Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
10 comentarii

Veste bună pentru cinefili. În această seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor (CCS), începe seria celor nouă filme, atât româneşti, cât şi străine, fie pentru copii, fie pentru adulţi, pe care reprezentanţii CCS şi cei de la  Asociaţia „Galaţi, oraşul meu", le-au pregătit pentru gălăţeni în perioada 3 - 19 iulie. Iată ce puteţi vedea în primele trei zile.

Vineri, „Patimile Mariei”

De la ora 18,30, puteţi vedea drama „Patimile Mariei”, de Dietrich Brüggemann, câştigătoare al Ursului de Argint pentru scenariu la Berlinala 2014, ce prezintă povestea unei copile de 14 ani, a cărei familie face parte dintr-o comunitate de catolici fundamentalişti. Maria trăieşte într-o lume modernă, însă inima ei îi aparţine lui Iisus. Vrea să-L urmeze, să devină sfântă şi să ajungă în ceruri, precum sfinţii-copii despre care i s-a tot povestit. Maria va traversa 14 etape aşa cum Iisus a făcut 14 opriri pe drumul Golgotei şi îşi va atinge în cele din urmă scopul. Debutanta Lea van Acken este fenomenală în rolul Mariei şi impresionează profund în rolul fetei de 14 ani sufocată de religia strictă, precum şi de dorinţa de a-şi atinge scopul. Filmul în sine este la fel de radical ca subiectul său, construit din 14 cadre fixe, lungi, ce îl determină pe spectator să contemple interacţiunile de pe ecran într-un mod cu totul diferit de cel tradiţional. Biletul costă 10 lei.
 

Sâmbătă, producţie românească

Pe 4 iulie, tot seara de la ora 18,30, la rula filmul dramatic românesc „Poziţia Copilului”, regizat de Călin Peter Netzer, produs de Ada Solomon şi lansat în 2013 în cinematografele din România. Pelicula vorbeşte cu emoţie, dar şi cu umor, despre relaţia dintre o mamă dominatoare şi fiul ei adult. Este un film despre traumele sufocării copiilor prin dragoste, despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii copiilor. În acelaşi timp, lungmetrajul este o radiografie a „high-class-ului” românesc contemporan, vorbind despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Distribuţia este formată din Luminiţa Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Vlad Ivanov, Mimi Brănescu, Cerasela Iosifescu şi Adrian Titieni. Filmul a câştigat premiul Ursul de aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, pe 16 februarie 2013, precum şi premiul pentru cel mai bun film la Festivalul de la Namur pe 4 octombrie 2013. Biletul costă, de asemenea, 10 lei.

Duminică, relaxare cu cei mici

După două drame, este timpul de un film relaxant, ce aminteşte tuturor de copilărie. Duminică, 5 iulie, de la ora 11,00, părinţii şi bunicii sunt aşteptaţi să-i aducă pe cei mici să descopere aventurile lui „Tom Sawyer”. „El este un băiat care nu se gândeşte decât la farse, spre marea supărare a mătuşii sale Polly, alături de care puştiul şi fratele său vitreg, Sid, locuiesc în micul St. Petersburg, pe fluviul Mississippi. Deşi nu-l poate ţine în frâu, Polly e hotărâtă să-l transforme pe Tom într-un om responsabil şi cumsecade. Însă alături de prietenul Huck Finn, Tom Sawer face numai năzbâtii. Numai o fată cu totul ieşită din comun îl poate ţine pe puşti departe de năzdrăvănii: domnişoara Becky Thatcher, fiica noului judecător din St. Peterburg, de-abia sosită în oraş. Tom e în stare de orice pentru a o impresiona cu fapte eroice” – acesta poate fi rezumatul lui „Tom Sawyer”, un film care poate fi amuzant chiar şi pentru adulţi. Biletul costă cinci lei.

Tichetele pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor, de luni până vineri, între orele 9,00 şi 17,00.

Citit 7754 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Iulie 2015 10:50

10 comentarii

 • postat de Adrian Sâmbătă, 11 Iulie 2015 17:39 5.13.182.*** Link la comentariu
  0
  0

  Diana daca esti proasta nu mai incepe sa comentezi si sa te dai interesanta pe acest site. In primul rand nu se cumpara carti la V.A Urechia. Se imprumuta. In al 2-lea rand nu cred ca ai fost la Promenada Mall din Braila sa vezi cate masini cu numar de GL sunt in parcare pentru cinematograf. Iti sugerez sa te duci sa iti faci legitimatie la biblioteca ca sa vezi cum functioneaza sistemul. Daca vrei sa cumperi iti sugerez libraria pe care sunt ferm convins ca nu ai vizitat-o pana acum. Succes!

