Unde sărbătorim şi cât costă o PETRECERE DE MAJORAT în Galaţi

Unde sărbătorim şi cât costă o PETRECERE DE MAJORAT în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Înainte de a trimite invitaţii, regula principală este să stabileşti clar bugetul * Pentru o petrecere la restaurant este recomandat să se facă rezervările cu minimum trei săptămâni înaintea evenimentului

Petrecerea de majorat este un moment important în viaţa fiecărui adolescent. Atât sărbătoriţii, cât şi părinţii vor să organizeze un eveniment reuşit, care, peste ani, să trezească doar amintiri plăcute. Bineînţeles, locul şi felul cum se va desfăşura petrecerea de majorat ţin, în mare parte, de resursele financiare. Cert este că inspiraţia şi prietenii adevăraţi şterg orice urmă de plictiseală, indiferent de locul unde este organizată petrecerea: acasă, într-un club sau restaurant, la munte sau la mare.  

Cea mai ieftină variantă

Deşi tot mai puţini adolescenţi aleg să-şi sărbătorească majoratul acasă, această variantă este una dintre cele mai ieftine. Tinerii care vor să-şi scutească părinţii de prea multe cheltuieli pot, cu lejeritate, să organizeze o sărbătoare de neuitat, respectând câteva idei creative.

Foarte important este să se decoreze locul, astfel încât invitaţii să simtă atmosfera de petrecere. Un alt aspect care trebuie reţinut este stabilirea numărului invitaţilor. Bineînţeles, spaţiul din locuinţă nu este atât de mare ca într-un local pentru evenimente. Tocmai de aceea, este recomandat să se trimită invitaţii celor mai apropiate persoane.

Pentru a scăpa de bătăile de cap în privinţa meniului, cel mai simplu este să se opteze pentru mâncărurile tradiţionale specifice zonei. Indicat ar fi să se aşeze bucatele într-un bufet suedez, de unde invitaţii se pot servi uşor. Chiar dacă mâncarea nu este pregătită de bucătari calificaţi, oaspeţii pot fi plăcut surprinşi, dacă se apelează la ornamente culinare.

Cu siguranţă, o petrecere de majorat nu poate avea loc fără muzică. Aceasta trebuie să fie pe placul tuturor şi indicat ar fi ca, înainte de organizarea petrecerii, să se ceară părerea fiecărui invitat. Varietatea genurilor muzicale vor adăuga culoare sărbătorii.

Cheltuielile pentru o petrecere obişnuită de majorat, organizată acasă, cu 15 persoane,  sunt între 700 şi 1.000 de lei. 

Costuri mai mari, dar griji mai mici

Localurile din Galaţi au zeci de oferte pentru clienţi cu diferite gusturi. Preferinţele gălăţenilor pot fi satisfăcute, în funcţie de bugetul personal. De regulă, restaurantele au diverse meniuri, cu trei feluri. Preţul pentru un meniu la un restaurant din Galaţi care organizează petreceri aniversare începe de la 100-150 de lei pentru o persoană şi  poate ajunge la 250 de lei. Acesta include aperitive, preparate din peşte, legume, mixt gril, dar şi câteva băuturi, printre care sucuri naturale, apă, şampanie şi cafea. Aniversările sunt organizate pentru minimum 20 de persoane. În funcţie de capacitatea sălii, se stabileşte şi numărul maxim de invitaţi. Preţul pentru serviciile oferite de un DJ pornesc de la 500 de lei. În privinţa amenajării sălii, sărbătoritul nu are de ce să îşi facă griji, pentru că de acest aspect se ocupă angajaţii restaurantelor.

În meniul restaurantelor nu este inclus tortul. Tocmai de aceea, clienţii vor aduce tortul de la cofetării, prezentând certificatul de calitate. Preţul pentru un tort aniversar de un kilogram porneşte de la 90 de lei. Pentru 10 invitaţi este recomandat un tort de minimum un kilogram şi jumătate. În concluzie, cheltuielile finale pentru pentru o petrecere la local cu minimum 10 invitaţi depăşesc lejer 2.000 de lei.

Aniversare la o pizza

Pentru a marca simbolic majoratul, alături de cei mai dragi prieteni, fără prea multe costuri, o variantă ar fi şi restaurantele sau pub-urile unde se face pizza. Preţurile pentru o pizza mare pornesc de la 16 şi ajung la 24 de lei. La restaurantul Cozy, spre exemplu,  o pizza cu diametrul de 32 de centimetri costă 16 lei. La SummerTime Pub, cea mai ieftină pizza, de 300 de grame, costă în jur de 17 lei. Un alt local unde tinerii îşi pot sărbători majoratul „la o pizza” este şi restaurantul „All Time”, unde preţurile pentru o pizza pornesc de la 17 lei. Desigur, aici se mai adaugă şi costul pentru băuturi şi desert.

Citit 26086 ori Ultima modificare Vineri, 06 Noiembrie 2015 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.