Cât costă un CONCEDIU în Mangalia şi ce LOC UNIC ÎN LUME puteţi vizita acolo

Cât costă un CONCEDIU în Mangalia şi ce LOC UNIC ÎN LUME puteţi vizita acolo
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Continuăm plimbarea de vacanţă prin sudul litoralului românesc şi ajungem în Mangalia, o staţiune unde vă puteţi relaxa la soare, dar puteţi vizita şi obiective turistice interesante.

 

De văzut în Mangalia

La trei kilometri de municipiu, găsiţi Herghelia Mangalia, un excelent centru de agrement unde turiştii pot lua lecţii de echitaţie sau pot face plimbări călare ori cu trăsura de-a lungul Mării Negre. Vă puteţi relaxa şi în Pădurea Hagieni, una dintre cele mai valoroase piese ale patrimoniului natural dobrogean. Rezervaţia uimeşte prin diversitatea peisajului atât de deosebit de cel al litoralului situat la numai câţiva kilometri, cât şi prin rarităţile faunistice care şi-au găsit aici refugiu. Dacă ajungeţi la Mangalia, nu trebuie să rataţi nici Peştera „Movilei”, singurul loc din lume unde condiţiile de viaţă se aseamănă cu cele de pe planeta Marte. În urma studiilor, s-a aflat că aici există un ecosistem în sine, independent de ceea ce se întâmplă la suprafaţă. Aici au fost identificate 33 de specii noi de animale şi o mulţime de fosile vii, care au supravieţuit milioane de ani. Cercetătorii consideră că peştera a fost izolată complet acum cinci milioane de ani, când a scăzut nivelul Mării Negre.

 

Cazare în staţiune

Dacă doriţi să vă petreceţi vacanţa de vară în Mangalia, conform site-ului www.turistinfo.ro, găsiţi peste 100 de oferte de cazare, dintre care 80 la sută sunt pentru apartamente, fie că sunt închiriate la cheie sau separat, câte o cameră. Cea mai ieftină cazare este în apartamentul „Nicoleta”, aflat la 10 minute de mers pe jos până la plajă, cu trei camere complet mobilate. O cameră costă 50 de lei, cu baie pe hol, iar dacă vreţi să-l închiriaţi pe tot, plătiţi 140 de lei pe zi. Casa „Ramona” îşi aşteaptă turiştii cu camera dublă la preţul de 65 de lei, camera triplă la 75 de lei, iar cea cu patru locuri ajunge la 85 de lei pe zi. Puteţi petrece vacanţa şi la Vila „Teodor”, unde şederea într-o cameră dublă este 79 de lei, în timpul săptămânii, şi 89 de lei, în weekend, camera triplă 89 sau 99 de lei, iar închirierea apartamentului cu trei camere costă 220 de lei, de luni până vineri, respectiv 240 de lei, sâmbăta şi duminica. Cu 80 de lei vă puteţi caza într-o garsonieră a Casei „Foişor”, ce pune la dispoziţia turiştilor grătar în curte şi apă caldă non stop. Dacă doriţi tot o garsonieră, însă în altă zonă, puteţi alege „Casa de Piatră Tarra”, unde cazarea costă 100 de lei. La Vila „Casa Laura” dormitul într-o cameră dublă este 100 de lei, într-una cu trei locuri 120 de lei, iar pentru apartamentul cu două camere plătiţi 150 lei. La Vila „Ioana” găsiţi aproape aceleaşi preţuri, doar că apartamentul cu trei camere este mai scump – 210 lei. Turiştii se pot caza şi la Vila „Ivan”, care oferă camera dublă cu 120 de lei şi apartamentul cu trei camere cu 350 de lei. Dacă sunteţi o familie mai numeroasă sau o gaşcă mai mare de prieteni, puteţi alege apartamentul „Lavinia” cu două camere, pe care plătiţi 150 de lei, apartamentul „Ambiance” poate fi închiriat cu 170 de lei, iar apartamentul „Cătălin” cu 200 de lei. Proprietarii acestora anunţă, pe internet, că locuinţele sunt complet mobilate şi turişii vor avea parte de toate condiţiile pentru un sejur perfect la mare. Cei mai pretenţioşi turişti, dar şi cu ceva mai mulţi bani pentru vacanţă, se pot caza în apartamente ce oferă condiţii de lux. Si au de unde alege. De exemplu, apartamentul „Mirela” poate fi închiriat cu 400 de lei pe zi. Este situat în centrul  oraşului, complet mobilat şi utilat ultramodern, format din două dormitoare matrimoniale, un living, două băi cu jacuzzi, bucătărie dotată cu întreaga gamă de electrocasnice, dressing, bar şi balcon.

 

Cum ajungem la destinaţie

Dacă mergeţi cu maşina, de la Galaţi la malul mării, în Mangalia, drumul este de 250 de kilometri, pe ruta Galaţi – Brăila – Ţăndărei – Cernavodă – Constanţa - Mangalia. Un traseu cu 20 de kilometri mai scurt ar fi dacă treceţi bacul, spre Tulcea şi să mergeţi prin Munţii Măcin, pe ruta Galaţi – Greci - Mihai Viteazu – Ovidiu – Constanţa – Mangalia. Drum este mult mai bun şi, în acelaşi timp, relaxant.

Puteţi ajunge pe Litoral şi cu trenul, doar că trebuie să schimbaţi garnitura fie la Feteşti, Făurei sau Constanţa. Preţul biletului variază între 69 şi 84 de lei. Fie alegeţi trenul care pleacă din gara Galaţi la 7,35 şi duce la Constanţa, iar biletul costă 69 de lei.  

De asemenea, microbuzele pleacă din Galaţi către mare din oră în oră, de la 5 dimineaţa până la ora 17,00, din autogară sau de lângă Hotelul Magnus, de pe strada Oţelarilor. Tichetul costă 50 de lei.

Din gara Constanţa, luaţi maxitaxiul spre Mangalia (10 lei călătoria).

CITEŞTE ŞI: Cât COSTĂ să îţi faci CONCEDIUL în judeţul Buzău şi ce e de VIZITAT

Citit 5729 ori Ultima modificare Luni, 11 August 2014 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.