ANALIZE GRATUITE pentru sute de persoane din Corod

ANALIZE GRATUITE pentru sute de persoane din Corod
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

230 de adulţi şi 30 de copii din comuna Corod şi-au putut face gratuit analize şi controale medicale chiar la ei în localitate. Acest lucru a fost posibil datorită unei echipe de voluntari bucureşteni şi gălăţeni, care au ajuns la sfârşitul săptămânii trecute la Corod. Analizele de sânge au constat în hemogramă completă, biochimie, glicemie, colesterol, trigliceride şi testare pentru virusurile hepatice B şi C. Consulturile medicale au fost oferite de medici dermatologi, oftalmologi, cardiologi şi ORL-işi. De asemenea, oamenii au putut face şi ecografii abdominale.

"Printre problemele comunităţii pe care noi le-am sesizat a fost şi faptul că foarte mulţi oameni suferă de afecţiuni cardiace, în special de hipertensiune arterială necontrolată medicamentos şi de cardiomiopatii ischemice. Lăsată fără tratament, hipertensiunea poate duce oricând la apariţia unui accident vascular cerebral", ne-a spus Alexandra Ion, organizatorul evenimentului.

Echipa de voluntari a fost formată din 25 de studenţi la medicină şi din 16 medici, toţi membri ai caravanei "Împreună pentru sănătatea rurală". Acţiunea care a avut loc la Corod face parte dintr-un proiect naţional al Societăţii Studenţilor în Medicină din Bucureşti.

CITEŞTE ŞI: Cât te costă să-ţi faci analizele periodice

Citit 926 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Octombrie 2014 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.