S-a încheiat "sezonul" DEBRANŞĂRILOR. Încă 3.000 de familii au renunţat la serviciile APATERM

S-a încheiat "sezonul" DEBRANŞĂRILOR. Încă 3.000 de familii au renunţat la serviciile APATERM
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Oficial, sistemul public de termoficare mai are la Galaţi 61.000 de clienţi, însă există surse care indică faptul că raportările nu ar fi conforme cu realitatea


Cei care nu au avut posibilitatea până acum să-şi instalşeze centrale termice de apartament nu o vor mai putea face până în primăvara viitoare. Apaterm a anunţat oficial că, de la începutul acestei săptămâni, a început operaţiunea încărcării instalaţiei de termoficare şi efectuarea probelor de etanşeitate pe reţelele de alimentare cu agent termic secundar. "Acest demers are ca scop pregătirea reţelei de termoficare pentru începerea unui nou sezon de încălzire", anunţă oficialii companiei.

Cei care vor continua să se debranşeze, fără acordul scris al celor de la Apaterm, sunt pasibili de amenzi usturătoare.

CITEŞTE ŞI: Calcule pentru la iarnă/ Mai ieftin cu CENTRALĂ TERMICĂ, decât cu APATERM

"În conformitate cu prevederile articolului 54, aliniatul 1 din legea nr.325/2006, golirea instalaţiilor de către utilizatorul/consumatorul serviciului în vederea executării unor modificări sau reparaţii fără acordul scris al operatorului serviciului şi al asociaţiei de proprietari, cu excepţia cazurilor de avarii sau de forţă majoră, se sancţionează cu amenzi de la 500 la 1.000 de lei", mai informează Apaterm.

Din ce în ce mai puţini clienţi

Datorită modului în care a fost condusă această societate în ultimii zece ani, numărul celor branşaţi la sistemul centralizat de furnizare a agentului termic a scăzut cu aproape o treime.

În perioada decembrie 2013 - februarie 2014, aproximativ 2.000 de gălăţeni au renunţat la serviciile Apaterm, în timp ce din martie până în iulie au mai ieşit din sistem încă 800 de apartamente. De abia la sfârşitul acestei luni se va face o statistică clară a numărului abonaţilor ieşiţi din sistemul public de termoficare.

Conform cifrelor oficiale, din 2004 până în vara anului 2014 numărul abonaţilor Apaterm a scăzut de la 88.000 până la 61.000. Din nou, aceste cifre sunt doar cele oficiale. Neoficial însă, lucrurile stau şi mai rău pentru societatea aflată deja în insolvenţă. Surse din Apaterm susţin că oprirea căldurii petrecută iarna trecută, cât şi nesiguranţa arătată de autorităţi în această vară, privind modul în care se va furniza agentul termic în această iarnă, ar fi redus numărul clienţilor Apaterm până aproape de 50.000.

CITEŞTE ŞI: DATORNICII APATERM vor fi daţi pe mâna Electrocentrale. CĂLDURA Galaţiului, în aer!

Citit 2736 ori Ultima modificare Joi, 18 Septembrie 2014 19:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.