma întreb....de ce sa mai plătesc cass ul?Acum ovluna de zile, după ce am dat în judecata CNASS ul, am primit raport de lamei ca mi au fost decontate nu știu câte servicii medicale de către medicul de familie în măsura în.care eu m am mutat de la adresa unde își are cabinetul acesta de 4ani???Deci,despre ce vorbim?
  2
  33
  Raportează
 • postat de daniela
  Marți, 13 Mai 2014 11:33
  5.13.204.***
  eu acum un an si 11 luni am internato pe mama in spital "dumnezeu so ierte" si exact la o luna am scoso in sicriu, chiar daca am internato in faza terminala , anestezista de la acel moment numi mai amintesc numele si doctorul de garda stiau starea mamei, ma intrebau daca stiu ce boala are mama si ssa nu ma astept la mare lucru. Un raspuns intelegent mia dat domnul doctor, sincer imi pare rau ca nu mai tin minte numele , in acele momente eram disperata, deci cu alte cuvinte pot spune ca, tuturor medicilor OMENIA le lipseste cu desavarsire. Nu vor sau nu realizeaza ca nu sunt imbatabili si oricand si orice se poate imbolnavi. DUMNEZEU ARE RABDARE SI FIECARE VA PLATI PT FIECARE FAPTA A SA. Am si cuvinte de lauda pt domnul doctor Ichim si dna doctor vasile, atata timp cat mam perindat prin spital in acea luna de calvar.
  Felicitari domnului florin radu ca a avut curajul si a spus exact carwe este situatia din spital. Poate cineva va lua masuri in bine dupa aceste semnale de alarma trase de omul de rand. Dumnezeu sa ne fereasca de boli.
  2
  31
  Raportează
 • postat de Costi
  Marți, 13 Mai 2014 10:55
  5.13.168.***
  Eu tocmai am operat copilul la un spital particular din Iasi si am ramas fara cuvinte cand am vazut cum arata un spital adevarat. Stai singur in salon, vin asistentele din 30 in 30 de minute, ciocanesc la usa si te intreaba daca te simti bine, ai buton rosu cu care poti chema oricand o asistenta la pat, si ai un buton rosu chiar si la baie, iti aduce meniu si te intreba ce vrei sa comanzi la urmatoarea masa, poti folosi butonul de urgenta chiar si pentru a cere o cafea. Doctorul (de regula profesor universitar) iti face toate testele inainte, vorbeste cu tine macar jumatate ora inainte de operatie si iti explica ce va face, apoi vorbeste iar cu tine dupa operatie si la externare si iti raspunde la toate intrebarile.
  Operatia de amigdale si polipi a costat 1400 lei iar cazarea 450 de lei pe noapte. La Marie Currie operatia costa 600 de lei sub forma de spaga si se foloseste o metoda rudimentara (macelareasca) de operatie. La Galati....nici nu s-a pus problema.

  Sfatul meu: daca sunteti relativ sanatosi, si mergeti la spital doar o data la cativa ani, chiar nu merita sa luati toate bolile cu transmisie sanguina din spitalul judetean, sa suportati toate fitzele asistentelor spagare si sa platiti pe spagi jumatate din pretul unui tratament de lux.

