Vechea GROAPĂ DE GUNOI este de NERECUNOSCUT

Vechea GROAPĂ DE GUNOI este de NERECUNOSCUT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Închisă la sfârşitul anului 2011, vechea groapă de gunoi este de nerecunoscut. Dacă nu ar fi noul depozit de deşeuri exact lângă aceasta, nimeni nu şi-ar da seama care este locul unde, până acum trei ani, Galaţiul îşi deversa gunoiul. Dacă până la închidere era un simplu morman de gunoi, acum pare un deal oarecare, cu multă iarbă deasupra. Groapa veche este acoperită cu un strat de moloz de un metru, apoi cu sistemul de drenare cu pietriş filtrant, geomembrană, geocompozit negru, sol şi sol însămânţat. Potrivit şefei Depozitului de deşeuri, Mirela Furtună, în acest moment, sunt monitorizate tasările, cantitatea levigatului (lichid care traversează straturile de deşeuri şi antrenează substanţe nocive din acestea n. a.) şi se colectează biogazul provenit din deşeuri.

„Cu toate că groapa nu are un sistem de colectare a levigatului, el scurgându-se, practic, în pământ, la baza ei, s-a făcut un sistem de protecţie să se adune, totuşi, levigatul”, ne-a declarat Mirela Furtună.

Totodată, vechea groapă are şi un sistem de colectare a biogazului, care, însă, deocamdată, nu este valorificat, din cauză că nu a atins concentraţia optimă pentru  aceasta.

„Are un sistem de colectare a biogazului. Gazele de la fosta groapă de gunoi sunt colectate şi se duc în staţia de ardere. Au fost săpate puţuri în masa de gunoi, există o ţeava care colectează biogazul, iar printr-un sistem de ţevi orizontale gazul merge în staţie”, ne-a mai spus şefa din cadrul Ecosal.

Citit 2428 ori Ultima modificare Duminică, 10 August 2014 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.