Peste 1.000 de gălăţeni au fost prinşi, în 2014, muncind "la negru"

Peste 1.000 de gălăţeni au fost prinşi, în 2014, muncind "la negru"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cursul anului 2014, inspectorii de muncă au descoperit, în urma controalelor efectuate, 1.029 de persoane care lucrau „la negru”, de trei ori mai multe decât în 2013, când au fost depistaţi 311 oameni care munceau fără forme legale.

"Numărul a crescut atât de mult pentru că la începutul anului trecut am descoperit la un hipermarket aproximativ 780 de persoane fără contracte de muncă. Angajaţii au declarat că oamenii erau zilieri, dar din punctul nostru de vedere aceştia nu aveau contract individual de muncă. Am sesizat organele penale şi suntem în proces cu angajatorul. Nu aveam cum să dăm alte detalii legate de acest caz", a explicat Ionel Petrea, şeful Inspectoraului Teritorial de Muncă Galaţi.

Dacă vorbim de angajatori, în aceeaşi perioadă, cei de la ITM au identificat 110 patroni care au folosit forţa de muncă fără încheierea contractului individual de muncă. În urma abaterilor constatate, inspectorii au dat amenzi în valoare de peste 1,5 milioane de lei. Şi angajaţii care acceptau să lucreze „la negru” au fost sancţionaţi: doi muncitori au primit o amendă de câte 1.000 de lei pentru că s-au opus controlului şi nu au avut un comportament civilizat faţă de inspectori.

Citit 701 ori Ultima modificare Duminică, 01 Februarie 2015 23:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.