Timpul petrecut în drum spre serviciu va fi inclus în programul de lucru

Timpul petrecut în drum spre serviciu va fi inclus în programul de lucru
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Curtea Europeană de Justiție (CEJ) a decis că timpul petrecut în drum spre serviciu, și de la serviciu spre casă va fi considerat timp efectiv de muncă, scrie The Independent, citat de Forbes România.

Mai exact, acest timp pe care un angajat îl petrece în drum spre serviciu va fi inclus în programul de lucru.

Această decizie va fi aplicată în toate țările membre ale Uniunii Europene și se adresează angajaților care nu au un punct fix de lucru, precum electricienilor, instalatorilor sau reprezentanților de vânzări, în contextul în care munca acestora include deplasări în fiecare zi.

CEJ a anunțat și că, este necesar ca un angajat care nu are un punct fix de lucru să munceacă aproximativ 48 de ore pe săptămână, incluzând drumul parcurs.

Decizia vine în urma unui caz adus în instanță în Spania, când compania de sisteme de securitate Tyco a hotărât să-și închidă birourile regionale, iar angajații au fost nevoiți să parcurgă distanțe mai lungi pentru a ajunge la serviciu.

Citit 6042 ori Ultima modificare Marți, 15 Septembrie 2015 00:20

2 comentarii

 • postat de gigione24
  Marți, 15 Septembrie 2015 07:12
  5.13.193.***
  Mda! Multumesc se spune!
  2
  2
  Raportează
 • postat de gigione24
  Luni, 14 Septembrie 2015 22:53
  5.13.193.***
  Super jignire! Viata libera imi sterge comentariile fara sa le citeasca! Am semnalat o greseala de de redactare pe care nici macar nu ati corectat-o! Ati scris ,,anagajatilor"! Cautati voi unde!
  2
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.