Gunoi şi pace pe strada Vasile Lupu

Gunoi şi pace pe strada Vasile Lupu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un cititor indignat ne-a informat că pe strada Vasile Lupu, din Valea Oraşului, zace ditai mormanul de gunoi pe care nu-l ridică nimeni.

Judecând după dimensiunile movilei din imagine, am putea crede fie că nu s-a mai făcut de mult curat în zonă, fie că cei care şi-au depozitat deşeurile aici sunt printre cei mai înrăiţi producători de gunoi din regiune. Bănuiala noastră este însă că ar fi vorba în povestire şi despre mai mulţi gălăţeni care au ales să nu mai bată drumul până la cea mai apropiată ghenă.

Aşa suntem noi: nu ne simţim bine până când nu punem, moţ, câteva pet-uri, nişte sacoşe cu coji de rădăcinoase rămase de la prânz şi vreo două zdrenţe soioase pe care  „nu ne îndurăm să le îndesăm în container, că poate le mai ia cineva”.  

Trebuie însă să o recunoaştem: arareori un spaţiu de acest fel – liber, neîngrădit şi nepăzit – reuşeşte să scape de mormanele de gunoi care se cuibăresc, apoi se extind şi ajung chiar să îi îndemne pe trecători să-şi golească buzunarele de şerveţele şi pachete goale de ţigări, atunci când trec pe lângă ele.

Pe movila de mizerie au început să crească şi vreo câteva bălării. Poate că la un moment dat se vor transforma într-un codru secular, care să ascundă gunoaiele. Din păcate, asta s-ar putea să dureze ceva timp. Până atunci, dacă vreun şobolan îşi face drum prin zonă, ar avea aici unde să se cuibărească, sau măcar unde să ia masa în oraş, aşa că locatarii din zonă au toate motivele să vrea ca gunoiul să dispară, cât mai repede.

Asta ne scria şi cititorul nostru: poate că cineva ar trebui să facă ceva. Dacă spaţiul este unul public, autorităţile ar trebui, ce-i drept, să strângă mizeria, de urgenţă. Dar chiar şi aşa, cine va garanta că tot gunoiul nu se va strânge la loc, peste câteva zile?

Citit 699 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.