CADOUL DIN CUTIA DE PANTOFI/ Generozitatea gălăţenilor s-a dublat

CADOUL DIN CUTIA DE PANTOFI/ Generozitatea gălăţenilor s-a dublat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dacă anul trecut s-au împărţit 1.000 de cutii de cadouri, în 2014 campania Shoebox a ajuns la 2.200 de pachete


Cea de-a opta ediţie a campaniei Shoebox a ajuns la final. În Ajun de Crăciun, mai mulţi voluntari gălăţeni au fost la diverse şcoli, centre de plasament, dar şi prin satele gălăţene pentru a împărţi bucurie în rândul copiilor.

Încă de la 1 decembrie, gălăţenii au fost impulsionaţi să doneze jucării, hăinuţe, dulciuri, obiecte şcolare pe care să le ofere cadou unei familii nevoiaşe. Cadourile au fost strânse până la jumătatea lunii decembrie, iar cu trei zile înainte de Crăciun au început distribuirile. Câţiva tineri voluntari şi-au asumat rolul de Moş Crăciun şi au mers să le ducă darurile copiilor. Zâmbetele de pe faţa acestora au fost adevărata magie a cutiei de pantofi.

Voluntarii au fost la centre şi şcoli din oraş, dar şi în mai multe sate din judeţul Galaţi, precum Cuca, Folteşti, Stoicani, Găneşti, Aldeşti, Vlădeşti, Movileni, Şerbeştii Vechi, Negrea, Şendreni, Braniştea, Schela, Măstăcani, Drăculeşti, Balinteşti, Chiraftei, Fileşti, în judeţul Vaslui (Pogoanele) şi judeţul Brăila (Titcov, Frecăţei, Agaua). Mai mult de atât, 74 de cutii s-au îndreptat către Republica Moldova, în colaborare cu UNICEF România. Astfel, gălăţenii au dovedit că sunt dispuşi să facă sărbătorile mai frumoase şi pentru cei care nu îşi pot permite anumite lucruri, precum dulciuri sau haine mai arătoase.

300 de pachete vor fi distribuite în ianuarie

Aceasta a fost abia a treia ediţie a „Cadoului din cutia de pantofi” la Galaţi, dar deja se observă o creştere a interesului gălăţenilor. În primul an, s-au adunat doar 650 de cadouri, în al doilea an puţin peste 1.000, iar acum s-a ajuns la 2.200, adică dublu. Prin această campanie, mii de copii din judeţul Galaţi au primit, pentru prima dată, un cadou doar al lor, pregătit cu dragoste, cu atenţie, de către cei care au înţeles că a dărui zâmbete este un lucru de nepreţuit.

„E un sentiment unic să faci un copil fericit, să îl vezi cum sare în sus de bucurie atunci când primeşte cutia, chiar dacă nu conţine mare lucru. Dar, pentru ei, ce e acolo e dragoste. N-ai cum să nu fii fericit când eşti voluntar la astfel de campanii”, spune Corina, o fată care a ajutat la împărţirea cadourilor.

 

 

Cei care au participat la campanie pentru prima dată, ca voluntari, au fost uimiţi de volumul de muncă foarte mare, de responsabilitatea pe care şi-au asumat-o. Cei „mai mici”, liceenii, au rămas foarte impresionaţi de condiţiile precare de viaţă ale multor familii la care au fost cu daruri. Toţi cei care s-au implicat în campanie spun că au trăit o experienţă de neuitat şi că ar lua-o de la capăt oricând.

Copiii care au primit cadourile au fost, evident, cei mai fericiţi. Ei au tresărit de bucurie şi surprindere şi au desfăcut cadourile cu entuziasm.

Din cele 2.200 de cadouri, au mai rămas aproximativ 300 de cutii, care vor fi împărţite după data de 5 ianuarie.

Citit 953 ori Ultima modificare Marți, 30 Decembrie 2014 11:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.