  Desigur asta e valabil daca e vorba de o operatie planificata. Daca e vorba de o urgenta, atunci Dumnezeu cu mila. Imi aduc aminte cum i-a zis o asistenta unui mosneag din spitalul judetean, care urla ca moare: "Dar tu credeai ca esti nemuritor?"
  2
  51
  Raportează
 • postat de GIL
  Marți, 13 Mai 2014 10:29
  5.13.211.***
  Cu tot respectul ptr Fl.Radu si cei ce au postat, va trb sa cautam sa eliminam cauza (noi dezbatem efectul,exceptie facand,,angajator”)Sistemul medical are finantarea modogroso, dar nu am acceptat niciodata sa clasificam unitatile medicale in functie de competente si performante?!De ce sa platim un felcer la acelasi nivel cu un DOCTOR?!numai ptr ca ...de ce nu avem carduri de sanatate?!Unii dintre noi cotizam o viata din venituri mai ari sau ai mici,iar cand ajungem la spital ai ,,platim”o data actul medical ,ajungand ca CASS+cheltuielispitalicesti din buzunar, sa fie mai scump decat la o clinica privata.Dece nu avem un pachet social, de sanatate,alcatuit din cotizatia societatilor comerciale si restul sa se asigure din cardul personal de sanatate?!Nu credeti ca asa se vor putea limita,daca nu elimina cancerul din sist de sanatate?!
  2
  31
  Raportează
 • postat de miki
  Marți, 13 Mai 2014 10:27
  83.103.186.***
  Spitalul Judetean=Spitalul groazei a mizeriei si cu niste idioti de medici gen Bacalbasa, asa zisa doctorita Serban in care prostia si incompetenta predomina
  2
  42
  Raportează
 • postat de serban daniela
  Marți, 13 Mai 2014 10:20
  79.116.107.***
  Am uitat sa va spun ca biopsia mi s-a facut pe viu chiar daca eu am insistat sa mi se faca o anestezie.Dr.Irimia era atunci pe tura cu dr.Bacalbasa si stie toata lumea ca ei s-au certat urat de tot.Mi-a zis:"Daca gasesti tu un anestezist care vrea sa iti faca,foarte bine."Ca si cum trebuia sa merg la piata sa aleg rosii....
  0
  34
  Raportează
 • postat de Serban Daniela
  Marți, 13 Mai 2014 10:09
  79.116.107.***
  Incompetenta Dr.Irimia Cezar

  Buna ziua
  Nu vreau sa va retin mult
  Am trecut prin aceeasi situatie cu dr. Irimia.
  De 4 ori internata in 2009 cu tratament cumparat din buzunarul propriu(costisitor dealtfel),fese,seringi,etc.Foarte greu mi-a luat o biopsie.La citirea rezultatului mi-a zis:"Nu ai nimic,du-te acasa."Dr. Serban,sefa de sectie de atunci,venise cu registrul sa ma opereze de urgenta.Cand a auzit ce-a zis dr. Irimia mi-a zis:"Imi pare rau,nu pot sa ma bag peste el.:

  Asa ca...am luat drumul Bucurestiului si am fost operata de urgenta.Am facut histerectomie totata cu anexele bilaterale.Eram intr-o stare grava.
  Am toate documentele necesare dovedirii incompetentei acestui medic.

  Nu va spun ca am citit cuvant cu cuvant rezultatul biopsiei pe internet si am cerut sfatul specialistilor online.

  De ce el nu a putut sa fie capabil?!!
  Daca eram o femeie de la tara fara internet sau fara puterea de a gasi raspunsuri la problema mea medicala?!Astazi nu as fi fost!

