ATENȚIE, gălățeni! Muştar cu OPT E-uri pe rafturile magazinelor

ATENȚIE, gălățeni! Muştar cu OPT E-uri pe rafturile magazinelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproape jumătate dintre tipurile de muştar comercializate în România nu au menţionat pe etichetă conţinutul de boabe sau de făină de muştar, arată un studiu recent făcut de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (A.N.P.C.P.P.S.) din România. În cadrul studiului au fost analizate 29 de produse tip muştar, cumpărate în mod aleatoriu şi anonim pe parcursul lunii iulie 2014.

În ceea ce priveşte numărul de E-uri, a reieşit că acesta variază între zero şi opt pentru fiecare produs la care se face referire. 34,48 la sută din produse au în compoziţie trei E-uri; 24,13 la sută conţin două E-uri, în vreme ce 13,79 la sută conţin un E. O singură marcă de muştar dintre cele 29 la care se face referire nu avea în reţetă niciun aditiv alimentar. La polul opus, o altă marcă avea trecuţi pe etichetă nu mai puţin de opt aditivi.

Cine sunt producătorii şi distribuitorii

Potrivit A.N.P.C.P.P.S., produsele care au stat la baza studiului au ca distribuitor/producător următoarele companii: S.C. Producţie Ardealul S.R.L., S.C. CONTEC FOODS S.R.L., S.C. Carrefour România S.A., S.C. Univer Product S.R.L., Unilever South Central Europe S.A., S.C. Mersel Company S.R.L., Auchan Import-Export România, Auchan România S.A., România Hypermarche S.A., S.C. Mega Image S.R.L., S.C. Boromir Prod S.A., S.C. Papalito Trading S.R.L., S.C. Trust Orizont S.A., Kaufland România SCS, S.C. Ferma Honigberg S.R.L., S.C. Lidl Discount .S.R.L., REWE România S.R.L., S.C. Profi Rom Food S.R.L., Kamis-Condimente S.R.L.

Gramajul produselor studiate variază între 150 şi 500  de grame, iar trei sferturi din aceste alimente au menţionată pe etichetă valoarea nutriţională. Doar 34,48 la sută dintre producători au menţionat pe etichetă valoarea zaharurilor, aceasta variind între 0,9 şi 6,2 grame la 100 grame de produs.

Citit 4690 ori Ultima modificare Miercuri, 06 August 2014 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.