Punct de informare interactiv în Pădurea Gârboavele, cu bani europeni

Punct de informare interactiv în Pădurea Gârboavele, cu bani europeni
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Joi, la Pădurea Gârboavele, a fost inaugurat punctul de informare-vizitare, destinat vizitatorilor ariei naturale protejate. Cei care vin la punctul de informare-vizitare pot afla interactiv, printr-un sistem touch screen, informaţii generale despre pădure, dar şi alte repere ale obiectivelor realizate în cadrul proiectului „Conservarea biodiversităţii în Pădurea Gârboavele”.

„Vizitatorii pot descoperi informaţii despre zona de agrement, cât şi despre aria naturală protejată, istoricul pădurii şi, bineînţeles, unde este amplasată pădurea. Mergând spre meniu, putem vedea harta interactivă a Pădurii Gârboavele, de unde puteţi să aflaţi informaţii despre ce a fost realizat în cadrul proiectului (poteci, indicatoare, adăpători, refugii şi panourile publicitare)”, a explicat Laura Angheluţă, din cadrul Consiliului Judeţului Galaţi.

În afară de acest punct de informare, proiectul a inclus amenajarea a 18 kilometri de alei şi poteci, adăposturi pentru oameni, animale, adăpători pentru animale, panouri publicitare cu informaţii despre biodiversitate, speciile de floră şi faună protejate.

Întreaga valoare a proiectului este de 1.336.915 de lei, din care 370.696 de lei contribuţia Consiliului Judeţului Galaţi.

Şefa Centrului pentru Consultanţă Ecologică Galaţi, Petruţa Moisi, a pus problema transportului până la Pădurea Gârboavele, dar şi a faptului că în acest moment Consiliul Judeţului nu asigură şi cazare vizitatorilor care vor să rămână peste noapte în oaza de linişte. În ceea ce priveşte transportul, există un traseu de maxitaxi care pleacă din Piaţa Energiei şi ajunge la Pădurea Gârboavele, dar, potrivit reprezentantei Consiliului Judeţului, Laura Angheluţă, în ceea ce priveşte cazarea singura soluţie, în acest moment, este la privaţi.

Citit 1955 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2015 21:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.