APATERM-ul e FALIT, dar directorii au ÎNCASAT sume fabuloase!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

APATERM-ul e FALIT, dar directorii au ÎNCASAT sume fabuloase!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Cine din administraţia publică va răspunde pentru distrugerea sistemului public de utilităţi?”, se întreabă cetăţenii nevoiţi să deconteze greşelile din administraţie


Asigurarea utilităţilor minime pentru un trai civilizat s-au transformat într-un joc de-a şoarecele şi pisica, ne-a spus doamna Steluţa Ilie la întâlnirea dedicată problemelor de cartier. „Până la urmă, după tot ce s-a întâmplat cu Apatermul, am luat măsuri şi ne-am pus centrală termică. Apă caldă nu era - adică curgea rece pe ţeava de apă caldă şi o plăteam la preţ de apă caldă - căldură, iarna, ce să mai zic? Cu centrala este o investiţie mare, dar când organizarea oraşului scârţâie nu prea ai de ales. M-a speriat ce se întâmplă cu Apatermul. Mai sunt şi alţi vecini care şi-au pus centrală. Am văzut şi în ziar zicerea primarului nostru, că ne încurajează să punem centrale, că încălzirea asta de la oraş o să intre în faliment!”, ne spune doamna Steluţa. Ea se arată însă dezamăgită că autorităţile publice nu s-au bătut mai mult pentru recuperarea datoriilor şi tragerea la răspundere inclusiv a celor care au tolerat, în instituţiile publice, acumularea problemelor. Nici închiderea pur şi simplu a CET-ului n-ar fi o soluţie, ci, poate, că ar fi trebuit să se găsească metode pentru instalarea unor centrale de bloc sau de scară. „Dar CET-ul, Apatermul nu mai sunt fiabile şi din altă cauză. Aici s-au găsit nişe de scurgere a banilor. Am înţeles că directorii aveau salarii foarte mari acolo. Părerea mea este, la cât am învăţat eu, că eşti remunerat şi după cum îţi merge unitatea. Tu să fii remunerat la sume fabuloase, dar să conduci o societate falimentară - asta chiar e în afara înţelegerii!”, ne spune doamna Steluţa.

Nu este prima dată când locatarii sunt puşi la cheltuială pentru a avea, chipurile, servicii mai bune. Doamna Steluţa îşi aminteşte de „păcăleala cu repartitoarele” şi că a trebuit să facă un împrumut la CAR pentru a monta nişte aparate care, în final, a dus-o nu la economii, ci la cheltuieli şi mai mari. „Am fost sceptică în privinţa asta şi scepticismul meu s-a adeverit. Toate scurgerile de căldură din scară le-am suportat eu şi încă o persoană. Am ieşit în primăvară cu o sumă enormă de plată la întreţinere. Iniţial, eu am zis că repartitorul acesta are nişte unităţi, le numeri şi ştii cât ai de plată. Dar de unde! S-a dovedi a fi o maşinaţie, că mai trebuie o calculaţie după nişte formule pe care numai ei le ştiu.”

Doamna Steluţa a apucat să facă proba centralei la apă caldă, iar cu căldura va vedea de la toamnă încolo. Până atunci, mai are însă de achitat datoriile în contul centralei, dar şi preţul incompetenţei autorităţilor publice în a repune pe picioare sistemul centralizat de utilităţi.

CITEŞTE ŞI:

Să plătească dom’ director şi dom’ primar!

Primăria Galaţi CONFIRMĂ: "Dacă DISPARE APATERM, dăm BANI pentru centrale"

Apaterm şi CET, în MOARTE CLINICĂ/ VEŞTI PROASTE pentru gălăţeni!

 

Citit 2232 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Iunie 2014 13:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.