Campanie VL „Eu vara nu dorm”/ Top 10 locuri de RELAXARE în Galaţi (FOTO)

Campanie VL „Eu vara nu dorm”/ Top 10 locuri de RELAXARE în Galaţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru că vacanţa multora din noi înseamnă doar o pauză de la locul de muncă şi relaxare alături de prieteni şi de familie în diferite locuri din oraş, vă propunem astăzi o listă cu cele mai frumoase zece zone din Galaţi pe care le puteţi vizita. Şi chiar dacă deja aţi mai fost acolo, nu strică să mai mergeţi să le vizitaţi şi în vara aceasta.

Faleza Dunării

Faleza de la malul Dunării, lungă de aproximativ doi kilometri, este una dintre cele mai reprezentative zone din Galaţi. Este locul ideal de relaxare, de pescuit sau de plimbare cu bicicleta, cu rolele sau cu placa. Primăria organizează la foişorul de lemn tot felul de concerte, reprezentaţii de piese de teatru pentru copii, dar pot fi admirate şi expoziţii de artă în aer liber.

Lacul Brateş

Brateşul este cel mai mare lac de luncă din România, o importantă bază de pescuit şi un punct de atracţie turistică din Galaţi. Complexul cu acelaşi nume, amplasat pe malul lacului, le oferă clienţilor toate condiţiile pentru o zi relaxantă, la plajă sau la un grătar împreună cu prietenii şi, de ce nu, cei care vor pot face mişcare pe terenurile de volei şi de fotbal. Intrarea costă 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 14 ani, iar pentru micuţii de până la 7 ani părinţii nu plătesc.

Turnul de televiziune

O panoramă superbă a oraşului Galaţi, a cursului Dunării şi Siretului, a Munţilor Dobrogei şi a împrejurimilor puteţi avea dacă urcaţi în Turnul de televiziune, situat în Micro 19. Înalt de aproximativ 90 de metri, turnul este constituit dintr-o coloană înaltă de beton armat, prin interiorul căreia ascensorul urcă spre partea superioară, unde se află o construcție cilindrică, cu un restaurant şi, deasupra, un etaj cu relee şi instalaţii de televiziune pentru transmiterea/captarea undelor de orice fel, centru de informaţii privind securitatea naţională, informaţii meteorologice, etc. Construcţia a fost finalizată în 1978. Urcatul în turn costă 5 lei de persoană, copiii cu vârsta până în 7 ani beneficiind de gratuitate.

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

Este unul dintre cele mai moderne muzee din România, care cuprinde Acvariu, Planetariu, Observator Astronomic şi Grădină Botanică. Vizitatorii pot vedea expoziţiile „EL şi EA în lumea vie”, „Universul recifelor de corali”, „Simţurile animalelor nocturne” şi „Oameni şi locuri de pe cinci continente”, iar programul de vizitare este 10,00 - 18,00 (miercuri, joi, vineri), respectiv, 10,00 - 20,00 (sâmbătă şi duminică). Întinsă pe aproximativ 15 hectare, Grădina Botanică are colecţii impresionante de plante din zone tropicale şi subtropicale. Vă puteţi relaxa şi în Grădina Senzorială, ce cuprinde o alee terapeutică (cu iarbă, pietriş, fân, cărămizi sau nisip), cinci grădini verticale cu plante aromatice, cinci alveole cu plante aromatice şi două spaţii de relaxare cu zece bănci de exterior.

În acvariul de la Galaţi trăiesc peste 800 de exemplare din 68 de specii, atracţia principală fiind peştii tropicali, pe care copiii i-au îndrăgit din desenul animat "În căutarea lui Nemo" şi pe care îi pot vedea "pe viu" aici.

Observatorul astronomic este cel mai mare şi mai modern din România, fiind şi primul cu acoperiş tractabil din ţară. La acelaşi etaj, se găsesc şi expoziţiile permanente „Sistemul Solar” şi „O scurtă incursiune prin Univers”, de la Planetariu. Aici pot fi luate şi lecţii de astronomie, odată cu vizionarea spectacolelor „Galaktos” şi „Planetele”, în timpul cărora publicul poate călători imaginar prin Univers. Programul de vizitare a Observatorului Astronomic este de marţi până sâmbătă, între orele 20,00 şi 22,30, iar tarifele sunt: 6 lei pentru adulţi, 1,5 lei pentru copiii cu vârsta de peste 5 ani, pentru elevi şi pentru studenţi.

Biserica „Sfânta Precista”

Biserica Precista este cel mai vechi monument istoric din oraşul Galaţi şi a fost construită între anii 1643-1647, în timpul domniei lui Vasile Lupu. La ridicarea lăcaşului de cult au fost folosite mai multe tipuri de materiale: piatră masivă de la castrul roman de la Tirighina-Barboşi, lemn din pădurile de pe platforma Covurluiului, cărămidă şi var, nisip de pe plajele Dunării. De-a lungul timpului, Biserica Precista a suportat toate vitregiile vremurilor: a fost arsă de turci, distrusă în războaiele ruso-otomano-austriece, jefuită de otomani. În 1831, locaşul sfânt a fost restaurat pentru prima dată şi a căpătat o nouă înfăţişare. În anul 1940, în timpul unui mare cutremur, biserica a fost grav avariată şi, apoi, închisă. Între anii 1952-1966, aceasta a fost restaurată în forma actuală, după proiectul arhitectului Eugen Chefneux. Pe lângă arhitectura deosebită, aici mai poate fi admirată şi o colecţie de icoane vechi.

