DATORNICII APATERM vor fi daţi pe mâna Electrocentrale. CĂLDURA Galaţiului, în aer!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

DATORNICII APATERM vor fi daţi pe mâna Electrocentrale. CĂLDURA Galaţiului, în aer!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În cazul în care Electrocentrale va reuşi să preia creanţele Apatermului, sentinţele judecătoreşti ar putea fi puse în executare * Peste două mii de familii riscă să fie aruncate în stradă


În această săptămână a avut loc o adunare generală a creditorilor Apaterm, distribuitorul agentului termic din Galaţi. În urma acestei şedinţe, reprezentanţii celor de la Electrocentrale, care este şi cel mai mare creditor al Apaterm, au obţinut o modificare a planului de reorganizare. Această modificare a planului de reorganizare va intra efectiv în vigoare abia după ce instanţele de judecată îşi vor da acceptul.

Una dintre prevederile modificării planului de reorganizare prevede ca Apatermul să-şi cedeze creanţele către Electrocentrale. Ce înseamnă acest lucru, de facto? Cei de la Electrocentrale îi vor putea executa silit pe datornicii Apaterm, iar aceştia din urmă se pot trezi în stradă. În acest moment, Apaterm are nu mai puţin de 2.261 de sentinţe definitive şi irevocabile împotriva proprietarilor rău-platnici.

CITEŞTE ŞI: Cum pot SCĂPA ASOCIAŢIILE DE DATORIILE la APATERM

Sinan Mustafa, reprezentantul firmei Maestro SPRL Constanţa, desemnată de instanţă să conducă Electrocentrale, a fost cât se poate de rezervat în declaraţii. "Într-adevăr, a existat o adunare generală a creditorilor în care s-a modificat planul de reorganizare al celor de la Apaterm. În momentul în care instanţa îşi va da girul pe el, vom putea discuta mai pe larg", a spus acesta.

Pe de altă parte, firma din Constanţa nu a renunţat la planul de a le ridica dreptul de administrare celor de la Apaterm. "Noi ne dorim în continuare să le ridicăm dreptul de administrare, din cauză că felul în care această societate este administrată ne nemulţumeşte profund. Pentru a realiza acest lucru, ne vom adresa în continuare instanţelor judecătoreşti", a mai spus Sinan Mustafa. "Avem mai multe discuţii cu Consiliul Local Galaţi şi vrem să găsim o cale comună de a eficientiza sistemul de termoficare în Galaţi", a mai precizat acesta.

Cristian Istrate, cel care a fost "uns" luni în funcţia de administrator al Apaterm, spune că situaţia nu ar fi chiar atât de sumbră. "Vrem să facem în aşa fel încât să evităm falimentul ambelor societăţi. Este destul de devreme pentru a vorbi despre o soluţie. În acest moment, toate părţile implicate fac calcule, pentru a se putea găsi un numitor comun", a declarat acesta pentru "Viaţa liberă".

Totuşi, administratorul Apaterm a dat şi un orizont de timp gălăţenilor în ceea ce priveşte aflarea soluţiilor găsite de cele două societăţi şi de Primărie. "Noi spunem că vom continua activitatea. Până pe 15 octombrie vom putea spune, negru pe alb, care este soluţia găsită", a mai spus Cristian Istrate.

Primăria jură că va fi căldură

În cursul zilei de miercuri, 17 septembrie 2014, a avut loc la Primărie o nouă rundă de negocieri între municipalitate şi Apaterm pe de o parte şi Electrocentrale pe de altă parte.

CITEŞTE ŞI: Calcule pentru la iarnă/ Mai ieftin cu CENTRALĂ TERMICĂ, decât cu APATERM

”Facem eforturi susţinute pentru a identifica soluţiile cele mai eficiente de asigurare a termoficării Galaţiului în iarna care se apropie. Înţelegem că locuitorii oraşului, care depind de sistemul centralizat de termoficare, au nevoie de apă caldă şi căldură în case la iarnă şi tocmai de aceea suntem în contact permanent cu toţi factorii de decizie aici, pe plan local, dar şi la nivel de Guvern şi ministere, pentru a le asigura o iarnă liniştită. Singurul lucru pe care li-l cerem este să îşi plătească facturile la termoficare lună de lună, pentru că numai aşa putem asigura continuitatea furnizării agentului termic. Fac din nou apel la populaţie să îşi plătească datoriile curente la întreţinere. Nu există sistem în lumea aceasta care să funcţioneze fără plată. Oricâte soluţii am găsi noi pentru asigurarea termoficării oraşului şi oricât de moderne şi eficiente ar fi acestea, fără plată sunt sortite eşecului”, a declarat primarul Marius Stan.

