Ce fac ADMINISTRATORII DE ASOCIAŢII cu banii dumneavoastră/ Fapte cu iz PENAL descoperite de Primărie

Ce fac ADMINISTRATORII DE ASOCIAŢII cu banii dumneavoastră/ Fapte cu iz PENAL descoperite de Primărie
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Facturi decontate de mai multe ori, solduri calculate incorect, erori de calcul şi de înregistrare a chitanţelor, precum şi chitanţe falsificate * Sunt doar câteva dintre deficienţele majore descoperite de controalele primăriei, desfăşurate deocamdată la nivelul a 18 asociaţii de proprietari din Galaţi * Administratorii riscă să îşi piardă atestatul sau, mai grav, să dea socoteală în faţa legii


Primăria Galaţi a început o amplă operaţiune de control la asociaţiile de proprietari din oraş, în special la acele asociaţii care s-au dovedit a fi rău-platnice în anul 2013. Comisiile de control nu au stat, din câte se pare, cu mâna în sân în ultimele luni, ci au descoperit o multitudine de probleme, unele dintre ele fiind chiar de competenţa organelor de anchetă.

Debite mari, nereguli financiare mari

Controalele au început la finalul anului trecut şi au drept scop punerea în ordine a circuitului banilor pe traseul proprietari-asociaţii-furnizori. Primăria a înfiinţat nu mai puţin de 14 comisii, formate din câte doi oameni. "Începând cu data de 15 decembrie 2013 au fost constituite 14 comisii pentru verificarea financiar-contabilă a activităţii asociaţiilor de proprietari/locatari. Comisiile, formate din economişti, îşi desfăşoară activitatea conform Dispoziţiei Primarului municipiului Galaţi nr. 3.630 din 13.12.2013. Asociaţiile selectate pentru verificare fac parte din categoria asociaţiilor cu grad scăzut de încasare şi care în anul 2013 au făcut plăţi la Apaterm în sume nesemnificative în raport cu valoarea sumelor datorate la energie termică şi apă caldă de consum", se arată într-o informare de presă a Biroului Comunicare al Apaterm. Practic, susţin surse din cadrul furnizorului local de agent termic, s-a mers pe principiul că trebuie controlate exact asociaţiile care fac plăţi foarte mici, pentru că cei din sistem bănuiau că există o legătură strânsă între sumele mici plătite către Apaterm şi eventuale deficienţe financiar-contabile la nivelul asociaţiei. Teorie care, din câte se pare, în multe cazuri s-a şi demonstrat.

"Decontare repetată de facturi"

Asociaţia 372 a adunat un adevărat "buchet" de probleme, după cum susţin membrii comisiei care au controlat activitatea desfăşurată de administrator şi preşedinte. Iată câteva dintre acestea: "decontarea repetată a aceloraşi facturi şi în original, şi în copie; chitanţe neoperate în fişele locatarilor sau operate cu alte valori decât cele de pe chitanţă; existenţa unor facturi şi bonuri fiscale pentru diverse reparaţii de subsol şi acoperişuri care nu au fost luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere şi nu au fost aprobate de  comitetul executiv sau de preşedintele asociaţiei", se arată în informarea de presă a Apaterm. De asemenea, comisia a mai notat faptul că, la Asociaţia 372 debitorii mari nu sunt acţionaţi în judecată, ci doar notificaţi sporadic, că soldurile din fişele locatarilor sunt incorect calculate sau că nu sunt calculate penalităţi şi, implicit acestea nu pot fi recuperate.

Administrator dispărut fără urmă

Asociaţia 750 Perla şi Asociaţia 556 nici măcar nu a putut fi controlată din simplul motiv că administratoarea nu a fost de găsit, iar la sediul asociaţiei membrii comisiei de control nu au găsit niciun document. "La data deplasării la sediul asociaţiei nu s-au găsit documente justificative (chitanţiere, registru de casă, documente justificative privind plăţile) motivat că acestea erau la domiciliul administratoarei. Ulterior, controlul nu a mai fost posibil, deoarece administratoarea nu a mai fost de găsit nici la sediul asociaţiei şi nici nu a răspuns la apelurile telefonice, sustrăgându-se în mod evident acţiunii de verificare financiar-contabilă", se mai arată în documentul pus la dispoziţia presei de către Apaterm.
În schimb, la Asociaţia 534 preşedintele şi administratorul vor da socoteală pentru o problemă destul de gravă. "Există un număr de 40 de chitanţe care au fost falsificate. Au fost înregistrate ca fiind anulate în registrul de casă şi, în realitate, acestea au fost înlocuite cu chitanţe false ce totalizează suma de 13.477 lei", se mai spune în informarea Apaterm. Şi la Asociaţia 204 a fost descoperită o deficienţă greu de explicat. Potrivit comisiei de control, există "diferenţe de 204.398 lei între sumele repartizate în listele de plată afişate şi totalul datoriei asociaţiei la furnizori".

