Încă trei BLOCURI vor fi REABILITATE TERMIC pe bani europeni

Încă trei BLOCURI vor fi REABILITATE TERMIC pe bani europeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un nou contract de finanţare europeană pentru creşterea performanţei energetice a trei blocuri de locuinţe, Y5, Y6 şi Y7 din cadrul Asociaţiei de proprietari nr. 518, a fost semnat de către primarul Marius Stan.

Blocurile respective vor beneficia de lucrări de anvelopare exterioară, de izolare a casei scărilor, de înlocuire a tâmplăriei vechi cu tâmplărie de tip termopan, de termohidroizolaţie a teraselor şi de reabilitate a conductelor de apă caldă şi căldură din subsol, termenul limită de finalizare fiind decembrie 2015. Valoarea este 3,17 milioane de lei, din care 1,74 milioane lei sunt fonduri europene nerambursabile, iar restul este contribuţia municipalităţii şi a asociaţiei de proprietari beneficiare. Locatarii celor trei blocuri vor plăti facturi la încălzire cu cel puţin 40 la sută mai mici ca până acum.

"Aceste trei blocuri sunt situate la intrarea în Galaţi dinspre Brăila. E o modalitate eficientă de a moderniza şi înfrumuseţa intrările în oraş, care, după cum se poate vedea cu ochiul liber, nu au constituit o prioritate pentru administraţiile trecute. Îmi doresc foarte mult ca şi celelalte asociaţii de proprietari situate pe axele de intrare în Galaţi să ne devină parteneri pentru a atrage noi fonduri europene la acest capitol”, a declarat primarul Marius Stan.

Primăria a atras până acum de la Uniunea Europeană 8,27 milioane de lei pentru proiecte de creştere eficienţei energetice a blocurilor, iar Galaţiul este singura unitate administrativ-teritorială din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est care a obţinut fonduri europene nerambursabile pentru acest gen de proiecte.

Citeşte şi: Galaţiul, singurul din Regiunea Sud-Est care a ACCESAT bani europeni pentru REABILITARE TERMICĂ

Citit 1338 ori Ultima modificare Marți, 25 Noiembrie 2014 19:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.