ATENŢIE! Jumătate dintre mărcile de pâine feliată conţin E-uri

ATENŢIE! Jumătate dintre mărcile de pâine feliată conţin E-uri
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Românii sunt cei mai mari consumatori de pâine din Uniunea Europeană. În aceste condiţii, este important de ştiut că multe dintre sortimentele de pâine de pe rafturile magazinelor conţin până în cinci E-uri, în funcţie de producător. Deşi autorităţile spun că aditivii alimentari sunt aprobaţi ca fiind siguri pentru consum, nu strică să cumpăraţi produsele preferate în cunoştinţă de cauză.

În cadrul unui studiu recent, voluntarii Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor (ANPCPPS) din România au verificat 20 de sortimente de pâine feliată comercializate în ţara noastră.

Astfel, potrivit adevărul.ro, aceştia au constatat că E-uri se găsesc în pâinea feliată din măciniş integral de grâu GoodMills România (cinci E-uri), în toastul integral Kaufland România (două E-uri), în toastul integral România Hypermache (un E), în pâinea la tavă din făină Integrală Boromir (trei E-uri), în pâinea integrală feliată Dobrogea Grup (un E), în pâinea aleasă cu faină integrală Karamolegos Bakery România (două E-uri), în toastul cu făină integrală Karamolegos Bakery România (două E-uri), în pâinea cu făină integrală Karamolegos Bakery România (patru E-uri), în toastul cu făină integrală Vel Pitar (cinci E-uri) şi în pâinea toast Integral Titan (patru E-uri).

Vestea bună este că în urma analizei s-a demonstrat că jumătate din produse sunt lipsite de E-uri, spune Sorin Mierlea, preşedintele ANPCPPS, de asemenea citat de publicaţia amintită. Specialiştii afirmă că pâinea este aliment de bază în România, adăugând că se mănâncă 97 de kilograme de pâine pe cap de locuitor într-un an, în timp ce în Marea Britanie doar 14 kilograme de pâine pe cap de locuitor pe an.

Citit 1730 ori Ultima modificare Vineri, 24 Iulie 2015 11:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.