Sume neachitate furnizorilor

La Asociaţia 560, comisia de control a întâmpinat iniţial o serie de dificultăţi, însă în cele din urmă administratoarea a colaborat şi a pus la dispoziţie actele necesare desfăşurării controlului. Deficienţele descoperite, nu neapărat grave, afectează direct Apaterm. "Încasările de la locatari în perioada 1 ianuarie 2013 - 31 martie 2013 sunt în valoare de 52.449 lei, iar administratoarea face plăţi către SC Apaterm SA doar în sumă de 88,99 lei. În luna mai, din suma totală încasată de la locatari (15.956 lei) s-a platit către S.C. Apaterm S.A. doar 4.250 lei. De asemenea, în luna iunie 2013, din suma de 17.494 lei încasată de la locatari s-a plătit către S.C. Apaterm S.A. doar 3.250 lei."
Mult mai grav este ceea ce s-a descoperit la Asociaţia 710. Potrivit comisiei de control, "s-au constatat diferenţe majore între totalul sumelor datorate de locatari conform evidenţei contabile a asociaţiei şi datoriile către furnizorii SC Apaterm S.A. si SC Apă Canal SA, care, la 31 decembrie 2013, conform extraselor de cont, este de aproximativ 300.000 lei pentru debit. Însă cea mai gravă abatere constatată este "sustragerea de sume de bani prin falsificarea unui chitanţier", după cum se mai arată în documentul pus la dispoziţie de Apaterm.

Preşedinte de asociaţie cu datorii mari

Şi Asociaţia 550 bis a strâns câteva deficienţe semnificative. Este vorba despre "existenţa unei diferenţe la soldul de casă de 7.946 lei, erori de înregistrare a chitanţelor privind încasările de la locatari, erori de înregistrare şi omisiuni de înregistrare a documentelor justificative privind plăţile efectuate", după cum au constatat membrii comisiei de verificare. De asemenea, se mai spune în documentul Apaterm, există o "diferenţă de 24.289,68 lei între totalul datoriei existente în fişele locatarilor şi soldul de plată existent numai la SC Apaterm SA".
Interesante sunt constatările echipei de control care au luat la puricat documentele Asociaţiei 371 bis. "Chitanţe neînregistrate în Registrul de Casă, registrul întocmit eronat, diferenţă la soldul de casă în valoare de 3.313 lei şi chitanţe neînregistrate în fişa locatarului", sunt doar câteva dintre problemele scoase la lumină de control. "Mai mult, preşedintele de asociaţie figurează cu debit la întreţinere în valoare de 27.534 de lei", se arată în documentul Apaterm.

Administratorii penali vor fi daţi pe mâna poliţiei

Administratorii care au fost prinşi pe picior greşit de controlul celor din Primărie vor suferi consecinţe în perioada următoare. Potrivit biroului de presă al Apaterm, societatea de unde provin cei 28 de membri ai comisiilor de verificare, în cel mai bun caz, administratorii vor fi mustraţi sau vor primi o serie de avertismente. "Dacă deficienţele constatate sunt minore, atunci administratorii vor fi avertizaţi. De asemenea, ei vor fi obligaţi să remedieze toate problemele descoperite în urma controlului. Dacă problemele sunt grave se poate merge chiar până la ridicarea atestatului. Sigur, în anumite cazuri vorbim despre fapte de natură penală. În aceste situaţii au fost sesizate organele competente, care vor demara propriile anchete", se arată într-un răspuns al Biroului Comunicare al Apaterm.

