ACUZAŢIILE unei familii de gălăţeni: "A MURIT după ce a luat o BACTERIE DIN SPITAL"

ACUZAŢIILE unei familii de gălăţeni: "A MURIT după ce a luat o BACTERIE DIN SPITAL"
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi s-a autosesizat şi a demarat o anchetă după ce familia unui gălăţean a adus acuzaţii grave Spitalului Judeţean „Sf. Apostol Andrei”. Acuzaţiile vin după ce Viorel Cristian a murit pe un pat de spital din Bucureşti, din cauza infectării cu o bacterie.

Bărbatul a fost internat la Spitalul Judeţean din Galaţi, pentru că acuza dureri abdominale. A fost operat de pancreatită, iar medicii au spus familiei că totul a fost o reuşită. În ciuda asigurărilor medicilor, la scurt timp, bărbatul a început să se simtă din rău şi a revenit la spital. Aici a fost dus la stabilizare, iar, la câteva zile după internare, familia a solicitat transferul pacientului la Bucureşti, la Spitalul Fundeni.

"La a doua internare, medicul m-a întrebat ce a făcut soţul meu că este o legumă. După ce i-au făcut analize şi l-au consultat mi-au spsu că nu mai are nicio şansă. Aşa am decis să îl ducem la Bucureşti. Aici i s-au făcut din nou analize şi s-a descoperit că este infectat cu o bacterie. Cu siguranţă a luat-o de la Galaţi, pentru că nu avea când să o ia într-o singură zi la Fundeni. Este vorba despre clostridium difficile", ne-a explicat Maria Cristian, soţia bărbatului decedat.

Mai mult, medicul din Bucureşti le-a reproşat celor din familia Cristian că nu au spus despre acestă bacterie. "Doctoriţa ne-a spus că cei de la Galaţi au păcălit-o şi nu au spus nimic despre această bacterie, care se ia din spital. Ne-au dat imediat afară din salon, au dezinfectat şi ne-au trimis la "Victor Babeş". Medicii din Bucureşti ne-au explicat că această bacterie i-a agravat boala şi de aceea a murit", ne-a povestit şi fiul bărbatului, Gabriel Cristian.

DSP s-a autosesizat, spitalul aşteaptă plângere

Certificatul constatator al decesului întăreşte cele susţinute de membrii familiei Cristian. Documentul atestă, la cauzele decesului, infectarea cu bacteria "clostridium difficile".

În timp ce conducerea Spitalului Judeţean aşteaptă o plângere din partea familiei pentru a demara o anchetă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi s-a autosesizat.

"DSP va trimite echipe de control pentru prelevarea de probe din sectoarele vulnerabile, pentru stabilirea încărcăturii microbiene. În urma aflării rezultatelor, se vor lua măsurile legale", a precizat medicul Valentin Boldea, din cadrul DSP Galaţi.

Din păcate, acesta nu este unicul caz, iar preşedintele Colegiului Medicilor, medicul Aurel Nechita, susţine că România nu este singura ţară cu probleme. "Dacă am gestiona la fel ca toate celelate ţări problema, prin raportare, fără frică de Sanepid, totul ar fi mult mai bine. Raportarea acestor infecții interioare de spital este obligatorie, dar există teama de amenzi", a explicat Aurel Nechita.

Citit 5271 ori Ultima modificare Joi, 28 Mai 2015 00:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.