Pe de altă parte, unul dintre cei mai buni specialişti în administraţie din Galaţi, prof.dr. Liviu Coman Kund, susţine că situaţia a scăpat deja de sub orice control.

"Eu nu văd o soluţie viabilă pentru Apaterm. Chiar dacă Electrocentrale va executa creanţele, se pune întrebarea: Cine va arunca în strada, în prag de iarnă, peste două mii de oameni?", a spus acesta pentru "Viaţa liberă".

CITEŞTE ŞI: Cum poţi SCĂPA de PENALITĂŢILE la Apaterm

Citit 4148 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Septembrie 2014 19:48

13 comentarii

 • postat de antiista
  Luni, 29 Septembrie 2014 22:12
  5.13.176.***
  In primul rand Apatermul , dupa parerea mea este o firma capusa, are o armata de ,,politicieni" si ,,gospodine" care asteapta sa incaseze leafa si bonurile de masa....mai nou fac contactele de debransare de la sistemul centralizat contra comision si tipa la asociatii ca din cauza datornicilor nu isi incaseaza leafa.
  Pai in primul rand la Apaterm daca injuri paznicul ai injurat directorul sa nu mai vorbim de angajarile masive facute de o intreprindere falimentara.....Sunt doar interese....mai mult firma capusa ISTA are o formula de calcul la care au lucrat doar profesori in matematici, nu te lamureste nimeni, acea formula se calculeaza doar la Bucuresti,cica...
  Interesat a fost cand am constatat ca toti angajatii de la ISTA si Apaterm au centrale proprii de apartament doar noi dobitocii platim salariile acestor scarnavii
  Cea mai buna solutie centrala si la baie cu ISTA si Apatermul !!!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Neculaie Moromete
  Vineri, 19 Septembrie 2014 20:32
  84.117.45.***
  As vrea sa stiu daca acest produs suburban care isi spune - @ corleone IP 5.13.168.12 - , stie ca cel pe care il jigneste sistematic si cu lipsa de bun simt - domnul George Cubasa - , nu mai este director la Apaterm de patru ani si ca intre timp au mai fost numite trei ciudatenii , administratori cu puteri mult mai mari decat directorii :


  Adriana Stratulat - frustrata profesional , inapta managerial , incasatoare de doua lefuri / luna.

  Didi Dumitru - ospatar , prapastie manageriala , recuperator inapt , leafa mare .

  Cristian Istrate - sa iti spuna mai intai ce gaura a lasat in bilantul anului 2005 , la Apaterm , cand a fugit , dupa numai un an de functie politica .