Citit 17399 ori Ultima modificare Vineri, 23 Mai 2014 17:23

34 comentarii

 • postat de radu liliana
  Miercuri, 28 Ianuarie 2015 14:22
  92.86.30.***
  Buna ziua,
  Da, din cate vad peste tot sunt probleme, si in blocul in care locuiesc eu sunt foarte multe si as dori ca cineva sa faca curatenie in asociatile de proprietari, eu locuiesc in voluntari, bl.ICAS nr.50, la noi nu se afiseaza nimic, avem pe bloc o antena de unde avem un venit iar presedintele asociatiei face ce dorest cu banuti, plateste, gunoiul, apa etc, noi proprietari nu stim nimica nu stim cati banii incasam cat cheltuim, sedinte nu face, iar daca incercam sa il intrebam devine foarte nervos chiar sare la bataie, se poarta de parca el este propietarul si noi chiriasii, foarte vulgar, violent , ameninta, jignesti , iar pentru acest bloc nu face apsolut nuimica. Suntem terorizati de acest domn iar de banuti nu stim nimica, se foloseste de batranii din bloc care sunt multi si ii pune sa semnezetoate magariile care le face.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dumitrescu
  Marți, 12 August 2014 21:25
  82.137.10.***
  Cel care “doreşte să ramână anonim”...din precedentul comentariu, Popa Constantin ex-preşedintele asociaţiei nr.198 are mare tupeu să pomenească vreun cuvânt referitor la adresa aceastei asociaţii. In 2 ani s-a străduit şi a reuşit împreună cu administratora Apostu Florica să aducă mari prejudicii asociaţiei noastre – total “sume volatilizate” = 54072,21 lei. Toate acestea fac subiectul a 224 de pagini, atât cât cuprinde Raportul de Expertiză Financiar Contabilă în care este stipulat negru pe alb cam ce ispravi au făcut cei doi cu banii locatarilor, timp de 2 ani.
  Fireşte că blamează şi încearcă să stropească cu noroi pe cei care au făcut altceva decât a făcut personal în cadrul acestei asociaţii. Un exemplu de acţiune aplicat “bunăstării” locatarilor din vremea cât a fost preşedinte ar fi - debranşarea şi vinderea la fier vechi a caloriferelor din spaţiul comun (deşi blocul are pereţii laterali în totalitate din sticlă) – apoi rebranşarea celor câtorva calorifere scăpate nevândute, acţiune întreprinsă tot pe cheltuiala locatarilor. Mă intreb dacă nu cumva şi amenda primită cu această ocazie de la S.C. APATERM nu a fost suportată tot de locatari..
  Da, vă invităm să faceţi verificări la asociaţia nr. 198. O să constataţi că: s-a modificat aspectul de ghetou - în sfarşit s-a văruit şi igienizat - (dupa 27 de ani !), a fost refăcută hidroizolatia blocului, au fost scoase tablele care ţineau loc de geamuri şi au fost înlocuite - normal - cu geamuri, au fost înlocuite uşile (unde a fost cazul), s-au montat amortizoare şi mânere uşilor principale, au fost schimbate cutiile poştale şi nu în ultimul rând, se încearcă în această asociaţie - instaurarea luminii şi curăţeniei la propriu şi figurat. Aspectul estetic este şi continuă să fie modificat pentru a arăta - în sfârsit - a bloc de zonă centrală şi nu a ungher periferic. Lucrările au fost făcute în timp, cu scutire de la plata impozitului.
  Se lucrează pe bază de contracte, devize, facturi, chitanţe. Gata cu hoţiile preexistente ! Cuvântul de ordine cu care preşedinta “persecută administratora” este şi trebuie să fie : c o r e c t i t u d i n e ! Cei care nu au ţinut cont de corectitudine, vor da socoteală organelor abilitate deoarece locatarii nu doresc doar dreptate ci şi recuperarea debitelor create : - dosar civil cu nr. 5654/233/2014 aflat la Judecătoria Galaţi, + dosar penal cu nr. 7695/P/2012 – care se află la Serviciul de Investigare a Fraudelor Galaţi.
  0
  8
  Raportează
 • postat de popa
  Joi, 19 Iunie 2014 20:04
  5.13.214.***
