Zeci de mii de petarde și pocnitori, CONFISCATE în două zile

Zeci de mii de petarde și pocnitori, CONFISCATE în două zile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu câteva zile înainte de Anul Nou, perioada legală pentru utilizarea elementelor pirotehnice, poliţiştii de la Arme au confiscat o cantitate uriaşă de materiale expozibile destinate distracţiei de Revelion de la comercianţi care nu aveau dreptul să le vândă.

Prima captură a fost făcută la târgul din Tudor Vladimirescu, unde au fost depistate nu mai puţin de opt persoane cu vârste cuprinse între 17 şi 51 de ani care vindeau diferite obiecte pirotehnice fără a avea autorizaţie.

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării, înainte să ajungă la cumpărători, 441 baterii de artificii, 235 baghete cu 30 de focuri, 2.902 petarde şi 4.320 de pocnitori.

Depozite de petarde la Tecuci

Alte trei descinderi care au avut loc luni, la prima oră, în tot atâtea locaţii din zona Tecuciului, au scos la iveală aproape 70.000 de elemente pirotehnice care ar fi trebuit să ajungă pe piaţă în zilele următoare, deşi cei care le deţineau nu se preocupaseră să îşi obţină documentele necesare pentru o corectă punere în circulaţie.

”Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 143 artificii, 68.541 petarde şi 728 baterii de artificii.  Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept”, explică cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Astfel de acţiuni vor avea loc şi în zilele următoare.

Citit 2280 ori Ultima modificare Luni, 29 Decembrie 2014 16:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.