Prof. Mircea Cozmîncă, Doctor Honoris Causa la Galaţi

Prof. Mircea Cozmîncă, Doctor Honoris Causa la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a omagiat ieri, 1 iunie, personalitatea profesorului Mircea Cozmîncă, în cadrul unei ceremonii de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa. Profesorul ieşean este unul dintre cei mai importanţi colaboratori ai Facultăţii de Mecanică de la Universitatea „Dunărea de Jos”, fiind mentorul a zeci de cadre didactice din oraşul de la Dunăre, de-a lungul a câteva decenii de „înfrăţire”.

„De-a lungul anilor, între specialiştii Universităţii din Galaţi şi cei ai instituţiei ieşene s-au dezvoltat relaţii de sprijin reciproc, de încurajare, de investire a unor eforturi comune în direcţii de interes reciproc sau naţional. La dezvoltarea acestor relaţii a contribuit în mare măsură domnul profesor Mircea Cozmîncă. De ospitalitatea şi căldura sufletească a profesorului ieşean au beneficiat toţi colegii gălăţeni ajunşi la Iaşi, în contextul unor manifestări ştiinţifice, al susţinerii unor teze de doctorat, al unor vizite de studiu sau al obţinerii unor referinţe, la un moment dat”, a spus, în Laudatio, prof. dr. Iulian Bîrsan, prorector al Universităţii „Dunărea de Jos”.

Vizibil emoţionat de cuvintele frumoase pe care le-au rostit toţi cei care au luat cuvântul în cadrul ceremoniei, prof. dr. Mircea Cozmîncă le-a mulţumit colegilor de la Galaţi pentru onoarea de a i se conferi titlul de Doctor Honoris Causa.

„Sunt copleşit realmente de atenţia care mi se acordă, trebuie să mulţumesc celor care au făcut această propunere. E un titlu pe care trebuie să îl împart cu toţi colegii de la Iaşi şi Galaţi”, a spus prof. dr. Mircea Cozmîncă.

Citit 1559 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.