  Faceti verificari la asociatia nr,198 bloc Salcia 1-2 intrucat aici se practica traficul de influenta din partea lui Ghiorghiu Costel catre presedinta Dumitrescu Jageta facandu-se tot felul de lucrari de milioane de lei fara aprobarea adunarii generale s-au a locatarilor .Acest GHIORGHIU de foarte multi ani practica traficul de influenta pe motiv ca este proprietar .Presedinta persecuta administratora, a dat femeea de serviciu afara ,angajeaza tiganci cu ziua si cere toata ziua bani din casierie dela administratora la porunca lui Ghiorghiu . Acest sinistru personaj este cel mai vehement reclamagiu si supune fara nici-un drept activitatea asociatiei nefiind ales in vreo functie de conducere .Au blocat intrarea in subsol au pus usa termopan fara aprobarea locatarilor, au schimbat lacatele la tablourile electrice fara motiv nedand nicio chee la locatari .CONDUCE DIN UMBRA CUM ZICE EL . (Doresc sa raman anonim )
  Presedinta a blocat spatiile comune BASCA DIN EXTERIOR SI HOLUL UNDE LOCUIESTE LA SALCIA 1 AP 43 .
  12
  0
  Raportează
 • postat de Anton
  Joi, 19 Iunie 2014 12:18
  109.166.142.***
  cam tarziu v-ati trezit, dar poate este mai bine decat deloc. faceti un plan de bataie si verificati toate asociatiile de proprietari asa cum ar fi trebuit sa facet demult. treziti-va sublaternii care lucreaza la serviciul de specialitate ca si asa o fredoneaza.macar faceti-va utili pentru comunitatea care v-a votat si va mai si plateste.
  0
  2
  Raportează
 • postat de horeka
  Miercuri, 18 Iunie 2014 21:58
  5.13.136.***
  Verificati si As 207 din Tiglina I. Aici nu s-a mai facut sedinta anuala cu locatarii de 3 ani de zile.
  Nu aveti venturi la primarie.
  Ok.
  Aplicati legea asociatiilor si sanctionati cu amenda pe presedinele si/sau comitetul executiv pentru adunarile anuale care nu sau tinut si sa vedeti ce venituri o sa aveti. Verificati tabelul cu persoanele care au participat la aceste sedinte, sa va asigurati ca nu au fost intocmite doar hartiile fara a se tine efectiv adunarea.
  Totodata, cereti completarea legii asoiatiilor, in sensul ca orice rezultatele-concluziile-dispozitiile controlului economic-financiar efectuat de corpul de control al primariei sa fie afisat OBLIGATORIU la fiecare scara din blocurile aflate in evidenta asociatiei.
  FACETI CONTROALE INOPINATE PRIVIND TINEREA REGISTRELOR DE CASA / BANCA PRECUM SI A CHITANTIERELOR.
  INTRUCAT FURNIZORII DE UTILTATI SUNT SOCIETATI ALE PRIMARII, VERIFICATI DACA EXISTA CONCORDANTE INTRE INDEXUL CONTORULUI DE APA RECE/CALDA SI INDEXUL DIN CONTABILITATE - VETI GASI SURPRIZE.
  ASOCIATIILE SUNT OBLIGATE SA TINA EVIDENTA ANALITICA A FURNIZORILOR DE SERVICII.
  DE ASEMENEA SUNT OBLIGATE CONFORM LEGII ASOCIATIILOR SA CALCULEZE PENALITATI DE INTARZIERE.
  Asociatia 207 ca multe alte asociatii nu calculeaza penalitatile de intarziere la rai platnici.
  De ce? Trebuie facut control si dispus in actul de control ca sa se calculeze penalitatile si sa se vireze catre furnizorii de utilitati.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Cetateanul Ixulescu
  Joi, 05 Iunie 2014 11:09
  5.13.200.***
  Se pare ca la toate asociatiile sunt probleme. La asociatia 326 din Tiglina 3 sunt scari de bloc unde nu exista apometru pentru apa calda la subsol iar dupa declaratiile asociatiei Valoarea facturata de APATERM este de 3 ori mai mare decat ceea ce declara locatarii. Cum s-a facut calculul consumului pe toata scara daca nu exista APOMETRU LA SUBSOL? Daca te duci la presedinta sa ii spui ceva iti zice ca poti sa te duci sa ii faci reclamatie unde vrei ca pe ea nu o intereseaza. Se pare ca are mare pila in Primarie si de-aia nu o intereseaza.

