ATENŢIONARE! Tot mai mulţi copii din Galaţi devin OBEZI

ATENŢIONARE! Tot mai mulţi copii din Galaţi devin OBEZI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mâncarea fast-food, statul cu orele în faţa calculatorului şi lipsa de mişcare sunt principalii "vinovaţi" de creşterea numărului de copii care ajung la medic cu obezitate. Dincolo de faptul că anturajul tinde să-i marginalizeze pe copiii obezi, atitudine ce-i predispune pe aceştia la probleme de adaptare socială, doctorii atrag atenţia asupra riscurilor grave pe care le presupune obezitatea infantilă.

"Jumătate dintre copiii obezi au probleme de respiraţie în timpul somnului. prezintă boala ficatului gras nonalcoolic şi au probleme cu funcţionarea colecistului (fiere - n.r.). De asemenea, obezitatea infantilă este mult mai periculoasă decât cea apărută la adult, condamnându-l din start pe copil la o viaţă mai scurtă şi la un risc mărit de dezvoltare a numeroase boli", a explicat medicul pediatru Ginel Baciu, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată miercuri la Spitalul Judeţean.

Pentru a evita această boală, copiii trebuie să mănânce zilnic cinci porţii de fructe şi legume, să facă mişcare peste o oră şi să nu stea mai mult de două ore în faţa calculatorului sau a televizorului. Mesele trebuie luate cât mai adesea alături de restul familiei, iar în dieta celui mic nu trebuie să fie prezente sucurile, incluzându-le aici şi pe cele care au zero zahăr.

Citit 1009 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Iulie 2014 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.