  Intr-un final,interventia mea a costat cam 8000 ron cu controale cu tot si drumuri de Bucuresti,cand ar fi putut sa fie gratis.Si azi mai platesc aceasta datorie pentru sanatatea mea.
  1
  42
  Raportează
 • postat de GALATEAN
  Marți, 13 Mai 2014 10:03
  78.96.254.***
  Exista o cauza in orice care produce efect.
  1.
  In Spitalul Judetean cauza nu sunt banii, ci lipsa manageriala competenta;
  2.
  Aproape toti medicii angajati pe sectii si specialitati au cabinete particulare, iar pacientii sunt racolati din spital, lasand la o parte, cu buna stiinta, buna desfasurare a actului medical in spital;
  3.
  Nemultumirile bolnavilor transmise Colegiului Medicilor raman de cele mai multe ori nesolutionate, sau se dau raspunsuri ambigue din care petitionarul nu intelege nimic, dovada ca zicala corb la corb nu-si scoate ochii ramane in continuare efectul dezastrului din spital;
  4.
  Exista o delasare aproape completa a medicilor si personalului mediu, de plictiseala, din cauza aglomeratiei pacientilor, pentru lucruri minore ce trebuie rezolvate de medicii de familie, de aici si asistenta medicala de mantuiala, neacordandu-se oamenilor timpul necesar efectuarii unor consultatii de calitate, acordarea medicatiei adecvate pentru un diagnostic pus corect, iar retele sunt de cele mai multe ori incarcate aleatoriu cu medicatie care de cele mai multe ori nu corespunde tratarii suferintei pentru care oamenii vin la doctor.Aici de completat ca astfel de retete date fara prea multa gandire de specialitate, fara alte investigatii care sa duca la un diagnostic corect, fac mai mult rau celor carora le este administrat, dar bine farmaciilor care s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie.Se poate spune ca aglomeratie de la farmacii, nu este ca avem o populatie extrem de bolnava,ci doar lipsa de respect al medicilor fata de profesia de medic,implicit fata de oameni;
  5.Lipsa paraturii de explorare din spital este legata tot de cabinetele particulare ale acelorasi doctori care practica medicina si in spital.Nu are nimeni niciun interes sa se echipeze sectiile din spital cu echipamente performante de investigatii ca sa nu mai aiba clienti la cabinetele lor particulare.Spitalului Judetean Galati i se spune si de URGENTA.Sa ne fereasca Dumnezeu de un infarct, sau de o alta cauza majora la inima, ca in afara de un ecocardiograf, spitalul nu are.Dar intrebati cardiologii din Sectia Cardiologie ce aparatura au la propriile lor cabinete!Si cum ar crede cineva ca vreun medic cardiolog care practica si in Spital o sa vina vreodata cu propunerea sa se achizitioneze aparatura medicala de investigatie?!Basca, de cati medici, care au cabinete particulare, ati auzit ca au fost sau sunt anchetati pentri evaziune fiscala, ca nu dau chitante la bolnavi, practicand tarife aproape duble fata de orase precum Bucurestiul, fara sa tina cont ca populatia este saracita, cu pensii de mizerie, fara locuri de munca....N-au nicio mila acesti oameni care au mizat pe juramantul lui Hipocrate, n-au frica de Dumnezeu, se cred, unii, Dumnezei, ca oamenii se milogesc la ei fiind bolnavi, lucru de care profita, buzunarindu-i.

  Ceea ce s-a scris in acest articol nu-i un lucru nou, asa ceva se intampla de mult in Spitalul Judetean Galati.

  Problema grava este ca autoritatile locale, Consiliul Judetului, am inteles ca gestioneaza si supravegheaza aceasta unitate spitaliceasca, n-a luat si nici nu va lua nicio masura de indreptare,atat timp cat omul care conduce aceasta institutie este doctor care a trait si lucrat in acest spital.Nu-i dau numele, aici este vorba de sanatatea oamenilor, nu de un singur om iresponsabil si cand era la spital si cand este in conducerea judetului.

  Zilele trecute a fost in Galati si seful guvernului, parca pe la combinat.S-a dus sa vada o fosta unitate de elita a industriei romanesti, vanduta strainilor pe nimic de fostul lui profesor, acum dupa gratii.Sigur are nevoie de voturi de la cei putini si prost platiti cati au mai ramas in combinat, dar restul, restul amaratilor din Galati fara locuri de munca, din cele un milion promise acum doi ani, care lipsec, spitalul, ca tot vorbim, nu este destinat alegatorului dupa care alerga de-si scotea ochii prin Galati?Nu, nu sunt basist, dupa cum ati remarcat ma intereseaza normalitatea de care Galatiul are nevoie mare, nu de barfa.


  Statul, Statul Roman, cum isi protejeaza cetatenii de mafiile locale, create chiar de el?!