  Asa ca te invit , de astazi domnul meu , sa judeci , inainte sa vorbesti

  Ca te faci de ras .......prostule !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  0
  1
  Raportează
 • postat de boase
  Joi, 18 Septembrie 2014 20:42
  94.176.183.***
  Corleone , sw-GEO te saluta .
  0
  0
  Raportează
 • postat de corleone
  Joi, 18 Septembrie 2014 17:24
  5.13.168.***
  Apaterm este pusculita PSD prin infractorul Cubasa,via D.Nicolaie.Administratorul judiciar sa-si faca treaba ca si Judecatorul sindic asa cum prevede Legea 85/2006 rep.
  Dar in subsolul apaterm este o intelegere intre fostul ..NICOLAIE si Actualul STAN,sa nu scoata la suprafata hotiile,toate atent supravegheate de NICA si Saghian.Cuza cochetariile lui STAN cu PSD via UNPR.
  Galateni va fura baietii acestia si Dvs, votati ....USD+UNPR+PC ...ILIESCU,PONTA,VOICULESCU,...reflectati.
  0
  7
  Raportează
 • postat de Marius
  Joi, 18 Septembrie 2014 13:27
  5.13.231.***
  Dom' inginerule, daca taceai filozif te numeai! De cand ai tu in grija gazul Romaniei daca va ajunge sau nu de nu poti dormi noaptea de grija asta?
  Stii tu de ce moare cainele? Ia documenteaza-te asa inginereste si vezi daca ti se potriveste si tie!
  19
  4
  Raportează
 • postat de Baba Galactica, fosta Ispravitu dupa boul de Mitica, Ijdileanu cand eram cu polenul fecioriei, ijdeleanca din Ijdileni actual legala si cu acte beton pe numele - Doamna Galactica - membra fesene-fedesene-pesede din 90 dar si in Consiliul Parohial
  Joi, 18 Septembrie 2014 12:03
  92.80.140.***
  Baba Galactica, fosta Ispravitu dupa boul de Mitica, Ijdileanu cand eram cu polenul fecioriei, ijdeleanca din Ijdileni actual legala si cu acte beton - dupa divort - pe numele - Doamna Galactica - membra fesene-fedesene-pesede din 90 dar si in Consiliul Parohial si de ma va chema Baba Datornica, nu-i bai ... io votez pe pesedeu - dau la notaru Ciuca, moarta sa putrezesc la propriu, imi exprim doleanta pentru pesede inca 8-10 plebiscite dupa ce ma vor consuma viermii la coca-cola - din 90 sunt cu domnul Iliescu ca cu Mitica sudor in argon adica nu betiv si cu Bashescu si zic, nu crez ca ma lasa aistia cum m-a lasat Mitica, a divortat boul din prea mare scarba despre mine ca eram cu treling si bigudiuri, trup si suflet cu domnu' ponta si cu domnu faslaru ... ficatii lui si ficatii mei, el cu beutura carcalete, coniac la halba cu bere fifty-fifty si io in Consiliul Parohial cu craciun costica se va vedea pricina, care nu mai posteaza dintre noi doi, treb'e c-a fost ofiter acoperit, ne zice Bashescu tot dar la cat noroc am io, nu se putrezesc bigudiurile in capu' meu veci, zic io ca Mitica e ala, prea e prieten in blocu L - blocul de pe Domneasca, Romarta Veche, acum sediul lu pintea, Montana, fosta florarie pe colt acum sereleu a lu mortu de la casa de schimb nova-impex si etc - Mitica, cu domnu Jora, prieten domnul Jora cu boul de Mitica si intimi la un pahar de Chambord Royal, cohiba si fete despre ce valori de jeguri sunt prin Galati privind politica !!
  5
  3
  Raportează
 • postat de vasile
  Joi, 18 Septembrie 2014 11:00
  5.13.151.***
  Sa-i multumim fostului primar Nicolae (deh, tot PSD-ul) care aparea pe la TV si zicea ca datoriile vechi vor fi radiate, urmand sa se stabileasca legislativ de la ce nivel se vor aplica. Nu mai plangeti dupa sistemul centralizat de distributie a caldurii, la Braila acesta este deja inmormantat cu parastase si n-au murit oamenii. De fapt plang tot cei care s-au obisnuit sa capuseze sistemul de stat fie distribuitorul (Apaterm) fie beneficiarii (locatarii restantieri) care cu un ajutor de la primarie si cu scoaterea calorimetrului de pe calorifer o duc bine pe spinarea catorva fraieri care inca mai cred in cinste. Sa ne gandim cum naiba se plateste caldura mai putin fara calorimetre iar cu ele mai mult daca nu sunt facute "magarii" de unii romani care acum plang eventuala disparitie a sistemului prin care primeau servicii gratuite pe spinarea altor fraieri.
  De asemenea propun scoaterea tevilor de apa rece, calda si de caldura pe casa scarii si montarea apometrelor si calorimetrelor la intrarea in apartament, aceasta fiind singura solutie de stopare a furtului si de a opri rapid si eficient orice locatar/proprietar care nu-si plateste datoriile.
  1
  12
  Raportează
 • postat de SUS CAPUL.....OAMENI BUNI!!!!!!
  Joi, 18 Septembrie 2014 10:01
  84.117.45.***
  MINCIUNI !!!! MINCIUNI!!!! MINCIUNI !!!!

  SI IATA DE CE

  1. O societate care de aproape un an, nu mai vinde nimic ......nu va mai recupera in vecii vecilor nimic. Vezi Apaterm.

  2. O alta care traieste doar pe spatele primeia, cu utilaje (pardon , doar unul si ala din 1960), plina de ifose si incapabila sa se administreze singura . Vezi Electrocentrale..

  3. Primari si Consilii Locale care nici acum 5ani ,nici acum 2 ani ,si nicia zi , nu au avut si nu au timp sau bani sa se ocupe si de alte solutii, mai serioase ,pentru apa calda si caldura pacalitilor sortii din acest oras desi firme prestigioase le-au oferit credit furnizor ( ce-i drept fara spaga .....).

  4. In rest o ciorba de alde :

  Sinan ( nu stiu cine i-o fi spus baietasului astuia fara capatai in Galati, ca ce pricepe la toate si poate conduce orice ......pana si producerea de curent electric ori termoficarea )

  Istrate ( care n-ar face rau sa rasfoiasca bilantul anului 2005 al Apatermului , sa vada ce prostioare a lasat acolo , inainte sa-l promoveze Durbaca sef la Electrocentrale , spre alte prostioare. Asa-i ca n-ati stiut dragi cititori ? Asta ca sa nu se uite altii si sa-l intrebe public.