  Chiar asa? Unde pot face o cerere pt un control la Asociatie?
  1
  1
  Raportează
 • postat de geanina
  Miercuri, 04 Iunie 2014 09:23
  89.122.82.***
  In sfarsit aflu si eu adevarul despre asociatia nr.371bis, unde locuiesc eu. Am observat de mult timp ca femeia fura, dar se pare ca am fost singura....nimeni nu -i zice nimic , nimeni nu o sa-i faca nimic.La noi in tara, peste tot se primeste mita.Vreau sa vad un articol viitor in care se spune exact si ce pedepse au primit cei in cauza, nu doar vorbe, ca suntem satui de vorbe.
  1
  1
  Raportează
 • postat de popescu
  Vineri, 30 Mai 2014 08:45
  89.136.6.***
  daca tot s-a inceput aceste controale, faceti va rugam in mod expres control si la asoc.5 95 micro 20, unde asociatia a devenit o proprietate a familiei faur si in care toata familia intra in asociatie in lipsa administratorei si au acces la banii care se tin de catre nevasta presedintelui faur si care sta nonstop linga administratora cind este deschis.ii jecmaneste pe locatari de nu se mai poateInventeaza tot felul de lucrari care mai de care mai scumpe fara a arata locatarilor facturile de plata catre firme. ce mai este o hotie pe fata si se poarta ca si stapinii blocului.. Deasemeni controlati si asociati508 micro 20 condusa de administratora care lucreaza ca si contabila la apaterm si care trebuie controlata pentru a vedea chitantele daca sint corecte fiindca pe original se vede scrisul insa pe copie este o dira fina peste care se poate scrie orice suma.
  1
  1
  Raportează
 • postat de locatar21
  Joi, 29 Mai 2014 11:32
  5.13.130.***
  alo primaria ia verificati d-le si asciatia 558, din Micro21 ca a facut ipoteca cadastrala la oameni pentru penalitati absurde unde o chitanta sa platit de 2 ori
  2
  0
  Raportează
 • postat de sariti vin ... controalele
  Duminică, 25 Mai 2014 20:41
  5.13.175.***
  Valeuu au aparut vitejii dupa razboi bumbum veniti si la mine ca administratorl sgur fura stiu eu simta asta :-)
  Deci veniti ?! Ham
  1
  1
  Raportează
 • postat de VLAD TEPES
  Duminică, 25 Mai 2014 17:00
  194.239.195.***
  @ic,sunt multi ca ;brazii; cu mucii pe piept.Importan este ca dom. ministru pricopie se plange ca nu sunt suficienti absolventi de universitate in tara(spaga mare cand se acrediteaza un astfel de ;laborator;,se pote da spaga si in rate nici o problema,poate functiona 2-3 ani lejer fara acreditare se strang banii de la ;copilasi; si apoi se cotizeaza).Primaria poate(si trebuie) sa controleze Apaterm nu asociatiile de locatari.Sunt altele institutiile care prin lege pot controla asociatiile,in nici un caz primaria(chiar daca suntem in; faimosul; municipiu Galati).Acesti;distinsi; cetateni care sar precum floricele de porumb(veniti si la noi) trebuie sa stie(cu toate ca este elementar sa stii ce obligatii si ce drepturi ai cand esti organizat intr-o asociatie de locatari)ca responsabilitatea legala a ;afacerii; o au presedintele si administratorul,pe care singurei,democratic i-au ;inscaunat;(exact ca la alegeri, fie ele prezidentiale sau parlamentare)daca nu corespund jos,schimbati(este ziarul nostru ;drag; v.l. anunt si sunt sute de tineri capabili sa faca acest job) ori daca sunt nereguli de ordin social-financiar,sesizat(cu numar de inregistrare)politia si administratia financiara,nu primaria(pe care o conduce ;maria; tot de cetateni ;inscaunat;).Deci dragul meu i.c. in concluzie avem nevoie de universitati mai multe...
  0
  4
  Raportează
 • postat de Un control periodic cu profesioniști pentru verificarea asociațiilor ar rezolva o parte din probleme.
  Duminică, 25 Mai 2014 13:34
  109.99.200.***
  Primăria Galați și Apaterm are nevoie de un corp de control unic calificat pentru controlul periodic al Asociațiilor de Proprietari pentru ''regularizarea'' acestor fonduri financiare, întârzierea și neplata la timp al acestor asociații fiind ''o profesie''.