  Crede cineva ca are vreun interes?Nu, asteapta fraierii la urna de vot, baiatul se vrea presedinte.
  0
  57
  Raportează
 • postat de Vartolomei Angela
  Marți, 13 Mai 2014 09:56
  95.77.196.***
  Deci acest spital nu este degeaba numit "SPITALUL MORTII''sa vii cu bolnavul de acasa personal nu cu salvarea stai pe holuri la urgente pana moare pacientul si nu te baga nimeni in seama,sa mai chemi si doctorita de pe sectie e o tragedie cum iti permiti sa o chemi.Asta am patit cu bunica mea de 85 de ani bolnava, operata de 2 ori si cu suspect de cancer am solicitat-o pe d-na dr. Vasile sefa sectiei Oncologie care foarte ofuscata cum de ne-am permis sa o chemam,asta nu ar fi nimic dar am ajuns si pe sectie unde incepe calvarul, cate 2 bolnavi in pat,paturi de o persoana cand am intrebat unde va sta bunica mea ni s-a spus nu stiati ca sunt doi in pat foarte dur intr-o sectie unde ar trebui putina'' duiosie'' o vorba buna nu ai sa gasesti.Am sunat acasa sa intreb medicatia bunicii iar Dna dr.Vasile.... ce faci draga vorbesti la telefon in fata mea nu suport oamenii care vorbesc la tel,cred ca eram la politie si nu la spital,i s-a pus perfuzia la mana bunicii pe un scaun unde a trebuit sa caut o asistenta ceva timp ca nu aveam de unde,dupa ceva interventii am reusit sa obtin intr-un salon o canapea unde sa o pot aseza pe bunica mea.Asta este in aceasta sectie nesimtire,delasare,mizerie. Incepand de la doctori,asistente ,infirmiere toti asteapta sa le dai bani, in loc sa fie o vorba buna pentru acesti bolnavi.
  0
  44
  Raportează
 • postat de Valle
  Marți, 13 Mai 2014 09:55
  83.250.216.***
  Trebuie sa luam atitudine noi oamenii simpli in fata celor ca Bacalbasa.in spital e groaznic dar noi protejam cainii ....
  1
  40
  Raportează
 • postat de Sandu.
  Marți, 13 Mai 2014 09:07
  92.80.171.***
  Articolul si comentariile de pe acest forum redau o parte din neregulile pe care le suporta un bolnav si familia sa la acest spital.Cu bani sau fara bani comportamentul celor mai multe cadre este acelas adica total lipsit de omenie.Pe linga acest lucru mai este si incompetenta care face ca acest spital sa fie denumit asa cum spunea cineva Spitalul mortii.Unii dinte medici mai sunt si mari politicieni si se pricep la fel de prost si in acest domeniu.Aceasta problema este cu adevarat una grava si felicit pe autorul articolului pentru curaj si nu articolele propaganidistice si manipulatoare publicate de o doamna sau domnisoara specializata si obsedata in lucruri minore.
  1
  34
  Raportează
 • postat de Johnescu
  Marți, 13 Mai 2014 08:56
  188.27.129.***
  Fuga e o prostie, Lucica! Vrei sa schimbi ceva manifesta-te. Ti se cere spaga, denunta. Esti abuzat, reclama. Altfel, oriunde vei fugi, vei avea parte de acelasi tratament.
  Trebuie neaparat sa ne recuperam demnitatea, sa reclamam orice abuz, orice neregula. Altfel vom ramane niste nevertebrate numai bune de calcat in picioare. Sistemul se va schimba numai prin luarea de atitudine.
  0
  56
  Raportează
 • postat de CETATEANUL
  Marți, 13 Mai 2014 08:50
  5.13.168.***
  NU-I MAI SATURA DUMNEZEU!>? PE ACESTI "oameni"! CARE POARTA HALATE ALBE!!??
  AU SI CABINETE PARTICULARE SI SALARII BUNICELE SI TOT ADMIT SA -I INTRODUCI PLICUL IN BUZUNAR!!DACA NU, POTI SA TE ZVARCOLESTI ZILE INTREGI IN PAT PANA ITI SPUNE VECINUL DE PAT CA NU AI DAT PLICUL!??
