AIESEC Galaţi are un nou preşedinte: "Vor fi schimbări în organizaţie"

AIESEC Galaţi are un nou preşedinte: "Vor fi schimbări în organizaţie"
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

"Pentru a avea impact în Galaţi, AIESEC trebuie să fie o organizaţie vizibilă şi implicată în mediul de afaceri, atât cel privat, cât şi cel de stat" - Daniel Carciug, preşedinte AIESEC

De la începutul lunii octombrie, ONG-ul local AIESEC, în care studenţii fac voluntariat şi iau contact cu mediul de afaceri, dar şi cu multe alte instituţii din Galaţi, are un nou preşedinte, în persoana lui Daniel Carciug. Tânărul a fost ales de membrii organizaţiei cu opt voturi din douăsprezece, iar acum anunţă că vor fi schimbări majore în felul în care se vor desfăşura lucrurile. "Îmi doresc ca lucrurile să se schimbe în totalitate faţă de ce s-a întâmplat până acum. Vreau o deschidere mai mare către instituţii, către parteneri, vreau să punem accentul şi pe trimiterea studenţilor gălăţeni să facă voluntariat sau stagii de practică plătite în străinătate şi vreau, în acelaşi timp, ca organizaţia să crească în ochii gălăţenilor", ne-a spus Daniel Carciug.

"Viaţa liberă" a stat de vorbă cu noul preşedinte al AIESEC Galaţi, unul dintre principalele ONG-uri pentru studenţi, despre viziunea sa, despre planurile pentru următorul an şi despre lucrurile care trebuie schimbate în interiorul organizaţiei.

Trei obiective de îndeplinit, într-un singur an

"Când am candidat, am decis să îmi fixez trei obiective realizabile, urmând ca tot ce se face în plus să fie bonus. Îmi doresc ca AIESEC să fie un ONG important în Galaţi, să aibă un impact, iar pentru asta trebuie să lucrăm la schimbarea mentalităţii interne, la creşterea numărului de studenţi care optează pentru stagiile de practică pe care le pot accesa prin AIESEC şi să ne asigurăm un loc important în mediul de afaceri gălăţean. E o provocare, dar sunt încrezător că membrii organizaţiei vor face totul pentru ca aceste obiective să fie îndeplinite", ne-a explicat Daniel.

Chiar dacă, pentru moment, AIESEC nu e un ONG privit cu ochi buni de toţi studenţii, mai mereu sunt câteva sute care îşi doresc să devină membri şi să participe activ la proiecte. "De multe ori, m-am lovit de preconcepţia greşită că în AIESEC nu se face nimic în afară de petreceri. De altfel, asta mi se spunea şi mie înainte să mă alătur organizaţiei, dar lucrurile nu stau aşa. Într-adevăr, oamenii leagă prietenii şi îşi petrec timpul împreună, dar nu suntem o sectă şi nici un club în care membrii doar se îmbată. În AIESEC se munceşte pentru studenţi, cu studenţi, dar şi pentru elevi, pentru că se fac proiecte în care elevii pot avea şansa să înveţe diverse lucruri de la oameni din alte ţări, care vin aici să facă voluntariat", ne-a mai explicat noul preşedinte al organizaţiei.

De ce să aleagă tinerii AIESEC

La această întrebare, Daniel Carciug ne-a oferit două răspunsuri, ambele axate pe lucruri de interes pentru studenţii gălăţeni. "Dacă un student îşi doreşte ca, la finalul facultăţii, să nu aibă doar o diplomă pe care să scrie inginer sau economist sau jurnalist sau mai ştiu eu ce altă specializare, AIESEC îi oferă şansa de a face practică pe propriul domeniu de interes. Avem departamente exact ca într-o companie, iar oamenii lucrează aproape la fel ca acolo. Singura diferenţă este că aici o fac din plăcere şi din dorinţa de a învăţa, iar într-o companie o fac pentru bani. Al doilea motiv pentru care tinerii ar trebui să aleagă AIESEC este reprezentant de stagiile de practică internaţională. Indiferent dacă vorbim despre voluntariat sau despre stagii plătite, tinerii au şansa nu doar să vadă locuri şi oameni noi, ci şi să îşi schimbe mentalitatea. În plus, pot oferi diverselor ţări în care merg o schimbare în percepţia asupra românilor, dacă îşi fac treaba cu responsabilitate".

De la Imagine Leadership la YouthSpeak

Pentru a reuşi să pună faţă în faţă mediul de afaceri local cu studenţii gălăţeni, unul dintre proiectele lui Daniel Carciug ca preşedinte AIESEC va fi să transforme una dintre conferinţele consacrate ale organizaţiei într-un eveniment de proporţii. "Deja, în alte oraşe şi alte ţări, există acest concept, de YouthSpeak. Pentru a exista şi la noi, vom înfiinţa un club de afaceri şi vom face trecerea de la conferinţa Imagine Leadership la acest nou concept, pentru ca tinerii din Galaţi să se apropie de mediul de afaceri şi să îşi sporească, astfel, şansele de angajare într-o companie. Fără o bună colaborare între mediul universitar şi mediul de business, studenţii nu vor şti decât pe alocuri ce şi cum să aleagă pentru viitor", ne-a declarat tânărul.

Daniel Carciug este al 20-lea preşedinte al organizaţiei în Galaţi, ONG-ul fiind înfiinţat în oraşul nostru în 1996, la 48 de ani de la prima apariţie în comunitatea studenţească globală.

Cine este Daniel Carciug

Student la Facultatea de Management, din cadrul FEAA Galaţi

Membru AIESEC de doi ani

Originar din satul Docăneasa

Vârsta: 23 de ani        

Citit 5437 ori Ultima modificare Duminică, 01 Noiembrie 2015 14:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.