Punct de informare interactiv în Pădurea Gârboavele, cu bani europeni

Punct de informare interactiv în Pădurea Gârboavele, cu bani europeni
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Joi, la Pădurea Gârboavele, a fost inaugurat punctul de informare-vizitare, destinat vizitatorilor ariei naturale protejate. Cei care vin la punctul de informare-vizitare pot afla interactiv, printr-un sistem touch screen, informaţii generale despre pădure, dar şi alte repere ale obiectivelor realizate în cadrul proiectului „Conservarea biodiversităţii în Pădurea Gârboavele”.
„Vizitatorii pot descoperi informaţii despre zona de agrement, cât şi despre aria naturală protejată, istoricul pădurii şi, bineînţeles, unde este amplasată pădurea. Mergând spre meniu, putem vedea harta interactivă a Pădurii Gârboavele, de unde puteţi să aflaţi informaţii despre ce a fost realizat în cadrul proiectului (poteci, indicatoare, adăpători, refugii şi panourile publicitare)”, a explicat Laura Angheluţă, din cadrul Consiliului Judeţului Galaţi.
În afară de acest punct de informare, proiectul a inclus amenajarea a 18 kilometri de alei şi poteci, adăposturi pentru oameni, animale, adăpători pentru animale, panouri publicitare cu informaţii despre biodiversitate, speciile de floră şi faună protejate.
Întreaga valoare a proiectului este de 1.336.915 de lei, din care 370.696 de lei contribuţia Consiliului Judeţului Galaţi.
Şefa Centrului pentru Consultanţă Ecologică Galaţi, Petruţa Moisi, a pus problema transportului până la Pădurea Gârboavele, dar şi a faptului că în acest moment Consiliul Judeţului nu asigură şi cazare vizitatorilor care vor să rămână peste noapte în oaza de linişte. În ceea ce priveşte transportul, există un traseu de maxitaxi care pleacă din Piaţa Energiei şi ajunge la Pădurea Gârboavele, dar, potrivit reprezentantei Consiliului Judeţului, Laura Angheluţă, în ceea ce priveşte cazarea singura soluţie, în acest moment, este la privaţi.

Citit 1736 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2015 21:12

5 comentarii

 • postat de noi
  Sâmbătă, 07 Noiembrie 2015 09:43
  109.102.91.***
  raspuns pentru EU
  doamna M..... nu mai posta prostii
  stim ca spui peste tot ca Gradina botanica e a ta
  ca idee poate
  de construit si de fianlizat insa ANGHELUTA SI GOGONCEA
  laura e laura
  si cred ca trebuie sa ne mandrim cu EA
  asa cum este
  nimeni nu perfect
  asa ca doamna...ciocul mic
  0
  1
  Raportează
 • postat de gigione24
  Sâmbătă, 07 Noiembrie 2015 07:39
  46.97.25.***
  Eu zic sa mergeti intai in aceasta padure pentru o plimbare de relaxare, si dupa ce va veti intalni cu o vulpe, un iepure, un huhurez, o caprioara sau chiar cu un mistret, s-ar putea sa scrieti altceva pe aici!
  1
  3
  Raportează
 • postat de Nelu
  Vineri, 06 Noiembrie 2015 15:26
  89.137.224.***
  Waw! Ce tare ! Cine naiba vine sa viziteze boschetii de la Garboavele ?
  Sunteti penibili.
  370.000 contributie locala. bravo!
  Astea din social arata toate la fel. bieh Moartea pasiunii !
  1
  6
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Vineri, 06 Noiembrie 2015 15:04
  5.12.203.***
  Citi turisti vor poposi la padurea Girboavele? Doar niste sateni de prin comunele apropiate, calare pe magari. Au fost si inca mai sunt multi idioti care folosesc fonduri europene pentru a iesi in fata cu ceva, chiar daca nu e in interesul cetateanului. Poate cei iesiti in strada zilele astea, vor reusi sa-i elimine din institutiile statului, pe toti incompetentii si prostii tirgului.
  1
  7
  Raportează
 • postat de eu
  Vineri, 06 Noiembrie 2015 12:20
  109.166.136.***
  Sifonare de bani europeni pe care sper să nu îi dăm noi înapoi, realizare fără niciun fel de utilitate! Dacă tot e lumea în stradă zilele ăstea,poate o întreabă cineva și pe asta ce calități are în afară de cea de fiică. Lu' ta-su,Dumnezeu să-l odihnească,înțeleg că mai e un pic și i se va face mozoleu pentru faraonica construcție realizată în timp ce 3/4 din populația județului făcea și face și acum treaba mare la groapă.
  2
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.