Centrul de Transfuzii Galaţi mai are nevoie de SÂNGE. Cine şi când poate DONA

Centrul de Transfuzii Galaţi mai are nevoie de SÂNGE. Cine şi când poate DONA
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Persoanele cu grupa sangvină AB pozitiv şi AB negativ încă mai pot dona sânge la Centrul de Transfuzii din Galaţi. Acesta solicită ajutorul persoanelor care îndeplinesc condiţiile de admisibilitate la donarea de sânge. Conform acestora, donatori de sânge pot fi doar persoanele cu vârste între 18 şi 60 de ani, cu greutatea de peste 50 de kilograme, puls regulat, cu 60-100 de bătăi pe minut.

Obligatoriu este ca posibilii donatori să nu fi suferit în ultimele şase luni intervenţii chirurgicale, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice, cu cel puţin 48 de ore înaintea donării sau să nu fie sub tratament pentru afecţiuni, precum hipertensiune, boli de inimă, boli renale, psihice, hepatice şi endocrine. Nu pot dona nici persoanele care au suferit de hepatită de orice tip, TBC, sifilis, malarie, bruceloză, HIV, ulcer, diabet zaharat.

Programul de recoltare este de luni până vineri, între orele 8,00 - 12,00.

Citit 9656 ori Ultima modificare Luni, 09 Noiembrie 2015 16:53

1 comentariu

 • postat de donator
  Luni, 09 Noiembrie 2015 15:39
  86.127.212.***
  Imi pare rau, d-ra! De ce scrii articole fara sa te documentezi? La Centrul de Transfuzii donatorii pot dona incepand cu ora 8. Ce sa caute bietii oameni la ora 6??
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.