  HAIDETI SA TERMINAM ODATA CU ASTFEL DE GESTURI NEDUMNEZAESTI INDIFERENT IN CE INSTITUTIE, CA TARE MAI SUNTEM NENOROCITI CA NATIE!??
  2
  34
  Raportează
 • postat de angajator
  Marți, 13 Mai 2014 08:31
  88.158.19.***
  eu sunt angajator,de ce platesc doar eu pentru salariatii mei 40.000 ron /luna la C.A.S?beneficiaza angajatii mei macar de jumate din acesti bani in decursul unei luni ?
  0
  55
  Raportează
 • postat de Victor
  Marți, 13 Mai 2014 08:30
  5.13.220.***
  Omul are dreptate. Din pacate e cel mai jalnic spital din oras, multi zic ca din toata tara! Este supranumit Spitalul Mortii! Aici se vine pentru murit, nu pentru tratament. E unul dintre cele mai sinistre locuri din Romania. Nu cred ca exista galatean care sa nu fi avut macar o experienta amara din cauza personalului acestui spital.
  3
  58
  Raportează
 • postat de katy
  Marți, 13 Mai 2014 08:21
  95.77.107.***
  de ani de zile dureaza situatia asta nu mai mira pe nimeni..la spitalul judetean totul e cu bani si nimeni nu a vazut vreo chitanta acum sau trezit sa vb..nimic nui nou...
  0
  40
  Raportează
 • postat de galatean
  Marți, 13 Mai 2014 08:14
  92.80.167.***
  Chirurgie II, Chirurgie i sau III, Urologie, Maternitate sau Medicala nshpe, ATI etc., tot un drac. Oriucm, ziaristul ar fi trebuit sa mearga mai departe: daca discutiile se vor limita la nivelul asistentelor, nu se va schimba nimic.
  1
  49
  Raportează
 • postat de costel
  Marți, 13 Mai 2014 08:13
  5.13.130.***
  Strigator la cer [,oameni]fara mila doctorii din romania.
  1
  32
  Raportează
 • postat de Sorin
  Marți, 13 Mai 2014 07:58
  91.209.5.***
  Mergeţi la farmaciile de vis-a-vis de spital. Priviţi oamenii de la coadă şi întrebaţi-ii dacă achiziţionează mănuşi chirurgicale, feşe sterile, pense, apă oxigenată, catgut, s.am.d pentru spital sau că vor ei (oamenii) să facă colecţie acasă...
  1
  54
  Raportează
 • postat de Kent
  Marți, 13 Mai 2014 07:22
  5.13.179.***
  E bine ca exista articolul. Aduce aminte de situatia actuala din spitale si poate oamenii vor lua atitudine pentru a nu mai fi umiliti , mai ales in situatii delicate din viata lor. Insa, mi-ar fi placut un articol in care se descifreaza cine anume permite acest lucru , la modul concret .Vanzarea diverselor obiecte , care au legatura cu domeniul medical sau nu, se practica si in alte spitale , facilitand astfel atentia obtinuta din partea asistentelor. Cumperi : ai un zambet si o pastila, nu cumperi, beneficiezi de o brusca indiferenta .
  Un medic, o asistenta , un profesor, etc, ar trebui sa isi aduca aminte de ce au ales o astfel de profesie - pentru a ajuta oamenii . Daca doresti sa fii bogat iti alegi alta profesie, nu iti castigi painea pe suferinta altora
  2
  45
  Raportează
 • postat de Galatean
  Marți, 13 Mai 2014 07:15
  5.13.236.***
  Domnule, aceasta este situatia la indigo in toate sectiile spitalului! Acesta este stilul si modul de actiune in toate sectiile spitalului!
  Doar ca nu s-au mobilizat pacientii sa-si reclame drepturile!
  Trist este ca ni se conditioneaza actul medical, dam si spaga la medici si asistente si se poarta tot mizerabil cu pacientii!
  Vor bani si bani tot timpul pentru servicii care sunt gratuite, decontate de Casa de asigurari, pentru ca suntem asigurati!
