PACIENŢII dializaţi, primii gălăţeni care vor primi CARDURI de sănătate

PACIENŢII dializaţi, primii gălăţeni care vor primi CARDURI de sănătate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

185 de bolnavi cu insuficienţă renală cronică sunt primii gălăţeni care vor primi carduri naţionale de sănătate. Cum în alte judeţe cardurile au ajuns deja, autorităţile sanitare judeţene se aşteaptă că documentele să vină de la o zi la alta. Restul cardurilor se află încă în plin proces de fabricaţie, fiind programate să ajungă la pacienţi din luna septembrie a acestui an. Documentul va fi trimis la domicilii, prin intermediul Poştei Române. Dacă poştaşul nu vă va găsi acasă, va reveni în altă zi. Dacă nici atunci nu veţi veţi fi acasă, cardul va fi trimis la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, de unde va putea fi ridicat.

Pentru pacienţii dializaţi, cardurile vor fi trimise la centrele de dializă. În Galaţi avem două centre de dializă publice (la Spitalul Judeţean şi la cel de Copii) şi un centru privat (IHS).

"Cardul de sănătate urmează să aducă o transparenţă sporită în sistemul medical. Frauda va fi astfel mult diminuată. Spre exemplu, nimeni nu va mai putea prescrie concomitent reţete medicale pe numele aceluiaşi pacient. Documentul va conţine o serie de informaţii medicale despre cetăţean", ne-a explicat dr. Elena Vrabie, preşedintele CJAS Galaţi.

 

VEZI ŞI

Cum veţi intra în posesia cardurilor de sănătate

Citit 1283 ori Ultima modificare Luni, 02 Iunie 2014 19:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.