  Liviu Kund (ne cunoastem de prea mult timp , ca sa nu pot spune raspicat ca personaju' ,lesne plimbator de hartii judetene , nu are nici cea mai mica experienta practica , desprinzandu-se din pagina de ziar " Vax Albina ").

  CONCLUZIE PERSONALA

  1. Bine captusiti cu centrale de calitate , diriguitorii urbei , nu vor da doi bani pe frigul inghitit de galateni in aceasta iarna

  2. Peste 50%di blocurile incalzite centralizat , de voie ori de nevoie in asa zise "zone unitare " , au subsolurile in AVARIE sau cu tevi dezizolate , iar alimentarile verticale si caloriferele sunt INFUNDATE "

  3. Apatermul si Electrocentralele in loc sa-si dea oamenii afara sau sa execute silit proprietarii , mai bine ar intra sa repare aceste lucruri . OAMENII AR PLATI SI REPARATIILE SI DATORIILE .

  4. Si terminand in spiritul articolului : - Electrocentrale , va fugi ca dracul de tamaie in ce priveste preluarea la executare a datornicilor .

  II CREDETI PROSTI ? NU !!! SUNT DOAR PUTUROSI !!!!!!

  Si mai socotiti un lucru : - Daca pentru evacuarea a doua familii amarate , ieri in strada Moruzi a fost necesara toata floarea cea vestita, a mascatilor Politiei Locale (atentie ... stateau abuziv !!!) dar pentru evacuarea a peste 2000 de PROPRIETARI cu acte in regula , platitori de taxe si impozite , cate divizii de bocancari , implatosati , sunt necesare .

  Si astia toti bineinteles ca trebuie sa fie cu taxele si intretinerea la zi !!!!!!! PAI NU !!!! CORECT !!!!!

  (pamflet)
  1
  21
  Raportează
 • postat de inginerul
  Joi, 18 Septembrie 2014 09:31
  86.127.209.***
  Sunt 63000 de apartamente incalzite cu agent termic de la APATERM.
  3000 de apartamente n-au platiit factura de multi ani.
  Sacrificam 3000 de proprietari de apartamente( si nu toti sunt fara posibilitati) sau tot sistemul de incalzire ?
  Daca toate apartamentele din Romania vor avea centrala individuala va avea Romania gaz pentru toate ?
  De bine de rau la Electrocentrale Gl cazanele pot functiona si cu pacura in cazul lipsei gazului metan.
  Strategia energetica a Romaniei nu poate fi tratata de amatori.
  8
  11
  Raportează
 • postat de Nu-i rău, prin insolvența Electrocentralelor se va șterge datoriile de către guvern și oamenii rămân în apartamente fiind cazuri grave sociale.
  Joi, 18 Septembrie 2014 09:26
  80.97.242.***
  Păi nu-i rău, procedeul insolvență stil Adamescu poate funcționa, adică Electrocentrale în insolvență, deci ca de obicei se vor șterge datoriile de guvern, că așa s-a făcut până acum și oamenii rămân în apartamente. Toate astea pentru a evita un mare scandal social și apoi mai vedem cum se rezolvă încălzirea în Galați, poate cu centrale termice de apartament montate și puse în funcțiune gratis ca-n Brăila.
  2
  9
  Raportează
 • postat de valeleu
  Joi, 18 Septembrie 2014 06:05
  5.13.220.***
  Poza asta ne arata niste blocuri din Noul Galati (cumva cartierul Dunarea, recent restructurat urban), sau este de prin Africa?Frumos ce sa spun, nu de alta dar primarul fotbalist ,nu are nici o vina ,pentru ca s-a ajuns aici?Sau Apaterm,nu este in subordinea primariei,acolo unde sub mana lui ,pupaza aia de Stratulat,lua salariu lunar 290 milioane vechi,plus o prima de 600 milioane anuale,sa-si injecteze botox,pentru ca era o nulitate completa.Cum sa-i executi silit pe astia,pentru ca daca si-ar face niste bordeie,ar avea conditii mai bune ca aici.
  1
  26
  Raportează
 • postat de M. Stan
  Joi, 18 Septembrie 2014 05:11
  84.117.42.***
  Dormiti linistiti galateni, ca mafia imobiliara pisd-ista cu cemtrul in constanta lucreaza pentru voi prin apaterm !De fapt, mafia lor lucreaza in toata tara, pentru bobor !
  4
  27
  Raportează
 • postat de marean
  Joi, 18 Septembrie 2014 03:10
  188.25.79.***
  Nu o sa se intample absolut nimic la iarna
  Campania electorala rulzzzz !!!
  6
  26
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.