O FAMILIE încearcă de 12 ani să OBŢINĂ O CASĂ, deşi are cerere la Primărie şi o fată bolnavă de cancer

O FAMILIE încearcă de 12 ani să OBŢINĂ O CASĂ, deşi are cerere la Primărie şi o fată bolnavă de cancer
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Familia se află de mai bine de un deceniu pe lista de aşteptare


O familie din Galaţi încearcă, din anul 2002, să obţină o casă de la Primărie, întrucât în prezent locuiesc nouă persoane într-o casă cu o singură cameră şi o bucătărie. Mariana Oprea ne-a explicat faptul că locuieşte la soacra sa împreună cu soţul şi cele două fiice de 6 şi 16 ani. Pe lângă aceste persoane, mai stau acolo şi socrul, cumnatul, cumnata şi nepotul acesteia. Fiica cea mare a Marianei Oprea, Elena Larisa, are certificat de încadrare în grad de handicap întrucât, în 2012, i-a apărut o tumoare la abdomen care s-a extins ulterior spre plămâni. În urma chimioterapiei, ea se simte mai bine, dar trebuie să fie ţinută în continuare sub observaţie. Conform legii, fata are dreptul la o locuinţă socială.

"Aşa nu putem trăi"

„Soacra mea nu vrea să ne mai ţină. Am crezut că vine Protecţia Copilului şi îmi ia copiii şi i-am anunţat care e situaţia. Au venit, au făcut o anchetă şi au scris o constatare, prin care o rugau pe soacra mea să ne ţină până ne dă Primăria o casă. Chiar dacă nu era fetiţa bolnavă, aşa nu putem trăi. Nici baie nu avem – doar o toaletă şi ne spălăm la lighean”, ne-a explicat Mariana Oprea, mama fetei. De asemenea, în acest context şi cei de la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti, unde a mers Larisa la control, au fost revoltaţi de condiţiile în care trăim şi au trimis, prin intermediul unui avocat, un memoriu către primarul din Galaţi, prin care îl rugau să evalueze situaţia. Răspunsul venit a subliniat faptul că dosarul este analizat şi că vor fi contactaţi ulterior, deci mai au de aşteptat. „Am dus toate documentele şi toate hârtiile pe care ni le-au cerut. Dacă mai e nevoie de ceva, să îmi spună. Dar cei de la Spaţiul Locativ nu îmi spun nimic. În casa asta în care locuim, am investit un pic în amenajare pentru a putea locui în ea în condiţii bune. Dar vrem şi noi căsuţa noastră. Nu vreau una mare, doar una pentru mine, soţul şi fetele mele. Am văzut că la dosarul din 2002 nu mi se mai spune nimic, am mai făcut un dosar în 2013, şi la fel, nimic”, a mai spus Mariana Oprea. Cei patru nu îşi permit să meargă în altă parte şi să locuiască cu chirie, deoarece banii nu le ajung şi pentru analizele periodice ale fetei şi pentru întreţinerea unei case şi pentru şcolarizarea copilelor, având în vedere că fata cea mare e acum la liceu, iar cea mică va începe în toamna aceasta clasa întâi.

Mai au de aşteptat

Primăria a explicat că, deşi Mariana Oprea a depus dosarul încă din 2002, mai are de aşteptat aproape un an până va primi o casă pentru familia sa. „Cererea doamnei Oprea pentru obţinerea unei locuinţe sociale a fost aprobată, îndeplinind toate criteriile prevăzute de legislaţia în vigoare. Doamna se află pe o poziţie prioritară pe lista de atribuiri, astfel încât, atunci când vom avea locuinţe sociale disponibile, va primi repartiţie. Cel mai probabil, primele repartiţii pe care le vom face vor fi în cartierul social din Micro 17, a cărui construcţie va începe în curând şi este programată să dureze nouă luni”, arată răspunsul oferit de Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

CITEŞTE ŞI: Atenţie, părinţi! ORĂŞELUL COPIILOR din Ţiglina I - PERICOLE şi capcane la tot pasul!

Citit 1590 ori Ultima modificare Marți, 19 August 2014 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.