Campania VL „Eu vara nu dorm”/ Cât costă o SARAMURĂ DE CRAP în restaurantele gălăţene

Campania VL „Eu vara nu dorm”/ Cât costă o SARAMURĂ DE CRAP în restaurantele gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Saramura de crap este unul dintre cele mai cunoscute şi preparate feluri de mâncare la Galaţi, făcut atât de bucătarii iscusiţi din restaurante, cât şi de bucătăsele obişnuite, care vor să-şi încânte familia sau musafirii cu un preparat simplu, dar gustos. Multe restaurante locale au meniurile pline de diverse preparate din peşte, iar în materialul de astăzi vă spunem cât costă o porţie de saramură de crap în câteva dintre localurile din oraş, în special în cele aflate pe Faleză.

La începutul Falezei, aproape de zona Trecere Bac, este restaurantul „Pescăruş”. Aici puteţi mânca o porţie de saramură de crap cu 25 de lei. Puţin mai încolo însă, pe Faleza Superioară, restaurantul „Blue Aqua” (fostul Pescarul) vă invită la o masă copioasă, cu o saramură proaspăt făcută, la 30 de lei. Continuăm plimbarea pe Faleză şi, cum mişcarea face mereu poftă de mâncare, nu ar strica să ne oprim în zona Elice, unde găsim trei restaurante care au meniuri din peşte. La „Libertatea”, o sută de grame de saramură de crap costă 7 lei, iar porţia de 300 de grame ajunge undeva la 25 de lei, cu tot cu "furnituri", adică mămăligă şi ardei iute. Acelaşi preţ îl găsim şi la restaurantul Nicnic, în vreme ce pe „Malnaş”, restaurantul plutitor de la malul Dunării, o porţie delicioasă de saramură de crap costă 27 de lei.

Pe strada Portului numărul 1, găsiţi restaurantul „Panoramic”. Împreună cu prietenii sau cu familia puteţi petrece o seară liniştită, cu o privelişte frumoasă asupra Dunării. Dacă alegeţi să mâncaţi saramură de crap, o porţie este 24 de lei. Cum coborâţi spre faleză de la Spicul, pe strada Navelor, găsiţi restaurantul „Marco Polo”. Aici, o sută de grame de saramură costă 9,30 de lei, iar o porţie pentru o persoană are aproximativ 300 de grame. Imediat lângă, la „Dakota”, puteţi încerca acest fel de mâncare cu 27 de lei.

Iar dacă doriţi să luaţi masa cu adevărat la înălţime, la aproape 90 de metri deasupra oraşului, trebuie să ştiţi că şi restaurantul Perla Dunării, de la Turnul de Televiziune, vă aşteaptă cu multe preparate din peşte. Aşa cum era de aşteptat, saramura de crap se numără printre cele mai comandate feluri de mâncare. O porţie costă 26 de lei.

 

Cum preparăm acasă saramura de crap

Pentru o porţie sănătoasă de saramură de crap, preparată acasă, avem nevoie de un peşte, potrivit ca mărime, patru roşii, trei ardei graşi, ardei iuţi, usturoi, sare, piper, cât mai multe condimente: foi de dafin, rozmarin, cimbru, salvie şi pătrunjel din belşug. Prepararea acestui fel de mâncare nu durează mai multe de o oră. Întâi curăţăm peştele de solzi, îl spălăm şi îl crestăm pe spate în câteva locuri. Presărăm sare şi îl frigem bine, pe ambele părţi, pe grătar. În acelaşi timp, pe o tavă încinsă prăjim şi roşiile, ardeiul gras şi cel iute. După, pregătim saramura fierbând apă cu sare, ulei, usturoi, verdeaţă, piper. Când ajunge la punctul de fierbere, adăugam legumele şi ardeiul iute fripte pe tavă. Lăsăm să fiarbă împreună trei, patru minute, apoi turnăm amestecul peste peşte, suficient cât să-l acopere. Punem crapul cu saramura la cuptor pentru încă 10-15 minute şi, când este gata, presărăm pătrunjel verde tocat mărunt. Poftă bună!

CITEŞTE ŞI: Campanie VL „Eu vara nu dorm”/ CONCEDIU mai IEFTIN prin programul „Litoralul pentru toţi”

Citit 7851 ori Ultima modificare Joi, 07 August 2014 14:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.