VESTE ÎNCURAJATOARE pentru gălăţenii cu hepatită C: Un nou TRATAMENT va fi disponibil în lunile următoare

VESTE ÎNCURAJATOARE pentru gălăţenii cu hepatită C: Un nou TRATAMENT va fi disponibil în lunile următoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un tratament inovator care promite să revoluţioneze tot ceea ce ştiam despre tratamentul hepatitei C a fost aprobat zilele acestea la nivelul Uniunii Europene. În cadrul studiilor clinice, acesta a vindecat între 95 şi 100 la sută dintre pacienţii cu forma cronică a acestei boli, considerată până de curând incurabilă.

Comisia Europeană a acordat autorizaţia de punere pe piaţă a tratamentului exclusiv oral şi fără interferon, compus din două medicamente, care vindecă hepatita cronică de C, genotip 1 (GT1). Tratamentul a fost aprobat pentru administrare cu sau fără ribavirină (RBV), inclusiv pentru cei cu ciroză compensată a ficatului, pentru bolnavii coinfectaţi HIV-1, dar şi pentru pacienţi aflaţi în tratament substitutiv al dependentei de opiacee şi pentru cei care primesc transplant hepatic. În plus, unul dintre medicamente a fost aprobat în combinaţie cu ribavirină pentru pacienţii cu hepatită C cronică genotip 4 (GT4). Aprobarea vine după evaluarea prin procedură accelerată făcută de Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA), procedură destinată medicamentelor de interes major pentru sănătatea publică.

Medicamentele sunt aşteptate să ajungă în România peste aproximativ trei luni. Pasul următor care trebuie făcut este obţinerea preţului pentru ţara noastră, iar potrivit legii procedura durează 90 de zile. Medicii estimează că 25.000 de gălăţeni sunt infectaţi cu virusul hepatic C.

Citeşte şi: Zeci de mii de gălăţeni au virusurile hepatice B şi C

Citit 1276 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Ianuarie 2015 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.