Curs pentru cadrele didactice: Înţelegerea elevului cu autism

Curs pentru cadrele didactice: Înţelegerea elevului cu autism
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţia „Dincolo de tăcere” organizează, pe 17 mai, la sediul Centrului de recuperare pentru copii cu autism „Speranţa”, din Micro 40, un curs pentru cadrele didactice care au în grupă copii cu tulburări din spectrul autism (TSA).

„Ideea cursului a venit de la o situaţie concretă, când un cadru didactic din Independenţa, foarte inimos şi bine intenţionat, ne-a solicitat sprijinul pentru un copil. Aşa am hotărât să participam în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului cu un curs gratuit”, ne-a spus Elizabeta Lăcătuş, preşedintele Asociaţiei „Dincolo de tăcere”.

La curs pot participa 15 persoane, dintre care 8 locuri sunt rezervate cadrelor didactice din mediul rural.

Potrivit organizatorului, eficienţa cursului va fi mult mai mare dacă, alături de cadrul didactic, va fi prezent şi părintele copilului cu TSA. Subiectele care vor fi atinse în cadrul cursului sunt simptomele şi caracteristicile tulburărilor din spectrul autist, înţelegerea şi aplicarea schemei ABC / Relaţia comportament-consecinţă/ Utilizarea recompensei pentru învăţarea comportamentelor noi, dificultăţile întâmpinate de copilul cu tulburări din spectrul autism în mediul şcolar şi cu ce se confruntă profesorul, dar şi strategii de intervenţie.

Cursul va fi susţinut de către psihoterapeutul pe terapie cognitiv comportamentală şi ABA, Oana Donca, şi de psihopedagogul în curs de acreditare BCBA (Behavior Analyst Certification Board), Adelina Bobaru.

Citit 1441 ori Ultima modificare Marți, 13 Mai 2014 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.