Al cincilea computer–tomograf din Galaţi, la Spitalul Militar

Al cincilea computer–tomograf din Galaţi, la Spitalul Militar
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Începând de ieri, în incinta Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Aristide Serfioti” din Galaţi funcţionează un computer-tomograf de generaţie nouă. Aparatul se află în garanţie, este produs de prestigioasa firma japoneză Hitachi Medical Systems şi aparţine Centrului de Diagnostic Medimage.

Punerea în funcţiunea a unui nou computer tomograf era necesară în cadrul Spitalului Militar, dat fiind faptul că investigaţiile medicale care se realizează cu ajutorul său sunt, de multe ori, cele mai utile în stabilirea unui diagnostic precis. În Galaţi mai erau încă patru computere-tomograf, dar nici unul destinat asiguraţilor Casei  Apărării Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (OPSNAJ).

Mai multe detalii privind aparatul medical ne-a oferit directorul Centrului de Diagnostic Medimage, dl. Mihai Teodorescu. Am aflat, astfel, că timpul de scanare a zonei investigate cu noul computer-tomograf este scurt, de circa 30 – 45 de secunde şi că gradul de iradiere este „atât de mic pe cât este necesar”.

O astfel de investigaţie poate fi repetată după circa 3 luni. În plus, imaginile captate cu ajutorul computerului-tomograf pot fi prelucrate ulterior şi se poate realiza, printre altele, reconstrucţia tridimensională a unora dintre zonele investigate.

Odată cu punerea în funcţiune a celui de-al cincilea computer-tomograf din oraş, investigaţiile de acest tip le sunt mai accesibile pacienţilor gălăţeni, indiferent de afecţiunea de care suferă.

Citit 7471 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.