Opoziţie la DRUMUL PRIN CURTEA Poliţiei de Frontieră din Galaţi. VEZI dacă se va mai AMENAJA această CALE DE ACCES

Opoziţie la DRUMUL PRIN CURTEA Poliţiei de Frontieră din Galaţi. VEZI dacă se va mai AMENAJA această CALE DE ACCES
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Surprinzător, artera de legătură dintre bulevardul Dunărea şi strada Victor Vâlcovici, prin curtea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, pe care Primăria Galaţi trebuie să o amenajeze în următorii cinci ani, îi nemulţumeşte pe unii gălăţeni. Este vorba despre locatarii unei scări de bloc din apropiere, care nu sunt deloc încântaţi, aceştia considerând că străpungerea le va aduce un trafic neplăcut.

Autorităţile sunt, însă, ferme şi susţin că investiţia se va realiza: „Un oraş se gestionează din punct de vedere al majorităţii, nu al minorităţilor", ne-a declarat administratorul public al Galaţiului, Aurel Vlaicu.

Despre realizarea acestui drum prin curtea Poliţiei de Frontieră aţi citit de nenumărate ori în ziarul "Viaţa liberă". După cinci solicitări ale Consiliului Local, prima formulată în 2005, celelalte în perioada 2013-2015, Guvernul României a atribuit suprafaţa de teren de care Primăria Galaţi are nevoie pentru a realiza un drum de acces prin curtea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră. Dar cu o condiţie. Guvernul a impus un termen pentru a realiza investiţia, altfel ne ia pământul înapoi. Pentru mai multe DETALII, CLICK AICI.

Citit 2104 ori Ultima modificare Vineri, 02 Octombrie 2015 16:47

9 comentarii

 • postat de minoritarul Stanescu
  Sâmbătă, 03 Octombrie 2015 08:13
  109.166.130.***
  Deci am priceput asa:
  Majoritatea bate minoritatea; haoleo!
  In raport cu galatenii, Navrom Bac e majoritar;
  Se da liber la starpit puradeii care nu-s in tarc ci pe strada; in acest sens, e evident ca un TIR ar face o treaba mai misto decat un Haudi.
  1
  4
  Raportează
 • postat de Zdrang.
  Sâmbătă, 03 Octombrie 2015 07:49
  213.233.85.***
  In timp ce în orașele civilizate traficul greu este împins cat mai in afară, când până și traficul ușor este condiționat, totul pentru limitarea poluării de orice fel și asigurarea sigurantei si confortului cetățenilor, in Noul Galați totul e de-a-ndoaselea: se caută și se impun soluții de a introduce traficul greu prin cartiere avand grja ca nu care cumva sa fie deranjate interesele celor cu bacul; totul, bineînțeles, cu sprijinul unei "majorități" din care unii chiar ar fi încântați dacă câțiva copii scăpați in stradă ar fi pulverizați de un TIR.
  Ideea e ca traficul greu n-are ce căuta prin oraș (nici pe Oțelarilor, nici pe Dunarea).
  2
  6
  Raportează
 • postat de Bravo
  Sâmbătă, 03 Octombrie 2015 00:13
  5.13.254.***
  Chiar asa! Nu mai mai pot parca locatarii din zona masinile in mijlocul drumului asa cum se intampla acum...asta ar fi nemultumirea!
  8
  10
  Raportează
 • postat de mircea
  Vineri, 02 Octombrie 2015 23:38
  82.76.8.***
  Acolo este un parc in stanga. Zilnic 100 de copii cu parinti trec strada ca sa ajunga in parc, dar si copii singuri. Nu este nici o trecere de pietoni semnalizata si au fost zeci de accidente de cand a fost inchisa strada Stadionului, din fericire nici unul mortal.Ce credeti ca o sa se intample cand prin fata parcului va trece traficul greu? In plus zona e plina de masini parcate si pe stanga si pe dreapta, va trebuia probabil luat teren din parc si transformat in parcare...... De ce nu ne punem intrebarea logica : Ce cauta traficul greu prin mijlocul unui oras? Raspunsul: ca sa faca Navrom Bac bani in continuare. Inca de pe vremea lui Ceasca se preconiza mutarea trecerii cu bacul in afara orasului in zona Auchan. Dar la noi in Romania binele cetateanului nu e mai presus decat binele smecherillor ca ei fac legea.
  1
  11
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Vineri, 02 Octombrie 2015 22:26
  5.13.183.***
  Politia de frontiera nu e unitate militara. Era pe vremea granicerilor.
  Respectiva curte e o mare parloaga, depozit de masini confiscate si camp de buruieni.
  Unitatea militara e jos,. Nu știu daca mai e de marina, dar inca e unitate militara si nu are legatura cu terenul PF. Si fie vorba intre noi, modelul sovietic cu unitati militare in oras a trecut...
  Traficul greu de la bac trece pe Otelarilor.
  Daca se face drumul nu va mai ocoli 100 de metri ci va trece drept si va iesi la sensul giratoriu de la iesirea spre Braila. Si vor fi afectate de trafic mult mai putine scari de bloc decat acum. Da nah, pentru cativa pensionari deranjati ar trebui inchis tot orasul ca sa doarma ei bine la prânz. Iar copii din cate stiu ar trebui sa se joace pe trotuar sau in parc. Nu pe strada. Cei vaccinati.
  Cei ne vaccinati pot sa se joace si pe strada.
  7
  14
  Raportează
 • postat de Un contribuabil
  Vineri, 02 Octombrie 2015 21:03
  78.97.221.***
  Va rog sa introduceti si sa votati in Consiliul Local o hotarare prin care nu se vor mai plati taxe locale de la anu'. Cu siguanta ca majoritatea cetatenilor va fi de acord cu o astfel de hotarare.
  P.S. iar minoritatea sa aiba posibilitatea sa faca donatii la bugetul local.
  3
  12
  Raportează
 • postat de Traian Vuia catre Aurel Vlaicu
  Vineri, 02 Octombrie 2015 20:42
  213.233.101.***
  Bai figurantule plin de lozinci, ce naiba administrezi tu?
  Pai daca e vorba ca majoritatea intotdeauna are dreptate in fata minoritatii, ce crezi c-ar dori majoritatea galatenilor:
  Sa treaca traficul greu prin oras, prin mijlocul cartierelor de locuinte, prin zone pline de copii, cu toate neajunsurile ce decurg din asta (trafic aglomerat, poluare, zgomote, trepidatii, potential ridicat de accidente, etc) sau sa fie deviat prin afara orasului?
  A, dar asta ar insemna sa trebuiasca mutat bacul mare; si uite cum, in fata unei asemenea optiuni, iti dispare asa zisul curaj, devenind ceea ce esti: o jalnica sluga!
  8
  8
  Raportează
 • postat de radu
  Vineri, 02 Octombrie 2015 20:03
  82.137.12.***
  Asa este, un oras se gestioneaza din punct de vedere al majoritatii, insa se tine cont si de minoritate, mai ales cand aceasta este direct afectata. Cu atat mai mult cu cat si minoritatea plateste taxe si impozite locale, domnule bucurestean!
  10
  11
  Raportează
 • postat de XYZ
  Vineri, 02 Octombrie 2015 19:46
  92.80.134.***
  Dracu'a ai vazut o unitate militara strabatuta de un drum public! Cred ca aia de pe la NATO se cracaneaza de uimire ce talambi au primit printre ei!
  16
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.