PREGĂTIRI pentru mesele de sărbători/ Cât COSTĂ produsele „de casă” şi unde se găsesc

PREGĂTIRI pentru mesele de sărbători/ Cât COSTĂ produsele „de casă” şi unde se găsesc
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pe masa de Crăciun, deja încărcată de cărnuri, aţi putea pune şi câteva produse "de casă", fie că acestea sunt atestate deja ca tradiţionale de către Ministerul Agriculturii, fie că doar sunt preparate, fără patalama, după reţete din bunici şi străbunici. Nici nu-i nevoie să le cumpăraţi în cantităţi mari - şi-aşa sunt destul de scumpe - ci doar atât cât să vă dea un gust şi mai bun al sărbătorii. Am găsit şi câteva locuri, în Galaţi, din care să le puteţi cumpăra. Şi s-ar putea să mai fie şi altele, prin oraş.

În Piaţa Centrală, spre exemplu, la un magazin de produse alimentare, se vând singurele produse realizate după reţete tradiţională şi atestate din Galaţi. E vorba despre cele realizate de Dru Agro. Am găsit acolo purcel de lapte la jar, la preţul de 59,95 de lei, dar şi jumări de casă la 57 de lei kilogramul. Costiţa ţărănească se vinde la 42,95 de lei kilogramul. Să nu uităm şi de leberul gustos, tot „de casă”, de 28,9 de lei kilogramul.

Şi tot în această piaţă, găsiţi un magazin care aduce în galantare produse ale fermei bucovinene Baciu. Toba făcută la această fermă costă 38 de lei kilogramul. Păstrăvul afumat, mare şi frumos, se dă la 62 de lei kilogramul, iar preţul unui kilogram de salam de vită ajunge la 61 de lei. Găsiţi şi cârnaţi uscaţi sau proaspeţi, specialităţi din curcan şi câte şi mai câte.

La intrarea în galeriile Auchan, am găsit nişte producători care spun că au bătut drumul tocmai de prin Maramureş ca să vândă produse tradiţionale la noi. Totul se dă la suta de grame. Şoriciul este cinci lei, la fel ca şi jumările. Toba este 3,2 lei. Sunt şi brânzeturi: dintre ele, caşcavalul costă 3,5 sau patru lei, iar caşul de capră e 2,5 lei.

Per total, să tot fie pe tarabele din Galaţi vreo câteva zeci de produse tradiţionale.

Citit 2220 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Decembrie 2015 01:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.