Campania VL „Eu vara nu dorm”/ De câţi bani aveţi nevoie pentru vacanţa în Azuga şi Predeal

Campania VL „Eu vara nu dorm”/ De câţi bani aveţi nevoie pentru vacanţa în Azuga şi Predeal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vacanţa la munte nu se opreşte aici! Continuăm călătoria în campania VL "Eu vara nu dorm" printre munţi şi ajungem în Azuga şi Predeal, două staţiuni care oferă multe alternative de petrecere a timpului liber, dar şi peisaje ca-n poveşti. Dacă doriţi să plecaţi în concediu în aceste zone, noi vă dăm exemple cu cele mai ieftine sau deopotrivă cele mai scumpe şi pretenţioase pensiuni şi hoteluri. 

Azuga – cazare între 50 şi 520 de lei

Printre cele mai mici tarife de cazare le găsiţi la Pensiunea „Aramis”, situată vizavi de pârtia de schi Sorica. Aici camera dublă matrimonială ( cu sau fără baie), dar şi camera dublă twin costă 50 lei în timpul săptămânii şi 55 lei în weekend, iar camera triplă este de 65 de lei, de luni până vineri, respectiv 70 de lei la sfârşitul săptămânii. Şi la Casa „Sturzu” gazdele vă aşteaptă cu tarife acceptabile: camera dublă matrimonială – 70 lei pe zi. Cei care vor să se cazeze la trei stele, pot alege Casa „Paradis”, împrejmuită la vest de Munţii Bucegi, iar la sud de Munţii Sorica şi Cazacu, oferă turiştilor o panoramă deosebită. Aici camera dublă matrimonială şi camera dublă twin costă 75 lei, iar preţul camerei cu trei locuri este 85 de lei. Preţuri asemănătoare au stabilit şi proprietarii Casei „Veronica”. Dacă doriţi să dormiţi într-o camera dublă matrimonială trebuie să scoateţi din buzunar 90 de lei, iar pentru cea triplă 120 de lei. La Vila „Andra” vă puteţi face rezervare pentru o cameră dublă (cu sau fără baie proprie) cu 100 de lei. Iar cei care au ceva mai mulţi bani pentru vacanţă, pot sta la Hotelul „Cautis”, unul dintre cele mai elegante din staţiunea Azuga, care oferă o superbă privelişte cu pârtiile de schi din zonă. Aici camera dublă costă 280 de lei pentru o noapte, apartamentul cu două camere 380 de lei, iar preţul unuia cu trei camere ajunge la 520 de lei.

Predeal – tarife cazare pentru toate buzunarele

Plecăm din Azuga, mergem 8 kilometri mai la nord şi ajungem la Predeal, în judeţul Braşov. Printre cele mai mici tarife de cazare am găsit la pensiunea de două stele „Vatra Olăresei”, înconjurată de colinele împădurite ale masivelor din Valea Prahovei. Pentru a sta într-o cameră dublă matrimonială trebuie să plătim 50 de lei, camera cu trei paturi costă 65 de lei iar apartamentul cu două camere 120 de lei. Vila „Silvia” vă aşteaptă şi ea cu preţuri mici: camera dublă matrimonială (cu sau fără baie proprie) este 60 lei pe zi. La Casa „Teo”, dacă doriţi să închiriaţi o garsonieră, trebuie să scoateţi din buzunar 65 de lei în timpul săptămânii şi 70 de lei în weekend, pentru apartamentul cu două camere 130 de lei, de luni până vineri, respectiv 140 de lei, la sfârşitul săptămânii, iar preţul întregii case pentru o zi este de 250 de lei. Pe site-ul www.turistinfo.ro, proprietarii Vilei „Luna” spun că oferă condiţii de cazare deosebite în camere de două sau trei paturi şi un apartament, dotate cu baie proprie şi Tv, la preţuri cuprinse între 70 şi 130 de lei. Dacă doriţi să staţi în vacanţă exact în centrul staţiunii Predeal, puteţi alege Pensiunea „Casa Dunărea”, situată la cinci minute de gară şi 20 de minute de pârtia de schi. Pentru o noapte petrecută într-o cameră dublă matrimonială plătiţi 85 sau 90 de lei, pentru o garsonieră 115 sau 120 de lei, iar apartamentul cu două camere costă 190 de lei în timpul săptămânii şi 210 lei în weekend. Turiştii mai cu dare de mână se pot caza la Vila „10”, unde preţul unei camere duble matrimoniale este de 240 de lei pe zi, iar închirierea la cheie a vilei ajunge la 1.190 de lei.

 

CASETA Cum ajungem la destinaţie

Dacă plecaţi în vacanţă cu maşina, până la Azuga aveţi de parcurs aproximativ 270 de kilometri pe ruta Galaţi-Brăila-Buzău-Ploieşti-Sinaia-Azuga, iar combustibilul vă ajunge undeva la 125 lei. Cum de la Azuga la Predeal sunt 8 kilometri, ajungeţi dintr-o staţiune în alta în doar câteva minute (în funcţie de trafic). Dacă alegeţi să călătoriţi pe calea ferată, aveţi dimineaţa la ora 6,00 trenul Galaţi – Braşov, care vă duce direct la destinaţie, în cinci ore şi jumătate. Preţul unui bilet întreg este de 75,5 lei.

 

CITEŞTE ŞI: Campania VL „Eu vara nu dorm”/ Cât COSTĂ vacanţa la EFORIE

Citit 3102 ori Ultima modificare Vineri, 18 Iulie 2014 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.