Cum ne afectează lipsa spaţiilor verzi. IATĂ părerea psihologului

Cum ne afectează lipsa spaţiilor verzi. IATĂ părerea psihologului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cu siguranţă, lipsa spaţiilor verzi din oraş, asociată cu poluarea masivă şi cu ritmul alert al vieţii citadine are efecte negative asupra psihicului locuitorilor din oraş. Contactul redus cu natura constituie un factor care contribuie la creşterea nivelului de stres, la apariţia sau agravarea problemelor emoţionale (depresii, atacuri de panică, incapacitate de autocontrol, etc), la accentuarea stărilor de agitaţie psihonervoasă sau la creşterea gradului de agresivitate.

Efectele nocive ale absenţei spaţiilor verzi din mediul urban îi afectează atât pe adulţi, cât şi pe copii. "Copiii din Galaţi manifestă o nevoie profundă de a se afla în relaţie directă cu natura. În cadrul exerciţiilor de relaxare pe care le fac cu cei mici, aceştia descriu imagini liniştitoare, imagini care îi fac fericiţi. În descrierile lor apar în mod spontan elemente din natură precum ”câmpul verde”, ”copacul înflorit”, ”marea”, ”muntele”. Iar dacă aceştia au nevoie de a se afla în contact cu natura, pentru a fi liniştiţi şi fericiţi, probabil că nu ar trebui să ne mire numărul tot mai mare de copii care sunt agitaţi sau neatenţi”, ne-a declarat Olivia Sîntoma, psiholog.

Pentru a evita depresiile, dar şi multe alte probleme de sănătate ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a ne arunca gunoiul pe stradă, dar şi să încercăm să ne implicăm în proiecte pentru salvarea naturii.


 

Citit 3577 ori Ultima modificare Marți, 07 Aprilie 2015 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.