  2
  8
  Raportează
 • postat de locatar
  Duminică, 25 Mai 2014 13:26
  5.13.237.***
  La 704 a fugit si nimeni nu ia nici o masura. Nici nu avea atestat.
  2
  3
  Raportează
 • postat de Tanarul
  Duminică, 25 Mai 2014 13:15
  178.188.188.***
  Buna ziua! Va rog sa controlati si Asociatia 252 G. Cosbuc, bloc M2, se pare ca domnii de acolo au un contract de inchiriere cu o firma de telefonie si iau o chirie destul de buna pentru Antenele Gsm aflate pe bloc. Nu se stie ce se face cu banii ,se renoveaza un lift odata la 2 ani si aia e tot in rest,,, nu am idee,,, trebuie controlati riguros si da-ti pe mana organelor de control cei care au gresit, Da-ti afara toti sclerozatiii de acolo de mosi ne-a manca sufletul la locatari oamenii astia!Nu poti sa pui un raft in perete ca a si venit la usa aveti aprobare de la Primarie,,,?
  Ei au uitat in ce secol suntem ? ei daca nu le mai trebuie nici altii sa nu mai faci nimic...
  Afara cu banditii!!!!!!!!!!
  2
  4
  Raportează
 • postat de Marius
  Duminică, 25 Mai 2014 10:56
  89.136.4.***
  Degeaba ii dati pe mana politiei...care politie?!! Mana in mana cu delapidatorii...vezi Asociatia de Proprietari 480 Galati.
  0
  7
  Raportează
 • postat de VIVEL
  Duminică, 25 Mai 2014 09:08
  79.116.106.***
  MERGETI SI LA ASOCIATIA DE PROPRIETARI 337 MICRO 16 BL E1 GALATI,VA DAU NUMAI UN EXEMPLU,ACUM O LUNA DE ZILE AM FOST INSTIINTATI CA NI SE VA FACE ACOPERISUL CU CUMA DE 25.000 DE LEI,DL PRESEDINTE CARE STA LA ETAJUL 4 AL BLOCOLUI RESPECTIV A PROSTIT TOTI BOSOROGI DIN BLOC CA SA SEMNEZE PENTRU ACEST ACOPERIS,IN NUMAI 2 SAPTAMANI AU FOST CUMPARATE MATERIALELE SI INTOCMITA ''ECHIPA DE LUCRU''SI SAU APUCAT REPEDE BAIETII DE TREABA,CULMEA...DUPA NUMAI O SAPTAMANA CE SA VEDETI..SA MARIT SUMA ACOPERISULUI CU 5000 DE LEI DECI VA COSTA 30.000 MII LEI ,BA MAI MULT DE CAT ATAT SA DESCOPERIT FAPTUL CA IN LOC DE 1100 M2 SUNT 800 M2 DE IZOLAT,BA MAI MULT DE CAT ATAT ''FIRMA'' CARE SA OCUPAT DE ACOPERIS ESTE A UNUI VECIN TOT DE LA ETAJUL 4 AL ACELUIAS BLOC,ACUM TOTI BOSOROGIII DIN BLOC SUNT BINEINTELES TOTAL NEMULTUMITI DE FAPTUL CA INCA O DATA AU FOST PACALITI DE ''DL PRESEDINTE'' SI DE DOAMNA ADMINISTRATOR DAR E PREA TARZIU ACUM...CINE STIE CATE PACALELI NE-A TRAS ''DL PRESEDINTE+D-NA ADMINISTRATOR'' DEOCAMDATA NE OPRIM AICI...
  2
  7
  Raportează
 • postat de Locatar
  Duminică, 25 Mai 2014 00:01
  89.137.136.***
  Si asociatia 250 din Tiglina II trebuie verificata neaparat, au cumparat geam de la Orizont Beta in valoare de 360lei pentru a inlocui 1.50mp pe casa scarii. Sunt platiti atat presedintele cat si cenzorii. Intrebarea mea este: aceste persoane declara aceste venituri? platesc impozite pentru sumele incasate? sau sunt introduse diverse facturi in contabilitate si sunt bani negri.....Am cerut lamuriri de nenumarate ori atat la administrator cat si la presedinte si am fost data afara din sediul asociatiei(garsoniera inchiriata la A-uri)
  3
  4
  Raportează
 • postat de veronica
  Sâmbătă, 24 Mai 2014 20:36
  5.13.179.***
  Orasul rosu suntem numiti,sa traiasca DAN NICA,si toti pedeseristi,nu o sa dispara niciodata asociatiile.Orasul nostru se poate "mandri cu cei mai multi senatori si deputati" care nu au facut nimic,scuze a promovat coruptia,si mai vor in parlamentul european Hua Hua Hua
  1
  10
  Raportează
 • postat de anisoara
  Sâmbătă, 24 Mai 2014 16:43
  89.136.184.***
  In sfarsit am aflat situatia Asociatiei 710 Galati . D-na administrator de la asociatia 710 fiind intr-o astfel de situatie
  poate va binevoi sa refaca si situatia cu datornicii ( scarile de bloc)pentru APA CANAL ,situatie care nu a fost actualizata din 2012 . Multumesc pentru articol.
  0
  7
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Sâmbătă, 24 Mai 2014 16:26
