O familie cu doi COPII a rămas ÎN STRADĂ din cauza datoriilor

O familie cu doi COPII a rămas ÎN STRADĂ din cauza datoriilor
foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ciprian şi Adela Vicol au fost până nu de mult chiriaşi într-o casă a Primăriei, situată pe strada Păunului. Din cauza datoriilor la chirie acumulate de părinţii lor, pe parcursul ultimilor ani, tinerii s-au trezit marţi cu poliţia la uşă. Executorul judecătoresc le-a impus să părăsească imobilul pe loc. Neavând încotro, în plânsetele celor două fetiţe speriate, au scos în grabă pe stradă puţinul avut pe care îl au. Acum locuiesc pe trotuarul din faţa casei, pe uşa căreia a fost trântit un lacăt.
"Eu lucrez de şase luni la Ecosal. Cu salariul pe care îl iau îmi întreţin familia. Când am aflat şi de datorie, am spus că o s-o plătesc, în timp. Angajaţii Primăriei ne-au spus însă că nu mai putem face un astfel de angajament. Soţia s-a angajat şi ea de curând. Cu două salarii, deşi mici, am fi reuşit să plătim chiria. Acum am rămas însă sub cerul liber. Eu ce le pot feri fetiţelor mele?", se întreabă disperat Ciprian Vicol.
Mai mult, bărbatul spune că, deşi era înscris pe lista pentru o locuinţă socială, altcineva a primit apartamentul în locul său.

Răspunsul Primăriei

De la reprezentatul municipalităţii am aflat că în acest caz fuseseră deja încheiate mai multe angajamente de plată a restanţelor, care nu au fost însă respectate de către chiriaşi. "Noi am înţeles că e vorba de o situaţie mai dificilă şi am făcut unele compromisuri. Situaţiile de acest gen nu pot fi însă tolerate la nesfârşit. Sunt foarte multe astfel de cazuri, în care nu vom recupera niciodată datoriile. În tot acest timp, alţi oameni care ar plăti chiriile stau la rând să primească o locuinţă", ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Citeşte şi

Cătălin are nevoie de bani pentru operaţie

Citit 2718 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Mai 2014 00:09

11 comentarii

 • postat de Măi bugetare din primărie, tu știi că trebuie să fi și tu în stradă pentru că mănânci mai mult decât produci? Nu faci plus valoare societății, faci parazitism bugetar.
  Duminică, 01 Iunie 2014 19:12
  92.86.71.***
  Păi dacă oamenii lucrează legal, nu se poate opri direct de pe statul de plată maximum un sfert din salariu, tot prin hotărâre judecătorească și fără să fie dați afară din locuință? Eu știu că da pentru recuperarea unui prejudiciu, oricare ar fi el. Păi din trei români, doi sunt datori, din care 80% la bănci și restul la neamuri, vecini etc. Păi așa am fi toți pe stradă, datoria României fiind de peste 100 miliarde euro, așa că logic, România ar trebui să fie dată afară din Europa prin ''executor judecătoresc internațional'', pe strada mondială, pentru că suntem datori vânduți, guvernul mâncând mai mult decât produce prin a lor ministere bugetate de la fraierul român ce plătește taxe și impozite. Noroc că trăim din mila publică mondială prin împrumuturi repetate la nesfârșit, altfel ar fi vai de mama noastră și mai ales a copiilor noștri, ce vor returna datoriile la nesfârșit, pe generații. Tată, un sfat. Pleacă urgent din țară cu familia până nu vă îmbolnăviți, să-ți asiguri un viitor sănătos copiilor și muncește corect, vei avea și acoperiș, și masă și copiilor un trai mai bun.
  0
  5
  Raportează
 • postat de pt. Emanuela Turcu cu dispret total si profund
  Duminică, 01 Iunie 2014 18:38
  5.13.229.***
  Cu toate ca ai dreptate in unele aspecte , faptul ca au lasat doi copii in ploaie si frig spune mult despre fascismul autoritatilor . Inainte de toate , de orice chirie , executor judecatoresc , lege , etc COPIII aceia aveau prioritate . Probabil ca aici intra-n joc si autoritatea tutelara . Dar nu , astia vor doar bani , BANI SI IAR BANI . Pt. bani omoara si pe ma-sa .
  0
  2
  Raportează
 • postat de mara
  Duminică, 01 Iunie 2014 12:58
  82.157.218.***
  Bineinteles ca nu a fost facuta corect evacuarea. Fiecare cetatean , de pe tot paminatul stie ca trebue sa-si plateasca chiria... etc. fata de stat. Ca sa-si plateasca datoriile, statul este obligat sa asigure cetatenilor locuri de munca s-au sa le de-a somaj in raport cu situatia fiecaruia. Fara aceste reguli cetateanul nu are cum sa onoreze datoriile fata de stat.
  Deci statul ROMAN ia decizii contra legii. Romanii de la conducere sint cei mai mari banditi si jefuitori ai populatiei.
  JOS CU PARLAMENTARII CRIMINALI SI BANDITI.
  3
  6
  Raportează
 • postat de hope
  Duminică, 01 Iunie 2014 09:11
  5.13.217.***
  Nu inteleg postacii care sustin ideea ca nu a fost corect facuta evacuarea. Aveti impresia ca a fost primarul acolo si i-a dat afara? Nu. Ganditi ca a fost un executor judecatoresc! Deci a fost un proces cu toate etapele sale, care dureaza de obicei cativa ani. Daca cei evacuati af fi avut intentia sa-si achite datoriile ,ar fi facut-o si ar fi ramas in casa. Dar nu. Nu s -au sinchisit sa plateasca gandind ca e pe vremea lui Durbi si Nicolae, care pentru voturi au umplut centru orasului cu astfel de oameni. Nu dragilor, chiriile trebuiesc platite.
  2
  16
  Raportează
 • postat de mara
  Sâmbătă, 31 Mai 2014 17:44
  82.157.218.***
  numai in Romania se poate asa ceva, Oare milioanele care le baga Stan in buzunar si cu altii nu se vad!!!!
  Sigur ca nu , unui amarit de om care vrea sa lucreze acesi banditi de piliticieni ii iau si dreptul la viata.
  Nesimtiti , neghiobi , banditi, criminali care sint la conducere in Romania.