  Raportează
 • postat de crystal Vineri, 03 Iulie 2015 19:57 95.76.32.*** Link la comentariu
  0
  1

  corect, ..exemplu :.numarul migrantilor muncitori nepalezi care au murit pe santierele din Qatar este estimat la peste 4000. Si continua sa creasca deoarece au de ridicat UN ORAS INTREG care nu exista inca oficial , Lusail, pentru World Cup pana in 2022.

  Daca eram macar jumatate de avansati cat Germania poate ne cautau mai multi africani sa ne faca un cinematograf in 3 zile ca Iisus.

  Raportează
 • postat de pt crystal Vineri, 03 Iulie 2015 17:48 89.137.230.*** Link la comentariu
  2
  1

  Pai aia din occident ridica un bloc cu 50 de etaje in doua saptamani pt ca folosesc forta de munca din estul europei si asia si exploateaza si colonizeaza tarile din est, asia, africa de asta au si bani si forta de munca ieftina.

  Raportează
 • postat de crystal Vineri, 03 Iulie 2015 17:35 95.76.32.*** Link la comentariu
  1
  3

  si ne intoarcem inapoi in anii 90 cand se rulau filme video pe casete si era ingramadeala, lumea statea pe scaune si se uita la televizor. Filmele de pe casete erau traduse de Irina Margareta Nistor si rulau pe la : sediul PNL de langa universitate, Casa de Cultura, etc.

  @Robert Popescu
  Noile filme se vad cel mai bine in sali speciale ,chiar 3D dar e foarte scumpa constructia unei astfel de sali si biletul la fel o sa fie foarte scump.
  Poate un burtos de pe la Consiliu caruia nu ii mai incape burta in jeepul cumparat cu bani ilegali o sa isi permita sa faca o astfel de sala si atunci sa vezi ce bani frumosi va spala in acel cinematograf. Si n-o sa poata sa il inchida nimeni nici pe el si nici pe sala lui de spalat bani (singurul cinema din oras), ca asa e in romania..politicienii paduchiosi se screm sa faca un cinematograf de ani buni iar in occident se ridica un bloc de 50 de etaje in 2 saptamani.

  Raportează
 • postat de diana Vineri, 03 Iulie 2015 17:17 89.137.230.*** Link la comentariu
  3
  3

  Bai maxim nu te mai asa pe tine ca nu te duceai tu la casa de cultura a sindicatelor la biblioteca si vezi doamne nu mai e biblioteca acolo ca daca vrei sa citesti carti te duci la v.a. urechea sai iti cumperi deci lasa figurile si ipocrizia iar cei care se plangeau ca nu au cinema in oras vreau sa ii vad imbulzindu-se la bilete la film acum zilele astea la casa de cultura a sindicatelor iar daca nu se duc sa nu mai ceara cinema in Galati ca nu are rost sa cheltui bani pt o cladire noua pt unii care doar vorbesc dar nu se duc. Sunt sali destule in oras unde se poate face proiectie de filme. Imbecililor!

  Raportează
 • postat de Robert Popescu Vineri, 03 Iulie 2015 12:30 91.208.234.*** Link la comentariu
  2
  5

  Filmele din 2015 au efecte speciale de un cu totul alt nivel fata de alea din 1995.
  In alta ordine de idei in 1995 in galati erau 7 cinematografe... deci nu exista comparatie..

  Raportează
 • postat de krystyan Vineri, 03 Iulie 2015 11:14 86.127.209.*** Link la comentariu
  6
  6

  Parca suntem in anii 90 cand se dadeau filme pe oriunde! Totusi suntem in 2015 ! In alte orase se vad filme noi. Rau am ajuns sa fie stire ca ruleaza undeva filme. Nu cred ca se inghesuie lumea, fiindca nu are de ce, totusi suntem in 2015, dar din pacate in Galati = 1995.

  Raportează
 • postat de Anda Vineri, 03 Iulie 2015 10:47 92.80.188.*** Link la comentariu
  6
  7

  cinefil, ti se pare ca o camera cu un TV ceva mai pare e tot aia cu un IMAX sau o sala de cinema serioasa?
  Si filmele astea din copilarie se compara, cel putin ca popularitate, cu cele mai noi aparitii?

  Raportează
 • postat de cinefil Vineri, 03 Iulie 2015 09:32 5.13.132.*** Link la comentariu
  9
  11

  Ei acuma sa vedeti ...!!! Va fi inbulzeala la bilete ...!!! Cei care plangeau prin presa si pe Facebok ca nu au cinema in Galati si vor cinema ar trebui sa ia cu asalt casele de bilete ! Dar credeti ca va fi asa ??? Mai vorbim ...!!!

  Raportează
 • postat de maxim Vineri, 03 Iulie 2015 08:49 109.103.162.*** Link la comentariu
  1
  7

  se poate afla de ce a fost evacuata biblioteca din incinta Casei de cultura a sindicatelor? Era singura urma de cultura din acea cladire.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.