  5.13.204.***
  Dar in Mazepa 2, Asoc. 183, unde administratorul Colt si vajnicul presedinte Duda, fost salariat apa-canal si securist obedient, care nu se ocupa de absolut nimic, nici macar nu sesizeaza ca mai e nevoie de o deratizare, de o verificare a subsolurilor sau o curateniei pe scarile blocurilor, nemaivorbind de remuneratia salariatilor (administrator, femei de serviciu, cei doi cenzori), aici cind va veni un control serios? Nu trebuie sa ne mire cazurile in care unii administratori au fugit cu banii deoarece nici un proprietar habar nu are ce plateste, multi dintre locatari sunt bucurosi ca sunt "la zi" cu plata intretinerii. Primaria da atestate si organizeaza examenele de rahat ale viitorilor indolenti de administratori, examene in stil comunist, fara nici o baza reala care sa fie in interesul si in sprijinul locatarilor. administratorul si presedintele, imreuna ar trebuie sa vina cu sugestii pentru un consum cit mai mic al tuturor membrilor asociatiei, in ceea ce priveste curentul electric, apa, caldura, ca asta e menirea lor, sa se implice in a rezolva aceste probleme, sa verifice, sa alerge, sa citeasca, dar astia habar nu au pe ce lume sunt.
  0
  8
  Raportează
 • postat de realitatea
  Sâmbătă, 24 Mai 2014 11:39
  5.13.144.***
  daca primaria ar putea pune expert tehnic contabil jurist, la toate asociatiile din galati sa vedeti cata corectitudine ar fi la toate asociatiile de proprietari ,din galati , intradevar aceasta expertiza costa intre 800-1000 de ron de apartament asta este valabila numai incazul celor cu debite foarte mari.
  5
  5
  Raportează
 • postat de ION CORNEANU
  Sâmbătă, 24 Mai 2014 11:21
  5.13.193.***
  SCRIU DE 24 DE ANI . DE CAND TRAIM IN DEMOCRATIE GALATEANA,CA ACETE ASOCIATII COMUNISTE DE TURMA TREBUIESC DESFIINTATE CA AU NENOROCIT SI NENOROCESC PE LOCATARI, PRIN NEMERNICII CARE ADMINISTREAZA C/V FACTURILOR PENTRU SERVICII PRESTATE CATRE LOCATARI!
  CONTRACTUL INDIVIDUAL PE FIECARE LOCATAR SI AUTOGESTIONAREA LA NIVEL DE SCARA DE BLOC!! REZOLVA TOATE PROBLEMELE!
  PRIMARIA SA ATRAGA O SUMA DE BANI EUROPENI SA AJUTE PE TOTI CE-I CARE NU AU CENTRALE PROPII DE APARTAMENT SA LE INSIALEZE ACESTE CENTRALE!
  NU FACNIMIC PRESEDINTII,,CENZORII SI ALTII CARE II PLATIM CA UN CETATEAN PROST NIMIC NIMIC
  CUM A AVIZAT SI CONTROLAT CENZOEUL GESTIUNEA FINANCIARA SI DE ORI CE NATURA ACESTE ASOCIATII CONTROLATE TOCMAI DE PRIMARIE!!!!!!???
  SI CE MASURA PROPUNE PRIMARIA -CONSILIERII LOCALI?? CAT MAI POATE TERGEVIZA ACEASTA SITUATIE JALNICA!!.?? DE ASTA NU SE INCASEAZA NICI DEBITELE CA TOATE CALCULELE FACUTE DE ADMINISTRATORI NU PREZINTA INCREDERE!!
  2
  19
  Raportează
 • postat de un galatean nemultumit
  Sâmbătă, 24 Mai 2014 11:17
  5.13.204.***
  Eu daca as fii organ de decizie as desfiinta asociatiile mancatoare de bani.Se pate incheia contracte individuale ca la gaze.Doar avem gazele ,apa rece-calda contorizata,nu?Sa platim direct la furnizorii de servicii.Acestia sa-si trimita oamenii in teren,nu sa stea o armata de puturosi atat la Apaterm cat si la Apa canal.Asa ar rezolva si problema umflarii facturilor,dar in mod special DISPARITIA ADMINISTRATORILOR CU BANI LOCATARILOR.Stimati furnizori gasiti solutii constructive......succes!
  Inca o problema:administratora de la Asiciatia nr.752 nu are atestat.In situatia asta cum se procedeaza?Culmea este ca nici nu vrea sa predea altuia.ALO!PRIMARIA,un control ceva?
  1
  17
  Raportează
 • postat de crystal
  Sâmbătă, 24 Mai 2014 10:40
  95.77.107.***
  eu cand v-am spus ca administratorii fura pe rupte poate unii nu au crezut. Vedeti si asociatia 167 din piata mare si acolo s-au intamplat multe, unul din cazuri fiind celebrul caz HOŢESCU ( i s-a potrivit numele administratorei) publicat si in viata libera.

