Unii studenţi au votat pentru prima oară, decişi să schimbe ceva

Unii studenţi au votat pentru prima oară, decişi să schimbe ceva
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă, în anii trecuţi, tinerii preferau să stea în casă şi să comenteze pe reţelele de socializare, ei au decis, de data aceasta, că e timpul să schimbe ceva şi au conştientizat că reprezintă o forţă. Unii dintre ei, însă, abia acum au căpătat dreptul de a vota, aşa că s-au aflat în faţa urnelor pentru prima oară.

Livia, studentă în anul I la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, a votat pentru prima oară şi spune că e un drept pe care a aşteptat cu nerăbdare să îl exercite. „Consider că fiecare cetăţean dornic de a dispune de o serie de drepturi ar trebui să-şi asume şi anumite responsabilităţi. Votul este una dintre principalele responsabilităţi ale cetăţeanului. Este simplu să fii cetăţean pasiv, să-ţi arunci nemulţumirile în stânga şi-n dreapta, dar dacă doreşti să schimbi ceva cu adevărat trebuie să fii parte a schimbării. Eu votez pentru că mă gândesc la generaţiile trecute, care au luptat ca noi, cei de astăzi, să ne bucurăm de votul universal”, ne-a spus tânăra.

Nicoleta, studentă în anul I la Facultatea de Jurnalism din Galaţi, spune că, deşi nu e primul an când merge la vot, speră ca, de această dată, alegerea ei să conteze. „Sper ca viitorul preşedinte al ţării, oricine va fi el, să respecte Constituţia, să fie elegant în exprimare, să fie obiectiv, să nu se lase atins de corupţia care există în ţară şi să realizeze că România are nevoie de investiţii masive şi reale pentru a creşte”.

Există, însă, şi tineri care au ales să nu voteze, aşa cum există şi bătrâni care au preferat să stea acasă în ziua alegerilor. Motivaţia lor este mereu aceeaşi: „Oricum nu iese cine vreau eu!”

Citit 960 ori Ultima modificare Duminică, 02 Noiembrie 2014 19:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.