SFATURI pentru părinţi, înainte de a-şi trimite copiii la şcoală

SFATURI pentru părinţi, înainte de a-şi trimite copiii la şcoală
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Psihologii au stabilit că la vârsta cuprinsă între trei şi şapte copiii asimilează foarte uşor mesajele părinţilor, ale altor persoane din anturajul familiei şi chiar pe cele de la televizor. Potrivit specialiştilor, această perioadă este esenţială în procesul de educaţie. Tocmai de aceea, înainte de a-şi înscrie copiii la şcoală, părinţii trebuie să ţină cont de câteva aspecte importante.

Atenţie la obiectele vestimentare!

Părinţii, atunci când observă că cel mic are o problemă cu încheiatul nasturilor sau trasul fermoarelor, trebuie să-l îmbrace, cel puţin la început, cu ceva pe bază de elastic sau arici. Asta pentru că, în timpul pauzelor de cinci sau maximum 10 minute, obiectele vestimentare l-ar putea împiedica să ajungă la timp la ore. Pantofii cu şireturi şi catarame pot fi şi ei o problemă la orele de educaţie fizică. Ca să îi fie mai uşor să se echipeze, sunt indicate încălţări cu arici sau modele de tipul espadrile, dacă este cald afară.

Învaţă-l să dăruiască!

Copiii sunt foarte atenţi la detalii. Psihologii spun că un copil care nu oferă nimănui jucăriile sale sau ceva din pacheţelul personal ar putea fi ignorat de ceilalţi. În concluzie, este foarte important pentru părinţi să-şi înveţe micuţul să ofere. Înainte de a merge la şcoală, ar fi indicat să meargă însoţit de părinţi într-un parc, pentru a observa cum se comportă în raport cu ceilalţi copii.

Disciplina este esenţială

Cerinţele şi regulile de la şcoală sunt mult mai stricte decât cele de la grădiniţă. Tocmai de aceea, disciplina este primordială. Deranjatul în timpul orei fără niciun motiv şi hârjonelile din bancă ar putea duce la scăderea notei la purtare. Tocmai de aceea, copilul trebuie învăţat din timp să fie atent şi disciplinat.

Citit 3688 ori Ultima modificare Vineri, 02 Octombrie 2015 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.