  @vali
  Mananci bors cu polonicul.
  2
  16
  Raportează
 • postat de un locatar
  Sâmbătă, 24 Mai 2014 10:02
  5.13.149.***
  Toata lumea face comentarii , dar cite dintre lucrurile propuse pot fi realizate ?... putine . Asociatiile de propietari vor mai dainui inca mult timp in Galati , si asta pentru ca nici primaria si nici o alta institutie nu este pregatit-a sa schimbe sistemul , si nu au nici interes. Asa ca , dupa parerea mea , ar trebui sa ne gindim cum sa facem ca sa stopat aceste furtisaguri ale administratorilor , incurajati de faptul ca in comisiile de cenzori sunt alese persoane neavizate , care au fost propuse in adunarea generala de vecina , de prietena si tot asa . Inainte vreme , primaria trimitea control financiar o data pe an la toate asociatii , si aceste lucruri se intimplau mai rar , dar acum cind primaria si-a luat mina dupa asociatii , acestea au ramas la cheremul administratorilor , care se cred Dumnezeu , si nu poate fi tras la raspundere de nimeni . Indiferent de nereguli care sunt sesizate de locatari , se face putina zarva , se tipa , se jignesc unii pe altii si in final locatarul plateste asa cum este in lista ca daca nu i se adauga penalitatile . Se tot vb. in articol de sanctiuni de tot felul , dar nimeni nu pomeneste de recuperarea banilor de la cei care si-iau insusit , lucru cel mai important de altfel . In concluzie , este mult de lucru la segmentul asta , dar daca nimeni nu finalizeaza masurile care trebuiesc luate impotriva celor vinovati , pacat de munca , de timp si ar fi inca un afront la adresa locatarului bun platnic , pe a carei spinare supravietuiesc si administratorii si presedintii si puturosii de la apaterm si apa canal .
  1
  15
  Raportează
 • postat de mihaela
  Sâmbătă, 24 Mai 2014 09:54
  89.136.184.***
  Concluzia e una singura: Se FURA! Tara de hoti si nemernici!
  1
  24
  Raportează
 • postat de vali
  Sâmbătă, 24 Mai 2014 09:41
  5.13.142.***
  articolul face obiectul campaniei electorale in momente electorale maxime , folosindu-se de niste neadevaruri promovate cu obstinatie de ziarul local , fapte care nu se bazeaza pe o realitate , si care face trimitere directa la instigare a unei anumite categorii sociale impotriva alteia. cel putin doua exemple folosite in viata libera sunt neadevarate!!!
  19
  9
  Raportează
 • postat de mada
  Sâmbătă, 24 Mai 2014 09:30
  5.15.91.***
  asta demonstreaza ca, cei care furnizeaza serviciile de utilitate publica vor mentinerea unui sistem in defavoarea oamenilor. de ce nu angajeaza tineri care sa aiba o zi din luna programata sa ia ei banii (adica furnizorul de apa calda, rece), si in care biroul administratorului sa fie alocat pentru acesti salariati care nu ar mai falsifica chitante, iar cei de la bloc sa aiba un comitet carte sa se ocupe de curatenie, acoperis adica cele de interior. cei cu caldura si apa rece vor citi contoarele si vor incasa ce au furnizat efectiv pe ceas metrologic. iar daca cei buni platnici sunt majoritari sa ceara alesi parlamentari sa voteze o lege de urgenta care sa vizeze posibilitatea ca cei rau platnici sa nu le creeze disconfort prin crearea starii de captivitatate la bunul pac al unora. daca cei de la curent si gaz isi iau singuri banii atunci sa citeasca si cei de la apa canal si apaterm si se pot rezolva....si sunt destule posibilitati
  0
  8
  Raportează
 • postat de locatar
  Sâmbătă, 24 Mai 2014 08:46
  89.137.222.***
  Mergeti si la asociatia nr.567,din micro 21,unde sigur o sa gasiti nereguli, unde nu stiu dupa ce "tabla inmultirii" lucreaza ,ca nu prea bate cu cea pe care o stiu eu...........daca ceri explicatii zbiara de ies toti vecinii din scara....'ca nu ai nici un drept sa-i ceri ei socoteala,ca ea are un presedinte caruia ii da socoteala'....si multe altele.
  Cred ca ,cel mai bine ar fi sa fie controlate toate asociatiile si publicata lista cu neregulile gasite,mici sau mari ,sa nu se mai creada 'd-nele administrator' ca sunt patrone la firmele lor.....
  1
  10
  Raportează
 • postat de Tepes Voda
  Sâmbătă, 24 Mai 2014 08:43
  89.136.186.***
  Si la asociatia 327 locatarii sunt furati mai ceva ca-n codru,precis se vor gasi nereguli mari .Luna de luna platim facturi umflate .Ce asteapta primaria ?Cum in alte orase s-a renuntat la aceasta forma de furt calificat,prin desfiintarea acestor capuse,iar in Galati nu se poate ?
  0
  7
  Raportează
 • postat de a disparut ADMINISTRATORA de la asociatia 564 de 2 luni
  Sâmbătă, 24 Mai 2014 08:05
  5.13.129.***
  Mergeti la Asociatia de locatari , Micro 21, strada Victor valcovici, bl. M6, scara 4 a DISPARUT de 2 luni administratora. Acum locatarii sunt anuntati prin afis ca au dataorii mari si daca nu platesc pe incredere vor RAMANA fara utilitati.
  1
  7
  Raportează
 • postat de ariciul
  Sâmbătă, 24 Mai 2014 08:02
  5.13.236.***
  sa desfiintam naibii aceste plosnite nuimite asociatii,care sant o plaga imputita in societatea noastra,micile tentacule de cartier ,la care marea caracatita nu vrea sa renunte fiindca nu ar mai avea cu ce aduna.si atunci marea caracatita din beneficiar de bani nemunciti cu carul va deveni un legal si bun furnizor de servicii catre cei care o platesc si o tin in viata.atunci;adio pierderi,adio preturi discretionare,adio frecatorii de menta de prin centralele de cartier,si presadinti contabile,secretare,si casiere,cenzori,administratori catei sefi de scari si alde NEA care efectueaza reparatii cu ce gasesc si deconteaza materiale inexistente.ASA va scadea factura truditului de rand si va putea plati consumul din salariul minim pe economie care se practica la scara nationala .
  2
  19
  Raportează
 • postat de IC
  Sâmbătă, 24 Mai 2014 07:47
  5.13.134.***
  Citez : ".... se mai arată în documentul pus la dispoziţia presei de către Apaterm." si comentez : ca mama dracului cauta o societate comerciala sa efectueze controale in asociatiile de propietari ? Nici Primaria nu are ce cauta in relatiile contractuale dintre furnizori si beneficiari . Ce ar fi daca asociatiile de propietari ar face o comisie (sau fiecare in parte)care sa ia la mana evidenta contabila a Apaterm ,schema de personal ,salariile ,pierderile ,modul de stabilire a preturilor etc ?Sunt destule institutii ale statului care ancheteaza incalcarile legilor ,numai furnizorii de utilitati si birocratii din primarie mai lipseau .... Dupa cate stiu ,litigiile dintre furnizori si beneficiari se solutioneaza in justitie iar in asociatii adunarea generala hotaraste daca este cazul sa sesizeze institutiile de ancheta penala.
  16
  14
  Raportează
 • postat de Locatar platitor
  Sâmbătă, 24 Mai 2014 01:10
  88.102.56.***
  Mergeti la asociatia 364 si veti descoperi erori cu nemiluita, in defavoarea locatarilor bineinteles
  1
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.