Începe DEMOLAREA magaziilor şi a solariilor neautorizate din Micro 39

Începe DEMOLAREA magaziilor şi a solariilor neautorizate din Micro 39
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

* Mai mulţi gălăţeni şi-au construit, pe drumul de centură, solarii, magazii sau chiar şi-au improvizat locuinţe, fără a avea autorizaţie de construire * Nu mai puţin de 20 de persoane au fost deja notificate să demoleze * Totodată, toate persoanele care au contracte de închiriere în zonă vor trebui să îşi măsoare terenurile, pentru a stabili dacă suprafeţe ocupate coincid cu cele din contract


Municipalitatea le-a dat gălăţenilor în sistem de chirie terenuri pentru grădini de zarzavaturi, în Micro 39, pe Drumul de Centură, iar gălăţenii şi-au ridicat cocioabe.

Nu mai puţin de 200 de gălăţeni au închiriat teren de la Primărie, pe Drumul de Centură, în zona cuprinsă între Lukoil, Talcioc şi Galgros. Numai că, chiar dacă, în conformitate cu contractele de închiriere, le-a fost dat în folosinţă terenul cu destinaţia de grădini, potrivit Primăriei, unii dintre aceştia şi-au construit ilegal, fără autorizaţie de construire, magazii, solarii, grupuri sanitare, dar şi-au improvizat şi locuinţe. Mai mult decât atât, Primăria ne informează că anumiţi chiriaşi şi-ar fi însuşit mai mult teren decât prevede contractul, iar unele persoane folosesc o parte din terenuri fără a avea încheiat un contract de închiriere, ceea ce a atras atenţia Curţii de Conturi.

Terenuri măsurate, acte verificate

Potrivit Primăriei Galaţi, Curtea de Conturi a impus să fie verificate toate contractele de închiriere, pentru a vedea suprafeţele real ocupate. Din cei 200 de chiriaşi, au fost notificaţi doar 40 pentru a-şi măsura terenurile, dar în final, toţi vor trebui să facă acest lucru.

„Nu există o investiţie propusă, se pune în aplicate o decizie a organelor de control, respectiv Curtea de Conturi. Terenul din zona respectivă este deţinut cu contract de închiriere, contract care s-a reînnoit anual până în anul 2012, după care s-a introdus clauza că „contractul îşi menţine valabilitatea până când una dintre părţi îşi exprimă intenţia de reziliere”. Primăria nu doreşte rezilierea contractelor, ci doar respectarea clauzelor contractuale de către chiriaşi, în sensul reglementării suprafeţelor de teren însuşite de chiriaşi peste nivelul suprafeţelor prevăzute în contractele de închiriere”, arată o informare a Primăriei Galaţi.

20 notificaţi de demolare, urmează alţi 20

Compartimentul de Închiriere, Concesionări şi Vânzări din cadrul Primăriei Galaţi a cerut Poliţiei Locale să verifice legalitatea construcţiilor de pe terenurile închiriate cu destinaţia grădini la 40 de persoane fizice, respectiv 40 de parcele, dar să identifice şi persoanele care folosesc o parte din terenuri fără a avea contracte de închiriere. Până acum, poliţiştii locali au dispus intrarea în legalitate prin desfiinţare şi aducere a terenului la forma iniţială, în termen de 30 de zile, la un număr de 20 de persoane, în caz contrar, construcţiile vor fi demolate pe cale administrativă şi pe cheltuiala chiriaşilor. În perioada care urmează vor fi notificaţi şi ceilalţi 20 de chiriaşi.

„Deoarece este necesar un timp îndelungat pentru efectuarea cercetărilor pentru identificarea persoanelor care folosesc celelalte 20 de parcele rămase neverificate, acţiunea poliţiştilor locali este în desfăşurare, urmând să fie dispuse măsuri şi în aceste cazuri”, mai arată informarea Primăriei.

Foto Nicoleta Onofrei

Citit 6610 ori Ultima modificare Marți, 09 Iunie 2015 00:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.