  Sunt mizerabili 90% dintre medicii si asistentele care muncesc in Spitalul Judetean!
  Dar si conducerea este de paie! Ori este ori nu este??? Seful sectiei CHIRURGIE 2 este directorul Spitalului Judetean!
  Si Asistenta sefa Dorneanu are 65 de ani, trebuia sa iasa de mult la pensie, dar o tine seful sectiei pentru ca tranzactioneaza ciubucurile, vinde materialele sanitare si impart banii!
  Ati scris si nu se va intampla nimic!
  Mafia este peste tot in sistemul sanitar!
  De la varf pana la portar! Sun mizerabili, nu pot fi numiti cadre medicale cei din Spitalul Judetean!
  Pacat ca nu avem un spital alternativa la Galati!
  Decat sa plecam din Galati la alte spitale din tara!
  De ce nu scrieti galateni, macar sub anonimat, scrieti prin ce experiente terifiante ati trecut prin spitalele galatene, asta pentru cei care au scapat cu viata!
  3
  63
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 13 Mai 2014 03:05
  5.13.216.***
  @IP: 92.86.46.143 CUT THE BULLSHIET! Banii ii fura sefii, si ceilalti trepadusi... cum este posibil ca intr-o sectie sa fie jalanie de-am platit de la seringi pana la schimbarea lenjeriei iar in alta sectie aveam pe cineva care m-a sustinut pana la un anumit nivel NU MI-A TREBUIT UN CAPAT DE ATA! Am fost amenintat de personal, incercari de santaj... si angrenarea mai multor insitutii pentru a ma discredita! NOROC MARE CA NU CRED SI NU FAC CE MI SE SPUNE DECAT DACA ESTE BENEFIC SI NECESAR!
  Sunt si persoane nemaipomenite... 2-3 asistente au refuzat spaga si cateva infirmiere s-au simtit jigniti! IN REST... GUNOAIE SI MONSTRI CU UN TUPEU FANTASTIC... MAI MAI SA SPUI CA HANIBALL LECTOR AR AVEA UN TRATAMENT PREA BLAND PENTRU DANSII!!!
  2
  53
  Raportează
 • postat de Dacă 85 la sută reprezintă fond de salarii din fondul alocat spitalului, de unde sănătate? Spitalul a ajuns un fel de casierie de plată a salariilor angajaților, pacientul cu Duhul Sfânt...aleluia.
  Marți, 13 Mai 2014 02:49
  92.86.46.***
  Atât timp cât fondul de salarii alocat spitalului pe an reprezintă 85% din totalul fondului financiar alocat, nimic nu va funcționa....nu mai pui că la cei 85% salarii mai adaugi 10% fond financiar pentru întreținerea spitalului, apă, energie, reparații, alimente, pacientului îi mai ajunge 5% fond financiar pentru medicamente, analize etc., fond infim. Spitalul a ajuns un loc de luat salarii și atât, în rest cu Dumnezeu înainte, mulgem vaca de la ugerul asiguraților pentru salariile lor grase. Nu mai pui slabul profesionalism majoritar, cei buni plecând în afară....la noi gunoaie umane, impasibili, inumani, felceri de duzină văzuți poate prin lagărele de exterminare naziste sau coloniile de muncă forțată comuniste .
  2
  47
  Raportează
 • postat de Anda
  Marți, 13 Mai 2014 01:00
  5.13.203.***
  Felicitari pentru curaj.
  Putini sunt cei care se expun, preferand un "ei, am scapat, asta e.. Sa SPERAM ca nu se va mai intampla". Ca si cum speratul ar ajuta cu ceva.
  1
  85
  Raportează
 • postat de luci
  Marți, 13 Mai 2014 00:17
  5.13.232.***
  Vai ce noutate . E socant !! Nimeni nu stia pana acum ce se intampla in spitalele din Romania . Din pacate , in acest deceniu cel putin , singura solutie e fuga unde vezi cu ochii din scumpa noastra tara.
  7
  62
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.