Anton Pann şi “Miracolul cuvintelor”, la Şcoala 31

Anton Pann şi “Miracolul cuvintelor”, la Şcoala 31
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De ani buni, la Şcoala Gimnazială 31, „Gh. Munteanu”, un cenaclu literar al elevilor sub patronajul lui Anton Pann scoate mici talente la lumină. Cea mai apropiată modalitate de manifestare a lor este chiar revista şcolii, „Miracolul cuvintelor”, ajunsă la numărul 9.

Condusă de scriitorul Teodor Parapiru şi avându-i ca redactori coordonatori pe scriitoarele Mariana Parapiru şi Camelia Mocanu, profesoare de limba şi literatura română, revista, editată cu modestele mijloace de care dispune şcoala, este scrisă în totalitate de elevi şi pentru elevi. Un interviu cu scriitorul Năstase Marin, prezent la una dintre şedinţele cenaclului „Anton Pann”, este realizat de un grup de „cenaclişti”, ceea ce înseamnă că munca în echipă este aici o prioritate.

Sub genericul „Şcoala din sufletul meu” sunt publicate admirabile, uneori chiar prin naivitatea lor, creaţii în versuri şi proză ale elevilor. Anca Călugăru, clasa a IV-a B, semnează  „Cuibul meu”, Oana Caramfil, clasa a V-a A, scrie despre „Parfumul prieteniei şi al armoniei”, Cătălin Pintilie, clasa a VI-a B, urcă pe „Treptele… raiului pământesc”, iar Ionel Stănescu, clasa a VI-a C, semnează poezia „Un cuvânt magic”.

Cu o „Picătură de rouă” cochetează Cristina Oancea, clasa a VI-a B, „Izvor de înţelepciune” titrează Georgiana Tăbăcariu, clasa a VI-a A, iar despre „Paradisul copiilor” scrie Andreea Rădăcină, clasa a VI-a A.

Sunt mulţi elevi talentaţi care semnează sub creaţiilor lor de început, uneori stângace, alteori surprinzătoare prin puritatea gândirii şi scrierii. Cu litere de-o şchioapă, este tipărit articolul Claudiei Muşală, clasa a VII-a B, „Univers plin de farmec”. 

Revista publică lista premianţilor la Concursul literar „Ziua mamei”, organizat în şcoală şi se încheie cu „Stropi din înţelepciunea copiilor”, pe tema „Cele patru anotimpuri”. Cât despre „Miracolul cuvintelor” se poate spune că a ajuns la anotimpul maturităţii…

Citit 2296 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.