Casa în care a locuit soţia lui CUZA a fost PUSĂ LA PĂMÂNT/ ISTORIA Galaţiului, DEMOLATĂ
Foto: Foto: adevarul.ro

Casa în care a locuit soţia lui CUZA a fost PUSĂ LA PĂMÂNT/ ISTORIA Galaţiului, DEMOLATĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O casă din centrul istoric al Galaţiului, care a aparţinut soţiei domnitorului Alexandru Ioan Cuza a fost demolată de autorităţi, pe motiv că restaurarea nu prezintă beneficii. Imobilul se afla într-o stare avansată de degradare, în urmă cu câteva săptămâni fiindu-i smuls acoperişul de către o furtună. Situată pe strada Cuza, clădirea istorică a fost transformată într-un morman de moloz.

"Reparaţiile şi reabilitatea imobilului ar fi costat mai mult decât valoarează pe piaţă, aşa că am decis demolarea lui. De altfel, nu este primul şi ultimul caz de imobil aflat în stare avansată de degradare care urmează să fie demolat. Sunt încă alte 46 de imobile aparţinând Primăriei din Galaţi, care vor fi demolate treptat în funcţie de obţinerea autorizaţiilor de demolare", a declarat Emanuela Turcu, de la Primăria Galaţi, pentru adevarul.ro.

Oraşul nostru nu este singurul care are parte de această soartă. Atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe din ţară care au o istorie bogată în spate, clădirile vechi sunt demolate treptat.

Citeşte şi: Focar de infecţie şi pericol pentru gălăţeni: Palatul Gheorgiu, dărâmat de hoţi (FOTO)

Citit 1704 ori Ultima modificare Duminică, 13 Iulie 2014 14:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.