  Ce vrei sa faci bai ibiotule cu incaperea aceea in care i-si duceau viata cei doi amariti cu doua copile ?
  nu i-ti este rusine si mila de cei doi copii nevinovati ? balamuta ta daca a trecut strada ca prostu si pe ploada a lovito autobuzu , gata ziarele sint pline, anchta la sofer...de ce ???? fiindca vaca de Stan e vinovata !
  sa dai urgent locuinta la acesti amariti, s-au dute tu in mata si locuieste acolo....
  14
  5
  Raportează
 • postat de vio
  Sâmbătă, 31 Mai 2014 17:23
  89.137.221.***
  De ce trebuie sa locuiasca in centru ?
  3
  14
  Raportează
 • postat de A19
  Sâmbătă, 31 Mai 2014 17:15
  5.13.207.***
  RUSINE pentru asa ceva!!!Emanuela Turcu si Marius Stan ar trebui sa pateasca la fel..Sa vada si ei ce inseamna saracie..ca ei stiu doar de furt..(M.Stan.E .T)
  13
  3
  Raportează
 • postat de un galatean
  Sâmbătă, 31 Mai 2014 15:19
  5.13.150.***
  Casa fiind situata pe str. Paunului , cine stie pentru cine se pregateste , de au dat bietii oameni afara in strada cu doi copii. Dar de ce primarul fotbaliator nu ia masuri cu chiriasii primariei care au sute de milioane vechi , datorii la intretinere si suporta consecintele oamenii buni platnici , acolo nu exista nici un interes ... ai merita capul stivit ca la serpi maimutoiule de primar de doi lei , nu placi sa=-i tii trena lui antonescu ?
  12
  4
  Raportează
 • postat de ION
  Sâmbătă, 31 Mai 2014 14:31
  92.85.159.***
  Nu se poate asa ceva . Eu cunosc familia si cele doua fetite .Nu poti da in strada ca pe niste caini o familie chiar si saraca .Nu va ganditi la ce traume pica pe copii ?. Acum ca s-au angajat ambii parinti se putea opri pe statul de plata datoriile acumulate .RUSINE,MARIUS STAN, RUSINE
  13
  7
  Raportează
 • postat de vasile
  Sâmbătă, 31 Mai 2014 11:05
  5.13.128.***
  Romanii in urma pomenilor si promisiunilor electorale au fost obisnuiti sa nu plateasca. Asa s-a ajuns in situatia in care persoane care chiar daca au cu ce nu-si platesc cheltuielile de intretinere, unii fiind angajati chiar la institutiile statului si cu posibilitati financiare ridicate. Cineva va trebui sa "ia taurul de coarne" si sa inceapa sa faca ordine chiar daca este greu si actiunile sunt nepopulare pentru majoritatea populatiei ( a se vedea reactiile la daramarea garajelor si a limitarea accesului pensionarilor la gratuitati pe transportul in comun). Stiu ca este greu, dar ii intreb pe cei evacuati daca lor le-ar fi convenit sa munceasca fara sa fie platiti pentru ca o facilitate de care beneficiezi si nu o platesti reprezinta munca cuiva. De ce trebuie sa fii sustinut tu si sa beneficiezi de subventii cand nu ai minimul bun simt si sa-ti platesti utilitatile consumate? Daca nu poti sa-ti platesti datoriile de ce nu pleci la tara si sa muncesti in agricultura unde cheltuielile cu intretinerea sunt mult sunt mai mici? A, VREM SA AVEM CONFORT FARA SA PLATIM........ EI ASTA NU ESTE PERMIS IN NICI O TARA VESTICA (si nu a fost permis nici macar in comunism unde iti opreau cheltuielile in caz de necesitate direct de pe statul de plata).
  4
  21
  Raportează
 • postat de Stanica
  Sâmbătă, 31 Mai 2014 01:55
  5.13.143.***
  Primaria ar trebui sa inceapa evacuarile si la caminele A, B si F din 40. Deja unii cu datorii de peste 300 milioane parasesc locuintele fara a avea urmari. Cine va plati pentru ei? Sunt chiriasi acolo cae platesc la zi si sufera din cauza lor. Pe ei nu-i mai vede nimeni?
  1
  27
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.