SFATUL MEDICULUI/ Câtă MIȘCARE trebuie să facem zilnic

SFATUL MEDICULUI/ Câtă MIȘCARE trebuie să facem zilnic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Medicii spun că nu avem nevoie de zeci de minute de alergat intens sau de antrenamente obositoare în sala de forţă pentru a ne menţine sănătoşi. Este de ajuns să ne obişnuim zilnic cu o rutină care să ne permită să ne menţinem în formă, fără să ne obosească.

"Dintre toate activităţile fizice, eu recomand mersul cu pas vioi, neîntrerupt, pentru o durată de cel puţin 30 de minute pe zi. Este un obicei care poate fi urmat cu uşurinţă atât de tineri, cât şi de persoanele mai în vârstă. Un studiu dat publicităţii anul trecut a arătat şi faptul că opt ore neîntrerupte de stat la birou cresc riscul de diabet şi, indirect, de boli cardiovasculare. Pentru cei cu meserii care presupun un astfel de program, recomand ca, din fiecare oră, 10 minute să fie alocate activităţilor care presupun ridicarea de pe scaun", spune medicul nutriţionist Magdalena Moroşanu.

Pentru diversitate, puteţi încerca şi înotul. Dincolo de faptul că asigură o dezvoltare a capacităţii cardiace şi pulmonare, acest sport nu solicită în niciun fel articulaţiile picioarelor, aşa cum se întâmplă în cazul alergatului pe asfalt.

Încercaţi dieta mediteraneană!

Primele studii pe această temă au fost efectuate după Al Doilea Război Mondial, atunci când cercetătorii americani au constatat cu surprindere că în insula grecească Creta, în ciuda sărăciei crunte de după război, bolile de inimă erau o raritate. Acest fapt a fost pus pe seama regimului alimentar bogat în fructe, legume şi ulei de măsline. Întâlnită, cu mici variaţii, în toate ţările care înconjoară Marea Mediterană, această dietă are la bază consumul de fructe, legume proaspete şi carbohidraţi complecşi, proveniţi din cereale sau din pâinea integrală.

Citit 3264 ori Ultima modificare Duminică, 27 Iulie 2014 23:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.