Galaţiul rămâne fără apă caldă pentru trei săptămâni

Galaţiul rămâne fără apă caldă pentru trei săptămâni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De la începutul săptămânii viitoare, toţi locuitorii din municipiul Galaţi rămân fără apă caldă * Restricţia operează timp de trei săptămâni * În acest interval, Electrocentrale şi Apaterm continuă revizia propriilor reţelele *

„Alimentarea cu apă caldă de consum va fi întreruptă în toate cartierele municipiului Galaţi începând de luni, 7 iunie, până pe data de 30 iunie”, a declarat Mircea Ispas, directorul de producţie al societăţii de distribuţie a apei calde şi a căldurii Apaterm SA.

Pentru gălăţenii din centrul oraşului, aceasta este prima şi singura dată când rămân fără apă caldă în 2010. În schimb, concetăţenii lor din celelalte cartiere s-au obişnuit deja să-şi încălzească apa la aragaz, ca să se spele, căci ei au mai rămas fără apă caldă, câte 11 zile, în ultimele două luni.

Primii au fost cei din cartierul Dunărea, unde furnizarea de apă caldă a fost oprită în intervalul 12-23 aprilie. Au urmat cei din Ţigline şi din Siderurgiştilor-Vest, în perioada 3-14 mai, şi cei din nordul oraşului, în intervalul 17-28 mai.

Atunci, producătorul de agent termic Electrocentrale Galaţi şi distribuitorul de apă caldă şi căldură Apaterm au efectuat revizia instalaţiilor de distribuţie din acele cartiere.

Acum, însă, apa caldă va fi oprită în tot oraşul pentru că Electrocentrale va efectua revizia instalaţiilor din interiorul centralei de pe platforma siderurgică ArcelorMittal Galaţi. Şi Apaterm va mai interveni, izolat, la propriile reţele în perioada 7-30 iunie.

Revizia reţelelor de termoficare din oraş are loc anual şi îi lasă pe gălăţeni fără apă caldă mai mult de 800 de ore. În schimb, la Brăila apa caldă nu este oprită ani la rând.

„Anul trecut şi acum doi ani nu am oprit deloc alimentarea cu apă caldă”, a declarat directorul CET Brăila, Ionel Pătraşcu.

Motivul? „De câţiva ani, noi facem reviziile din mers. Anul acesta, de exemplu, am oprit apa caldă în două cartiere, pentru trei săptămâni. În rest, nu oprim”, a explicat Ionel Pătraşcu.

Citit 3966 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.