Castrul Roman

Situl arheologic Barboşi-Tirighina este un monument istoric, cu valoare naţională şi internaţională. Săpăturile efectuate în anii 1959-1962 au scos la lumină castrul roman, construit pe locul unde se găsea la început o cetăţuie dacică, întărită cu un val de pământ. Complexul arheologic se întinde pe aproximativ 10 hectare şi cuprinde două necropole romane, trei depozite de amfore (vase mari în care în antichitate se păstrau şi se transportau vinul, untdelemnul, grânele), aşezarea civilă din şesul Siretului şi primul mormânt al unui daco-roman creştinat, Innocens. Acum mai bine de 300 de ani, cronicarii şi cărturarii moldoveni au menţionat că, pe această înalţime naturală, cunoscută în trecut sub numele de Gherghina, se găsea o veche cetate din timpul romanilor, ale cărei ruine erau încă vizibile, iar unele elemente din zidăria lor se foloseau la înălţarea altor edificii în oraş. Arheologul Vasile Pârvan precizează că în pe teritoriul fortificaţiei au fost descoperite monede datând din perioada împăraţilor romani Traian, Antoninus Pius şi Filip Arabul. Din nefericire, chiar dacă este considerat un monument istoric extrem de important, Castrul Roman nu este împrejmuit şi apărat, iar pentru a ajunge acolo trebuie să mergi printre bălăriile mari de pe câmp.

Muzeul de Istorie

La Muzeul de Istorie de pe strada Domnească, numărul 25, pot fi vizitate expoziţiile „Secvenţe arheologice gălăţene” şi „Memoria Aviaţiei Române”. În prima expoziţie, publicul poate admira fotografii şi poate afla informaţii despre două dintre cele mai importante situri arheologice din judeţul Galaţi, Tirighina-Bărboşi şi Negrileşti. La „Memoria Aviaţiei Române”, vizitatorii pot vedea echipamentele folosite de-a lungul timpului de piloţii români. Preţul unui bilet de intrare pentru adulţi este 4 lei, iar pentru copii, elevi şi studenţi este 1 leu. Taxa de fotografiere este 5 lei, iar dacă doriţi să filmaţi în interior trebuie să plătiţi 10 lei.

Casa Colecţiilor

Expoziţii interesante pot fi văzute şi la Muzeul „Casa Colecţiilor” (situat în clădirea fostei Farmacii Ţinc), de pe strada Eroilor, numărul 64. Expoziţiile "Ambient interior gălăţean - sfârşitul secolului al XIX-lea - începutul secolului XX”, „Restituiri Makşay” şi „Smaranda Brăescu - Regina aerului” vă aşteaptă să faceţi o incursiune în timp.

Casa Cuza

Muzeul „Casa Cuza Vodă" este amenajat în fosta locuinţă a familiei domnitorului Alexandru Ioan Cuza, într-o clădire construită în primele decenii ale secolului al XIX-lea. Mobilier din cele mai reprezentative stiluri ale epocii, piese decorative de factură europeană, veşminte şi accesorii vestimentare, documente referitoare la politica reformatoare a lui Al. I. Cuza, arme albe şi de foc, medalii, dar şi multe alte lucruri interesante pot fi văzute la „Casa Cuza”.

Pădurea Gârboavele

Pădurea Gârboavele, cu o suprafaţă de 230 de hectare, este arie naturală protejată, şi se află în partea de sud-est a judeţului, în apropierea drumului naţional DN 24D. Ca alternativă de petrecere a timpului liber, puteţi vizita Muzeul Satului, pentru a vedea gospodăriile tradiţionale din Corod, Măstăcani, Cavadineşti şi Cahul, de acum un secol. Biletul costă 3 lei, iar muzeul poate fi vizitat în weekend, între orele 10,00 - 17,00. Copiii au acces gratuit.

Dacă nu aţi mai mers niciodată la o lecţie de echitaţie, herghelia de la Tuluceşti vă stă la dispoziţie. O oră de călărit costă 40 de lei, se poate face între 8,30 şi 16,30, dar programarea trebuie făcută cu o zi înainte.

Tot la Gârboavele este şi Grădina Zoologică, care, momentan, este închisă pentru modernizare, iar publicul nu are acces.

În zona de agrement a pădurii se află şi complexul de trei stele „Stejarul”, unde găsiţi teren de fotbal, piscină, locuri de joacă pentru copii, terase, dar şi un restaurant. De luni până vineri, intrarea costă 35 lei pentru adulţi şi jumătate de tarif pentru copii cu vârsta între cinci şi zece ani. Sâmbăta şi duminica, preţul întreg este de 45 lei.

Dacă aceste locuri vi se par frumoase şi interesante, vă invităm să ne spuneţi şi părerea dumneavoastră şi, de asemenea, să propuneţi şi alte locuri din Galaţi, numai bune de vizitat în vacanţă.

Citit 5807 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Iulie 2014 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.